Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martha, Bethany a Fridge se vracejí zpět do hry, aby našli Spencera, který záhadně zmizel.  Zjistí však, že se hra změnila, a že přežít ve světě Jumanji bude mnohem náročnější. Jumanji už totiž není jen džungle, jsou to i rozpálené pouště či zasněžená pohoří plné nových nebezpečných nástrah. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (492)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Více postav, více digitalu, více exteriéru, ale to hlavní, více kvalitního scénáře to na just ne. Už dlouho nepamatuji tak zloduhavý a nudný finále. Ha ha monenty jsou tady těžce nedostatkové zboží. Z filmu jsem cítil jediný nevadí že uděláme další zbytečný pokračování, hlavní když budou zlaťáčky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kde je dedko?“ – „Práve vybúchal 45 chlapov.“ Ako dvojka, aj trojka je úžasne interaktívna. Musíte pri nej zapojiť šedé bunky mozgové, zamestnáva vám ich, hrá sa s nimi, musíte aktívne spolupracovať, ak sa chcete dobre baviť (neustále menenie avatarov). Dve hodiny som sa usmieval a čakal nečakané - a často som sa toho nečakaného aj dočkal. Pri tom vysokom rozpočte atď. je to prekvapivé, ale v dvojke aj trojke je najdôležitejší prekvapivo... chvíľa ticha... scenár. Páči sa mi, že pri všetkej tej akcii (a že je na čo sa pozerať – pštrosy, mosty, rádio) tu naozaj záleží na postavách a na tom, aké vzťahy medzi sebou majú a hoci tie vzťahy nie sú ničím „geniálne“, sú podané (a zahraté) tak úprimne a uveriteľne, že nám na nich záleží. Nejde o efekty (hoci sú ich tony), ani o hlášky („Slabosti: teplo, slnko a piesok?!?“) a dialógy („Raz...“ – „Dva!“). Ide o toto. Plus fantastické nápady (lietanie, kúpanie). Bol som dojatý, nadštandardne som sa bavil a som veľmi rád, že som po dlhom čase znova videl kamoša Dannyho DeVita. A Jack Black je fantastická Bethany. Tie 4* sú troška nadnesené, ale ako dvojka, aj trojka má úplne nečakané srdiečko. A to si vážim. Cinemax TN 2019 ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zatímco u jedničky stačilo vypnout mozek a užívat si dobrodružnou jízdu. Tak u dvojky by neobstálo, ani kdybyste mozek nechali jít na dlouhý vandr. Takže zatímco u jedničky jsem se vlastně bavil a věděl jsem, že koukám na průměrnou zábavu. A že jednička byla alespoň zábavná. Tak dvojka je prostě jen natahovaní a mlácení slámy. Ten film nemá jedinou zajímavou nebo originální scénu. A když už jsem to jedničce jednou prominul a přimhouřil oko. Tak tady jsem mhouřil tak, že jsem málem usnul. Zbytečné dojení série, které nepřineslo vůbec nic. Škoda, mohla to být alespoň stejně dobrá zábava jako poprvé. PS: Rozumějte "poprvé" v 2017. (45 %) ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Nové Jumanji si celkem slušně vykračuje cestičkou minulého dílu a snaží se o jeho výrazný upgrade. Dočkáme se tak dalších "hratelných" postav a při pohledu na jména jako De Vito/Glover i více stařeckého humoru. Nejde o žádné předsudky, ale právě na stereo-typizaci důchodců stojí hlavně v první polovině filmu velká část hlášek. Časem se to ale začne trochu zajídat a připomínat nedávné vizitky Malého ve Vlastnících, čímž film v očích diváka trochu poklesne. Co ale oceňuji je změna lokací a snaha o zvýraznění "herního příběhu". Jasně. Na úkor toho se sice více kecá než mlátí a utíká, ale já osobně jsem s tím problém neměl - stejně jako s kritizovaným finále, které je sice digi-fest, ale je docela fajn. Highlightem filmu je pak minimálně pro mě stále Karen Gillan. Ať už v ní vidíte "little Amelii Pond", nebo sexbombu prohánějící se po různorodých lokacích nakopávaje při tom prdele NPCčkám, pokaždé vás učaruje. The Next Level si tak v herní části krade jednoznačně pro sebe a já doufám, že v budoucnosti Hollywoodu sehraje ještě významnou roli. Oproti jedničce zamrzí fanoušky her a krutosti reálného života, že se více neřeší definitivní smrt. Protože takřka od půlky příběhové části už mají prakticky všechny postavy jen jeden život a přitom vypadají celkem v pohodě. I když je nakonec všeho více, nejedná se zdaleka o tak plynulou jízdu jako minule. K trojce přistupuji docela skepticky, ale i tak můžete spoléhat na to, že se v kině dobře pobavíte. Lepší 3*. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Stejné jako předchozí díl ? Ale co vás nemá, pokračování je překvapivě horší, dobrých vtipů ubylo, potenciál tohohle dílu zůstal nevyužit a Skála tady nehrál s takovou lehkostí, tak jako v předchozím díle. A po té, co Král Paimon konečně získal lidské tělo a začlenil se do lidské společnosti, tak mu to začalo lézt na mozek a tak se vrací do Jumanji. V tomhle ohledu jevelká škoda, že z oné postavy tvůrci neudělali záporáka a kámoši ho nešli do Jumanji přivést k rozumu, ale jen ho zachránit. Ale že i v druhém díle, bude hlavní záporák nic neříkající zlo, které je třeba zastavit, to už zamrzelo více, obzvlášť když se vezme v potaz, že ho hraje Rory McCann, herec výbornej, ale postava o ničem. Nemluvě o tom, že tvůrci nedali do filmu žádné nové nápady (až na vodu, co prohazuje těla) a přitom by se dalo využít toho, že hra je rozbitá a Král Paimon ji zkoušel opravit, jo mluvím tady o chybách ve hře, takové Assassin's Creed: Unity, by mohlo vyprávět, naprosto šíleně promarněný potenciál. U některých vtipů sem se tedy i zasmál, Jack Black a Danny DeVito, si to tady docela dávají a akce s opicemi byla fajn, ale celkově je to hodně slabé. Takže víc jak dvě, tomu nemohu dát. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (10)

  • Letadlo, jímž pro hrdiny přilétá Nigel (Rhys Darby), je „Antonov AN-2“ (dodnes největší dvojplošník na světě). (bullhead)
  • Když si Jack Black zvrtne kotník při seskoku z mostu, je jasně vidět, že se jedná o pravý kotník. O chvíli později, když mu jej Awkwafina ošetřuje, stará se o levý kotník. (pemap)

Související novinky

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Reklama

Reklama