Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks patří mezi mé nejoblíbenější herce, hlavně v posledních letech dostává jedny z nejlepších rolí. Ale ani na začátku jeho kariéry to nebylo špatné. "Velký" je podle mě jedna z nejlepších komedií na téma dětského snu být velký. Už jako malá jsem tenhle film hltala, dnes už spíše nostalgicky vzpomínám, ale pořád jsou ty vzpomínky moc pěkné. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Příběh je celkem ohraný, viděl jsem ho v hned několika filmech. Ovšem díky Hanksovi je film takový upřímný a hezky se na něj dívá. Trošku opomíjený film který se s několika dalšími podílel na startu jeho kariery. Tom si přál být velký, a ono se mu to skutečně splnilo i v reálném životě, stal se velkým hercem. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci zastávam skôr náročnejšie filmy s Tomom Hanksom, v tomto prípade nie je na škodu sa úplne uvoľniť a odreagovať u tejto síce možno jednoduchej, ale nijako nenásilnej komédií s vtipnou zápletkou, kedy malý chlapec chce byť jednoducho "veľký". Tom Hanks je mladík na začiatku svojej kariéry, osobne mu dávam viac prednosť ako profesorovi Robertovi Langdonovi v Šifre majstra Leonarda, avšak aspoň je porovnateľné, ako sa jeho herectvo vyvíjalo. Film môjho detstva + mladučký Hanks. Pri filme si vždy zaspomínam na moju mladosť a o tom aj film predsa je. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Práve vo filme "Veľký" som prvý krát zaregistroval Toma Hanksa ako herca s veľkým potenciálom. Čo mi svojimi neskoršími úlohami potvrdil. To ako tu stvárnil postavu a charakter 13-ročného Josha Baskina, ktorý sa vplyvom svojho priania ocitne zo dňa na deň v tele dospelého muža, bolo parádne herecké predstavenie. Jeho výkon je najsilnejším elementom tohto filmu. *** ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat jak dušičku nádherné Elizabeth Perkins přímo pohladí každý pohled na mladíka, který nedisponuje obvyklým arzenálem cynismu a vypočítavosti dospělého muže. Tyto vlastnosti pak je nucena odložit i ona sama a vzniká tak prostor pro romantiku jež působí překvapivě skutečně romanticky a ne jak to u romantického žánru bývá, že nudně opisujíc několik stále stejných vzorců chování pro milostnou dvojici. Hanks měl spoustu prostoru potěšit diváka svou dětskou bezprostředností a využil ho naplno. 80% ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Počítačová hra "Cavern of the Evil Wizard", kterou hraje Josh (Tom Hanks), byla vytvořena speciálně pro film. (Hpatrik)
  • Jednou z prvních voleb pro hlavní roli Joshe (Tom Hanks) byl pro režisérku John Travolta a i on sám měl zájem. Studio ho ale nechtělo, protože měl právě za sebou několik komerčně neúspěšných filmů. (Hpatrik)
  • Film měl původně končit scénou, v níž sedí Josh (David Moscow) ve třídě, do které vstoupí nová žákyně. Podle její podoby s Elizabeth Perkins a reakce Joshe poznáme, že je to Susan, která také omládla. Na testovacím promítání se však tento konec nelíbil. (HellFire)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama