Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Místy velmi vtipný a zároveň milý film o tom, jaké to asi může být, když se třináctiletý kluk ocitne v těle dospělého muže. Je to dar shůry? Nebo spíš prokletí? Nebo obojí? Jak si asi dokážeme představit, dospělý život má pro malého Joshe své sladké chvilky i těžkosti… Tom Hanks to zahrál velmi přesvědčivě a moc jsem se jeho projevy bavila. Filmu navíc nechybí onen lehce nostalgický punc starších osmdesátkových/devadesátkových filmů, který mám ráda. A zároveň chci vyzdvihnout, jak hezky je tam vykreslený vznik a vývoj vztahu hlavního protagonisty s kolegyní z práce. Myslím, že je to tak citlivě a vkusně podané, že moc nerozumím, proč někdo film odsuzuje s tím, že jde o „zneužití“ dítěte… O tom film opravdu není. Naopak je to velmi lidsky a uvěřitelně podáno, a ostatně, láska může kvést v každém věku. :) ~(4,3)~ ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Big suprises a) Tom Hanks coby mládě byl docela fešák b) hravější, než bych doufala, méně rozjuchané, než bych čekala c) duet na klavíru pomocí zadních končetin je bezkonkurenčně nejlepší čtyřnožka, kterou jsem měla tu čest vidět d) tatínek dvojčat Walshových je ve všech rolích slizký d) velký zlý svět čeká, až ho zachrání malé hodné děti e) zatímco Tom usiloval o zrychlenou evoluci, já už od dvanácti chci, aby mi bylo dvanáct. Dle mých příspěvků a vašich reakcí se mi to daří. ()

Reklama

Aelita 

všechny recenze uživatele

Každý muž má srdce věčného kluka kromě těch, kdo se již narodil jako nehravý dospělý. Vlastně jediným důvodem být dospělý jsou ženy. Kdyby jich nebylo, hry, poflakování a dobrodružství poznání by nikdy neskončily. S dospělostí však přicházejí napětí konkurenčního boje, zodpovědnost a starosti, což sexu zas moc neprospívá. Jednoduše řečeno svět není dokonalý. ___ Není nutné být kritický k tomuto filmu a hledat v něm nesrovnalosti a mouchy - o věrohodnost tu přece nejde, jde o to, nepropást žádné životní období a prožít ho celé se vším všudy a naplno. Pro mne lepší než Sám doma. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film Velký je o jednom tradičním dětském přání – touze být velký a dospělý. Kdo z vás si to jako dítě nepřál? Hlavnímu hrdinovi se tohle přání jednoho dne vyplní… tedy fyzicky vyroste, jen uvnitř zůstane klukem. Naštěstí hlavní roli si zahrál Tom Hanks, na kterém bylo vidět už tehdy, že to někam dotáhne. :-) Má se na film smysl podívat? Ano, pokud chcete vidět začátky Toma Hankse. Ano, když máte chuť na chvíli vypnout u odlehčené komedie. A do třetice ano, jestli jste si v mládí pohrávali s podobou představou a chcete si nostalgicky zavzpomínat. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý som videl ešte v detstve a rád si pozriem aj dnes. Dieťa vo svete dospelých. Vďaka svojmu prístupu koná neobvykle a tým pádom zažíva to, čo dospelí už nedokážu. Teda určite to nevie drtivá väčšina z nich. Veľký je určený večným deťom, ktoré svoju hravosť dokázali uchrániť pred všetkým a všetkými. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Penny Marshall se stala první režisérkou, jejíž film utržil v Severní Americe přes 100 milionů amerických dolarů. (HellFire)
  • Dle slov Roberta Loggii (MacMillan) si s Tomem Hanksem (Josh) v den, kdy měli točit slavnou scénu s piánem, všimli, že jsou na place dva dvojníci, oblečení stejně jako oni, pro případ, kdyby se jim to nedařilo. Rozhodli se, že celé taneční číslo za kažou cenu odehrají sami, a to se jim povedlo. (Hpatrik)
  • Film měl původně končit scénou, v níž sedí Josh (David Moscow) ve třídě, do které vstoupí nová žákyně. Podle její podoby s Elizabeth Perkins a reakce Joshe poznáme, že je to Susan, která také omládla. Na testovacím promítání se však tento konec nelíbil. (HellFire)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama