Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

Aknah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Červený trpaslík už patří mezi klasiku a jasnou kvalitu. Možná ten britský humor někomu nesedne, ale každopádně ty díly jsou nadupaný zábavou a dobrým vtipem. Ono stačí jak to hraje Rimmer, jak vypadá Kryton, jaký má hlášky Kocour a v neposlední řadě, jak se chová Lister. Tohle je partička k popukání aneb Do kosmu! Nejlepší seriál všech dob, který se neohraje a zaručeně pobaví ! U ničeho jsem nezažila aby každý díl byl originální po 8 sérií, kdo to trumfne? ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Seriál, kterému jsem zasvětil značnou část svého života, ať už jde o jeho sledování, citování replik mezi přáteli (díky čemuž jsem si vysloužil přezdívku jednoho člena posádky, která mi zůstala dodnes ;) nebo vaření oblíbení Listerových pochutin. Ne, nezbláznil jsem se. Tenhle sitcom mě opravdu ovlivnil úplně od kořenů mé osobnosti a jen díky němu jsem tam, kde teď jsem A kde že jsem? Uprostřed vesmíru, tři milióny let od Země... ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem se u Trpaslíka někdy z plných plic zasmál. Zato jsem všechny řady viděl několikrát, jak s dabingem tak v originále a marně si vybavuju seriál s tak neutuchajícím koeficientem pro znovuzhlédnutí. Poprvé jsem ho navíc viděl v době rozečteného Adamsova "Stopařova průvodce po galaxii" a nic zazím neodráží atmosféru knížky lépe. Vždyť Kryton pronese větu "Nepropadejte panice!" hned několikrát. Návrat po patnácti letech považuju za jeden z malých filmových zázraků. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Bezchybný seriál, který se oprávněně stal kultem. Všechny čtyři hlavní postavy už mají jisté místo v dějinách. Herci, český dabing, nevyčerpatelná zásoba humoru pro každý díl a zároveň dokonalá parodie vesmírných klišé, ani tenhle popis se zdaleka nepřibližuje opravdové Trpaslíkově výjimečnosti. To se nedá popsat, to se prostě musí vidět! Pro mě osobně nejlepší komediální seriál všech dob a nevěřím, že ho ještě někdy něco překoná. A vlastně to ani nechci! "Je tohle ta lidská vlastnost, které se říká přátelství?" "Nech si ty startrekový pindy, takhle brzo po ránu." ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kult, kult a ještě jednou KULT mezi kultovními sitcomy. Takovou dávku narážek a parodií na Star Treky, Hvězdné Války, všechny ty chrabré kapitány a schopné techniky, geniální superpočítače, cestování časem, ale i rovnoprávnost mezi muži a ženami, a kdoví co všechno ještě, nepředvedl zatím žádný jiný seriál. Už nemám co bych dodal, snad jen to, že kdo neviděl, neuvěří... nebo možná, že je to "Beeeeeeeeeeeeeezva, Rimmere, beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezvaaaaaa.":) 100% ()

Galerie (224)

Zajímavosti (176)

  • Craig Charles (Lister) se během scény, v níž jeho postava krmí kočku Frankensteina, bál, že mu z trenýrek čouhá varle. Naštěstí vše zůstalo, jak mělo, a záběry mohly být použity. (Listeroman)
  • Některé nápisy na lodi (zvlášť v prvních sériích) jsou dvojjazyčné - v angličtině a v esperantu. (gjjm)
  • Rimmerův (Chris Barrie) incident s polévkou Gazpacho je založen na reálné zkušenosti scenáristů. Těm byla na meetingu správní rady Thames Television tato polévka naservírována a oni nechápali, proč je ledově studená. Na rozdíl od Rimmera si však kuchaře zavolat nenechali. (Listeroman)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama