Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Jeffrey Wigand, bývalý vysoký představitel jedné velké americké tabákové společnosti, měl díky své pozici přístup k řadě informací o negativním vlivu cigaret na lidské zdraví, a hlavně věděl, jak společnost v tomto ohledu lže veřejnosti. Poté, co byl z firmy pro své názory propuštěn, se na něj obrátil producent úspěšného investigativního televizního pořadu Lowell Bergman s prosbou o pomoc při sestavení reportáže odhalující praktiky podobných firem. Wigand zprvu odmítá, ale později svolí. Někdejší zaměstnavatel mu však začne vyhrožovat a nechá ho sledovat. Přesto se Wigand odhodlá Bergmanovi pomoci. Když je reportáž natočena, vedení televize se ji bojí odvysílat, aby proti sobě nepoštvalo mocné tabákové firmy. Mohlo by to totiž ohrozit plánovaný velice výhodný prodej televizní stanice. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Michael Mann je citlivý humanista. Téma filmu o nikotinu a praktikách nadnárodních společností mě nebere. Takže budu objektivní a zhodnotím film formálně a hereckými výkony. Mann je maximalista a film šlape v kombinaci hudba-kamera-kritický realismus. Nejvíc se mi líbily detaily zpomalení u klíčových momentů a vizualizace obrazu. Herecky tradičně vynikající Al Pacino, i když jako záporáka ho mám raději a věrohodný Russell Crowe ve stylu gladiátora-čest, pokora, boj. Taky mám jeden příspěvek pro Timesy - žádám o okamžitou intervenci u filmového průmyslu, aby žádný film nepřekročil limit 100 minut. Díky, díky. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Cigarety nejsou návykové" hlásaly od pradávna tabákové koncerny a z vysoké pozice, vytřískané nekřesťanskými zisky, se přitom vysmívaly vědeckým anylýzám dokazujícím opak. Možná by dodnes kouření neškodilo zdraví, kdyby si právě propuštěný Jeffrey Wigand, navzdory dohodě o mlčenlivosti, nepustil pusu na špacír. Wigand byl ochoten mluvit právě ve chvíli, kdy měl reporét Lowell Bergman nastavené své radarové ucho správným směrem. Od této chvíle mohou tabákové společnosti začít rychle ukládat dolárky do prasátka, protože v zemi postavené na koníčku žalovat kohokoliv za cokoliv se již začínají štosovat zástupy právníků s nároky na finanční odškodnění ve svých aktovkách. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Strhující neakční thriller se skvělým Pacinem a výborným Crowem, který nám představuje nekalé praktiky tabákových koncernů. Film si drží skvělé tempo skoro celou dvou a půl hodinovou stopáž a jen ke konci mírně zpomalí. Herci v hlavních i vedlejších rolích předvádějí to co umí nejlépe a jako by se předháněli kdo je lepší. Kdyby film ke konci nezvolnil tempo bylo by to za čistých 5*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Insider začíná a hned od prvních minut je zřejmý osobitý Mannův rukopis. Příjde mě jakoby někdo spojil Stoneovu urýpanost s kamerovými orgiemi Tony Scotta. Je to samozřejmě jen můj dojem, protože Mann je dostatečně osobitý tvůrce. Po úžasném Heatu samozřejmě nemohl přijít se stejnou peckou a tak zvolil zdánlivě klidnější materiál. Příběh, který dokáže být dnes možná ještě poplatnější než tehdy. 75% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Drama ze škatulky jedinec vs., tentokráte tabáková, korporace aneb co všechno se může stát, když chcete, i přes slib mlčenlivosti, prozradit nekalé praktiky při výrobě cigaret. V čele jmen, která na tento snímek lákala, byli Al Pacino a Russel Crowe, nicméně musím říct, že mé očekávání splnil jen prvně jmenovaný, protože Russel mi přišel takový bezkrevný a nehrající. To už se mi víc líbili veterán Christopher Plummer a Diane Verona. A vadila mi stopáž. Nemám nic proti veledlouhým filmům, ale musí se být na co koukat, což se v tomto případě Mannovi dvakrát nepovedlo. Film je příliš roztáhlý a zkrátcení o nějákých 30 minut by mu rozhodně prospělo. 80% a kouřit nepřestanu. :D ()

Galerie (29)

Zajímavosti (32)

  • Ve scéně ke konci filmu, kdy Jeffrey Wigand (Russell Crowe) předvádí studentům chemický pokus, říká, že viděli molekuly chloridu draselnatého. Ten ale z chemického hlediska nikdy nemůže existovat. V rovnici, kterou psal na tabuli, se jednalo o chlorid draselný. (syphonn)
  • Jedno z ocenění Emmy, které dostal Lowell Bergman, je vidět v jeho ložnici právě ve chvíli, kdy se chystá poprvé kontaktovat Wiganda. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Zdravé fast-foody?

Zdravé fast-foody?

21.12.2005

Kvalitu jídla bude připravovaný film FAST FOOD NATION posuzovat jinak, než z lékařského hlediska. V připravovaném dramatu režiséra Richarda Linklatera se vše bude točit okolo nejvyšších špiček… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno