Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Jeffrey Wigand, bývalý vysoký představitel jedné velké americké tabákové společnosti, měl díky své pozici přístup k řadě informací o negativním vlivu cigaret na lidské zdraví, a hlavně věděl, jak společnost v tomto ohledu lže veřejnosti. Poté, co byl z firmy pro své názory propuštěn, se na něj obrátil producent úspěšného investigativního televizního pořadu Lowell Bergman s prosbou o pomoc při sestavení reportáže odhalující praktiky podobných firem. Wigand zprvu odmítá, ale později svolí. Někdejší zaměstnavatel mu však začne vyhrožovat a nechá ho sledovat. Přesto se Wigand odhodlá Bergmanovi pomoci. Když je reportáž natočena, vedení televize se ji bojí odvysílat, aby proti sobě nepoštvalo mocné tabákové firmy. Mohlo by to totiž ohrozit plánovaný velice výhodný prodej televizní stanice. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

Tomco 

všechny recenze uživatele

velmi zaujimavy reziser michael mann nas uz niekolkokrat presvedcil o svojich nespornych kvalitach. davam za pravdu tomu, ze to za kamerou naozaj vie. atmosfera v jeho filmoch ma vzdy svoju nadstandardnu kvalitu, spad a sposob plynutia deja vcucne divaka do seba. aj insider vyhrava vdaka vybornemu pribehu, ktory okrem toho, ze postupne coraz viac nabera na obratkach je aj plny toho najlepsieho napatia. ceresnickou na tejto torte su samozrejme vykony hlavnej dvojice al pacino - russell crowe, ich charizma je neskutocna a studna talentu zrejme nevycerpatelna. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Michael Manna ve svém srdíčku nenosím. Jeho filmy ode mne mají velmi žalostné hodnocení. Tento považuji z osmi viděných rozhodně za nejlepší. Vzhledem k neoblíbenosti režiséra, jsem se dost bál stopáže. Ukázalo se zbytečně. Film disponuje nečekaně svižným tempem a velmi příjemným dějem. Rád jsem nahlédl alespoň malinko pod pokličku tomu, co stála na začátku toho, že se dnes postupně zakazuje kouření na veřejných místech. Dotčený Russell Crowe se rozhodl absolvovat souboj s Goliášem. Podobných soubojů už Hollywood připravil pro diváky mraky. Tento vyčnívá snad pouze excelentními hereckými výkony a již výše nakousnutým chytlavým a aktuálním tématem. Dost se mi líbilo i celkem věrohodně načrtnuté nekalé praktiky velkých korporací a celkem zřetelně zobrazené důvody, proč se podobných Davidů nenašlo v naší historii až tolik. Lepší 3 hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nejfantastičtější filmový zážitek poslední doby. Od Insidera jsem neočekával nic moc extra (shlédnul jsem jej pouhé dva dny po kino-premiéře Veřejných nepřátel; měl jsem na Manna takovou chuť - a jeho novější snímky jsem již viděl - že jsem si obstaral i tento). Příběh jsem neznal, a tak jsem čekal klasické, stokrát ohrané drama na způsob Labyrintu lží. Chyba lávky! Nelze samozřejmě tvrdit, že Mannův snímek z roku 1999 je totálně originální, ale rozhodně mne neskutenčně zaujal, překvapil, a hlavně držel v nervydrásajícím napětí po celou stopáž. Upřímně nikdy nepochopím, jak tento skvost může někoho byť i jen chvíli nudit: celá závažnost tématu, s jakou film operuje a Wigandův život ve strachu z příštích dnů je tu doslova hmatatelný. Dlouho jsem neviděl tak autentický film, který by mi dokázal vsugerovat depresivní pocit strachu, jež jsem spolu s Croweovou rodinou prožíval. Režisér je perfektní, a třeba ve scénce, kdy spící rodinku vystraší mýval, je atmosféra v očekávání tragického (Wigand s pistolí - dcerka) nesnesitelná. Jenže takových parádních okamžiků je napříč celým snímkem nepřeberné množství, a Mann nejvíce režijně exceluje ve chvíli, kdy si naštvaný Pacino a vyděšený Crowe nenechávají "srát na hlavu", a kdy je nepříjemně shazují jejich vlastní zaměstnavatelé a rodina. Tolikrát jsem si během stopáže v euforii nezanadával, ani nepamatuji. Netřeba se dále rozepisovat, tento snímek by měl vidět každý, kdo má rád konspirační dramatické filmy. Hned dvěma třešničkami na dortu jsou pak oba hlavní představitelé: roztěkaného, odhodlaného Crowea a zatvrzelého Pacina z hlavy hodně dlouho nedostanu... VIVAT! ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Insider je slušný film o hodně závažném tématu a zejména v druhé polovině byl velice zajímavý. První půlku bych kapku prostříhal, čímž by se to zkrátilo a bylo by to ještě lepší. I když Alovi stačil průměrný výkon, stálo to za podívání. Na úplnou špičku to ale nemá. Taková slabší čtyřhvězdičkovka... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nebylo to spatny, ale prislo mi to jako dva ruzny filmy. Prvnich 90 minut je neuveritelna nuda, nic moc se nedeje, Al Pacino hraje docela mdle a Russell Crowe jen cumi a potlacuje emoce, jenze pak prichazi druha polovina a to je bomba. Problemy se zakonama, interview, zaloby, proste parada. Navic oba hlavni herci jakoby chytli dech, Russel zacne hrat fakt vyborne, kdyz se nasere tak se nasere a nic uz neskrejva a Al Pacino zacne podavat svuj klasickej vybornej vykon. I kdyz je film o nejvetsi zalobe cigaretoveho prumyslu, tak ty tri hodiny co film ma jsou fakt zbytecny, vse by se dalo sestrihat do 90 minut, a nebo proste prvni hodinu a pul vyhodit. Prvni cast za 3*, druha za 5*, vysledek 4*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (32)

  • Mike Moore, právník, který skutečně vedl žalobu proti tabákovým společnostem, zde ztvárnil postavu sebe sama. (M_J_Adler)
  • Zbraň, kterou má Jeffrey Wigand během toho, co se jde podívat ven kvůli podivnému hluku, je revolver Smith and Wesson .357 Magnum. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Zdravé fast-foody?

Zdravé fast-foody?

21.12.2005

Kvalitu jídla bude připravovaný film FAST FOOD NATION posuzovat jinak, než z lékařského hlediska. V připravovaném dramatu režiséra Richarda Linklatera se vše bude točit okolo nejvyšších špiček… (více)

Reklama

Reklama