Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Přiznam se, že jsem o existenci tohohle filmu neměl tušení a narazil jsem na něj úplnou náhodou a o to to bylo větší překvapení.. miluju filmy, kde se někdo převtělí do těla někoho jinýho a Velký je pro mě ten nejlepší.. když se sejde skvělej hereckej výkon Toma Hankse, super scénář a originální námět tak je to prostě paráda.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Práve vo filme "Veľký" som prvý krát zaregistroval Toma Hanksa ako herca s veľkým potenciálom. Čo mi svojimi neskoršími úlohami potvrdil. To ako tu stvárnil postavu a charakter 13-ročného Josha Baskina, ktorý sa vplyvom svojho priania ocitne zo dňa na deň v tele dospelého muža, bolo parádne herecké predstavenie. Jeho výkon je najsilnejším elementom tohto filmu. *** ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Takový ten milý film na nedělní odpoledne, či také hezký film, kterým nic nezkazíte, zkrátka něco, co mohlo být klidně natočeno u nás v 80. letech v hlavní roli s Tomášem Holým a Oldřichem Kaiserem. To by samo o sobě nebylo špatné, ale mně osobně nesedl námět filmu, který mi na 100 minut připadá nenosný. Na příběhu kluka, který přes noc zestárne o 15 let, není nic, co by mě pálilo, zajímalo, vzrušovalo... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dospívající Josh se se svým kámošem Billym poflakuje po ulici, hraje basket, kouká učitelce pod tričko, a tak - to co dospívající kluci obvykle dělají. Ale když se zamiluje do své spolužačky a (jak už to tak bývá) zjistí, že ta chodí s o několik let starším borcem (protože ten už má káru), netouží po ničem jiném, než co nejrychlejc dospět. Náhodou se dostane na pouť, kde v rohu stojí starý nepoužívaný (to by mě zajimálo proč :) automat na lidská přání. Hoďte čtvrťák, přejte si a ráno je hotovo. Místo třináctiletého kluka tu stojí dospělej chlap (ehm, Tom Hanks). Najednou zjišťuje, že to není tak jednoduché a tak za pomoci Billyho se snaží najít cestu zpátky do dětství (aby měl z čeho žít, udělá revoluci v hračkářském průmyslu - kdo jinej rozumí hračkám líp než samo dítě)... Dneska již provařená rodinná komedie, která udělal z Toma Hankse hvězdu první třídy. Jeho vyjukanej kukuč je k nezapomenutí, stejně tak jako některé hlášky. Skoro bych řekl, že v době natáčení ještě Hanks nebyl tak úplně dospělej. Film se sice dočkal několika napodobenin, ale žádná jej ani zdaleka nepřekonala... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když je člověk malý, popadne ho občas touha stát se velkým a když už je velký, ještě častěji si přeje dětství vrátit. Z toho plyne jediné - nespěchejte s tím být dospělý, není o co stát a nejhorší na tom je, že když to člověk pozná, nedá se už nic dělat.. Cumílek T.Hanks zdárně potrénoval na budoucí roli pingpongového hráče, co rád běhá po Americe a vykládá teskné příběhy na autobusové zastávce, nicméně v dramatických rovinách se mi paušálně zdá mnohem pevnější v kramflecích. Při vzpomínce na scénu, kdy ho čeká kolegyně s nabídkou kvalitního sexu na dolním patře palandy mě tak napadlo, že spousta současných třináctiletých chlapců by místo nedůvtipného skoku na palandu horní rovnou přistoupila k věci.. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Jedním z důvodů, proč do hlavní role nebyl obsazený Robert De Niro, spočíval v obavách tvůrců, že by film diváci po jeho dřívějších temných rolích nedokázali vnímat jako zábavu pro celou rodinu. A kromě toho De Niro požadoval šest milionů dolarů, což byla na tehdejší dobu vzhledem k rozpočtu filmu obří suma. (Stanley619)
  • Film měl původně končit scénou, v níž sedí Josh (David Moscow) ve třídě, do které vstoupí nová žákyně. Podle její podoby s Elizabeth Perkins a reakce Joshe poznáme, že je to Susan, která také omládla. Na testovacím promítání se však tento konec nelíbil. (HellFire)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno