Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Jeffrey Wigand, bývalý vysoký představitel jedné velké americké tabákové společnosti, měl díky své pozici přístup k řadě informací o negativním vlivu cigaret na lidské zdraví, a hlavně věděl, jak společnost v tomto ohledu lže veřejnosti. Poté, co byl z firmy pro své názory propuštěn, se na něj obrátil producent úspěšného investigativního televizního pořadu Lowell Bergman s prosbou o pomoc při sestavení reportáže odhalující praktiky podobných firem. Wigand zprvu odmítá, ale později svolí. Někdejší zaměstnavatel mu však začne vyhrožovat a nechá ho sledovat. Přesto se Wigand odhodlá Bergmanovi pomoci. Když je reportáž natočena, vedení televize se ji bojí odvysílat, aby proti sobě nepoštvalo mocné tabákové firmy. Mohlo by to totiž ohrozit plánovaný velice výhodný prodej televizní stanice. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Morien 

všechny recenze uživatele

Kompletně úmorný zážitek, který kvůli lpění na (nepodstatných) detailech a zápletkách obětuje dramatické pnutí (a výpovědní hodnotu). Tohle je film, u kterého na konci nevím, co se dělo na začátku, jakkoliv jsem si myslela, že nic takového se o filmu jako kategorii říct nedá. Hodně mně vadí, že se spousta dialogů a prohlášení opakuje (mám na mysli zejména projevy Al Pacina), ale jejich význam zůstává pořád stejný, nic se neproměňuje, žádné vrstvy se neodkrývají. Na tak lineární film je pro mě ta délka zkrátka neúnosná, jakkoliv úmysly autorů byly asi dobré. V hlavě mi naskočilo srovnání s Coppolovým Rozhovorem, vedle kterého Insider vypadá jako hodně hloupý film, což mě zároveň rozesmutnilo, vzhledem k tématu. Možná je to proto, že jsem očekávala osobitý souboj jedince s větrnými mlýny, ale tenhle film se žádných nadčasových pravd nedotýká. Místo toho se dočkávám bulvarizace tématu dojemnými slow motion záběry na nevinné dcerky - celkově nemám ráda zatahování rodinné situace do politického filmu, jak samy postavy filmu říkají, tak k osobnímu společenskému vyjádření není potřeba vidět brečící manželku. Chtěla bych to vidět v chladném odosobněném stylu, jaký předvádí Tomas Alfredson ve filmu Jeden musí z kola ven. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Je to dlouhé, je to velice dlouhé, ale: nenudil jsem se ani minutu, děj mě absolutně strhnul, výkon Al Pacina mě položil na lopatky, režie geniální....a hlavně HUDBA: Lisa Gerrard & Pieter Bourke - jednoznačně výtečně zkomponované a vybrané skladby, hlavně píseň Sacrifice z alba Duality je naprosto úchvatná (měl jsem to štěstí slyšet ji přímo v podání Lisy v Praze). Ve filmu je použita i kytarová skladba od Gustava Santaolally, která později výborně posloužila i v Bábelu. Jeden z nejlepších soundtracků!! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Drama ze škatulky jedinec vs., tentokráte tabáková, korporace aneb co všechno se může stát, když chcete, i přes slib mlčenlivosti, prozradit nekalé praktiky při výrobě cigaret. V čele jmen, která na tento snímek lákala, byli Al Pacino a Russel Crowe, nicméně musím říct, že mé očekávání splnil jen prvně jmenovaný, protože Russel mi přišel takový bezkrevný a nehrající. To už se mi víc líbili veterán Christopher Plummer a Diane Verona. A vadila mi stopáž. Nemám nic proti veledlouhým filmům, ale musí se být na co koukat, což se v tomto případě Mannovi dvakrát nepovedlo. Film je příliš roztáhlý a zkrátcení o nějákých 30 minut by mu rozhodně prospělo. 80% a kouřit nepřestanu. :D ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Eric Roth, Michael Mann .. Ani jako už několik let bývalého kuřáka mě ty nelibé řeči a debata o škodlivosti kouření nepotěšila. Kouření škodí nejen vašemu zdraví! Řemeslná stránka filmu je bez jakýchkoliv debat výtečná .. ta kamera, režijní vedení, scénář a parádní herecké výkony stojí za vidění a díky nim se dá celá stopáž bez újmy na zdravý přežít. Na rozdíl od času stráveném s cigaretou.. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

velmi zaujimavy reziser michael mann nas uz niekolkokrat presvedcil o svojich nespornych kvalitach. davam za pravdu tomu, ze to za kamerou naozaj vie. atmosfera v jeho filmoch ma vzdy svoju nadstandardnu kvalitu, spad a sposob plynutia deja vcucne divaka do seba. aj insider vyhrava vdaka vybornemu pribehu, ktory okrem toho, ze postupne coraz viac nabera na obratkach je aj plny toho najlepsieho napatia. ceresnickou na tejto torte su samozrejme vykony hlavnej dvojice al pacino - russell crowe, ich charizma je neskutocna a studna talentu zrejme nevycerpatelna. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (32)

  • Natáčelo se od 20. května do 9. října 1999 v Izraeli, Kentucky, New Yorku, Kalifornii, Alabamě, Indianě, Mississippi a na Bahamách. (Varan)
  • Telefonní číslo, které dává Lowell Bergmann Jeffu Wigandovi je 555-0199. Jde přesně o to samé číslo, které dává Lester Burnham (Kevin Spacey) v práci svému mluvčímu ve filmu Americká krása (1999). (becki_tu)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Zdravé fast-foody?

Zdravé fast-foody?

21.12.2005

Kvalitu jídla bude připravovaný film FAST FOOD NATION posuzovat jinak, než z lékařského hlediska. V připravovaném dramatu režiséra Richarda Linklatera se vše bude točit okolo nejvyšších špiček… (více)

Reklama

Reklama