Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Vynikající Rutger Hauer v roli drsňáka se super hláškami a velkým seběvědomím. Jeho parťák penis, který přečetl všechny filozofické knížky pozpátku mě zpočátku trochu neseděl, ale jak se znovuzrodil, tak to byl superpenis hlavně i jeho hlášky při výběru nového gunu. Sice je to nápadem vykradnutí Predátora po krátké době, ale to je mi jedno byl to nářez. Dávám 75% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu je úplně a naprosto všechno přesně tak, jak čekáte. Úplně přesně. Ten film vás nemá prakticky čím překvapit. Všechno tam je, jak v podobných filmech být má. Přehnaná drsnost hlavního hrdiny, zdánlivá kancelářská uťáplost jeho nového parťáka, sprchová scéna hrdinovy přítelkyně (palec nahoru, Kim), hlášky. V podstatě ten film není vůbec nic jiného, než neoriginální, přes kopírák braný akčně horrorový sci-fi kýč. Otázkou je, jestli to je dobře nebo špatně. Nebo jinak. Úplně tou nejhlavnější otázkou je, zda vám to bude vadit nebo ne. Vadilo mi to? Nějak zvlášť ne. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se mi líbíl, i kdybych ho viděl denně. Taková kadence hlášek a humoru, který jsou navíc v té době ještě neoposlouchaný, to tak často není. Harley Stone je dost drsnej a cool polda, kterej si to dělá po svým a s Durkinem tvoří podobnej buddyteam jako ve Směr Jih Fraser a Vecchio. Film si nijak moc nehraje na nějakou kriminálku, jde tu o akci a humor. Přesto děj není až taková pitomost a je celkem propracovanej a i postapokalyptické prostředí blízké budoucnosti je reálně pošmourný a docela zajímavý. S Predátorem 2 to sice má podobný námět, ale jinak je to naprosto jiným stylem. Jediná věc, co mi přišla opravdu přehnaná je konec spojenej s vytrháváním srdce. Ten byl trošku podivnej, ale přesto je to pořád dost kvalitní zábava. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Béčko jako vyšitý, přesto má něco do sebe i když nápady vykrádá, kde se dá ... Další z úsměvných vpomínek na mládežnická 90 léta. Hauer byl drsnej jak smirkáč, do party se přidá akademik Dickie a hurá vstříc hoňkoschovce s dábelským stvořením vzniklém křížením Vetřelce a Predátora po zaplavených Londýnských ulicích - 65 % ()

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Sci-fi hororek tak roztomile jednoznačný a tak plný žánrových ech (či "vykrádaček" - záleží, jak to vezmeme), že jsem se nakonec příjemně bavila. Hodnocení o jednu hvězdičku zvýšil nejen šaškovný drsoň Hauer v růžových lenonkách a s obřím kvérem, ale hlavně to, že celou hrůzu filmaři vybudovali s minimem krvežíznivé potvory v záběru (snad se nedopustím spoileru, když ano, tak dál nečtěte). A sice: obří stín, drápy, zubatá morda. Jak se říká, za málo triků hodně hororu aneb umět ukroutit z hovna bič. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama