Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Lorge 

všechny recenze uživatele

Drsný hlavní hrdina Rutger Hauer, který žije z čokolády, kafe a cigaret, a nechodí spát bez pořádného děla pod polštářem ("Potřebujeme větší zbraň, něco jako... granátomet!") a jmenuje se Stone... Harley Stone. Jeho nový kolega Neil Duncan aka pan Dick "přesně-podle-předpisů" Durkin, který právě vylezl ze školy. Cynická sexy Kim Cattrall jako Michelle, bývalá Stoneova bývalého partnera. Tohle ústřední trio se zaplétá do boje s nadlidsky nelidským požíračem srdcí, který nenechá Stonea ani vyspat... už hodně dlouho. Skvělá britská akční jízda z dalekébudoucnosti roku 2008, kdy se Temže nenechá omezovat korytem a vyvalí se do ulic, kde už na ni všichni čekají... A hlavně krysy, spousta a spousta (a možná ještě trochu) krys. ()

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Sci-fi hororek tak roztomile jednoznačný a tak plný žánrových ech (či "vykrádaček" - záleží, jak to vezmeme), že jsem se nakonec příjemně bavila. Hodnocení o jednu hvězdičku zvýšil nejen šaškovný drsoň Hauer v růžových lenonkách a s obřím kvérem, ale hlavně to, že celou hrůzu filmaři vybudovali s minimem krvežíznivé potvory v záběru (snad se nedopustím spoileru, když ano, tak dál nečtěte). A sice: obří stín, drápy, zubatá morda. Jak se říká, za málo triků hodně hororu aneb umět ukroutit z hovna bič. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ďalší film na odporúčanie kamoša, ale tentoraz nejde o žiadny existenciálny ani vážny film s umeleckým presahom. Ide o obyčajné horrorové béčko, plné prepálených frajerských hlášok a drsňáckych póz. Občas, pokiaľ sú kvalitné aj také môžem, a tento bol s tých lepších. Osemdesiate roky sa skončili a v žánri akčných filmov sa už presne stanovili zákony a pravidlá, ktoré tento žáner musí obsahovať. To jest, neporaziteľný, silný hlavný hrdina, ktorý je bývalí policajt, vojak atď, musí strieľať drsné hlášky, nie iba zo zbrane atď.. To tu nebudem rozoberať. Väčšina dobrých filmov s tejto oblasti sa práve v 80´s nakrútili, ostatné boli už zväčša iba klony, ale v prvej polovici deväťdesiatych rokov, tvorcovia veru nezaspali na vavrínoch a vypúšťali jeden takýto film za druhým. No, a Split Second patrí presne medzi ne. Klasická, až by som povedal, štandardná schéma podľa šablóny, rozpráva príbeh o bývalom policajtovi menom Harley Stone, ktorý pátra po vrahovi svojho parťáka. Vrah je podľa všetkého rituálny kanibal a po rokoch sa rozhodol znova zaútočiť, takže Stonea povolajú opäť do služby a pridelia mu nového kolegu s ktorého si bude robiť celí čas neustále srandu. Hlavne z jeho mena, kedže sa volá Dick. Je to klasické béčko, v ktorom hlavné postavy hádžu drsné hlášky, strieľajú z obrovských kanónov ale je to zároveň post-apokalyptický horror s ktorého nakoniec vyjde nejaké Biblické posolstvo o diablovi. Hlavnú postavu si tu zahral môj obľúbenec Rutger Hauer, v mnohých známych filmov nehral, ale tie čo som s ním videl ma strašne bavili... Blade Runner (1982). Salem´s lot (2004), Sin City (2005), Hobo with a shotgun (2011), a podľa mňa mu táto hulvátska rola psychopatického policajta, ktorý je najlepší v obore ale všade kam príde niečo rozstrieľa, sadla ako uliata. Ide o kravinu, ktorá ma určite pobavila, mám slabosť na takéto béčkové véháesoviny. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu je úplně a naprosto všechno přesně tak, jak čekáte. Úplně přesně. Ten film vás nemá prakticky čím překvapit. Všechno tam je, jak v podobných filmech být má. Přehnaná drsnost hlavního hrdiny, zdánlivá kancelářská uťáplost jeho nového parťáka, sprchová scéna hrdinovy přítelkyně (palec nahoru, Kim), hlášky. V podstatě ten film není vůbec nic jiného, než neoriginální, přes kopírák braný akčně horrorový sci-fi kýč. Otázkou je, jestli to je dobře nebo špatně. Nebo jinak. Úplně tou nejhlavnější otázkou je, zda vám to bude vadit nebo ne. Vadilo mi to? Nějak zvlášť ne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost špatný film a slovo horor vůbec nechci použít, protože tento film spíše dopadl hororově, než byl nějakým hororem. Kvalitní triky, napětí nebo něco originálního ve filmu nenajdete. Film zdatně kopíruje snad všechny známé akční a hororové filmy do té doby natočené. Plusem je herecké obsazení s tehdy ještě zajímavým Rutgerem Hauerem, ale právě účinkování v takovýchto paskvilech mu podkopalo slibnou kariéru. Tuctová kravina. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama