Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

Satan 

všechny recenze uživatele

Naprosto ujetý sci-fi sitcom, který si utahuje snad ze všeho, co na zemi existuje. A to vše na korábu kosmické lodi, kde se dějí neuvěřitelné věci. Britové ukazují, že mají vytříbenější, zábavnější a jemnější humor, než americké slátaniny (ovšem na pramálo výjimek). Nejoblíbenější postavou zcela jistě Holly, následuje Lister s Rimmerem. Škoda, že poslední, hodně slabé řady strhávají trpajzlíka až do průměrných vod. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Bude-li důstojník přistižen, jak očichává sedlo rotopedu v dámské tělocvičně, bude propuštěn bez soudu." Kdo by neznal direktivu 196156, ten jakoby neznal Rimmera (odporného záprdka, intergalaktický hnisavý vřed, těhotného smradlavého lenochoda, hromádku trusu z myšího albína), Listera (čuramajzlíka, těhotnýho hrocha, kryptofašistu, hadronový střevo), Kocoura (kondomovou hlavu, dutohlava, chodící prezervativ), Krytona (skopovou hlavu, tupou starou tresku, hadrovou kebuli, trojskýho prasopsa) ani Hollyho (kosmopako, bažanta línýho). Já je všechny znám, proletěl jsem s nimi nejednu galaxii, královsky jsem se s nimi pobavil, ale přesto to pro mne není ten nejkultovatější ze všech kultů. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Miluju seriály, který se svým humorem neskutečně odlišují normálu. A Red Dwarf je na začátku fronty seriálů " mimo mísu". Herci jsou geniální a dokonce i skvěle nadabovaní což se v naší zemi nestává často a hláškují o stošest. Nehodnotím, protože jsem ještě neviděl dostatečně dílů.... The Cat by měl vládnout celý galaxii! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do nedávna mi to přišlo nechutné, ale už jsem velká holka a chápu primitivní humor :-) ... Partička Lister, poslední žijící muž, Rimmer, hologram mrtvého kolegy, Kryton, android, Kocour, jež se vyvinul z Listrovi kočky a Holly, občas kapitán Holistr s posádkou a na konec Kočanská... To je skvadra, která mě dokáže smíchy rozplakat :) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že napoprvé mě to taky vůbec nechytlo. Vůbec. Připadalo mi to nudné a trapné. Zpětně to nechápu, ale naštěstí jsem si ten seriál časem zamiloval. Pozdější série jsou o dost slabší, ale pořád velmi vtipné, takže si dovolím v hodnocení zaokrouhlit nahoru! 5 *****! Chápu, že někomu styl humoru nesedne a pak tomu klidně může dát i odpad..ale nechápu, jak může někdo dát Trpaslíkovi 3***. Jakto? Pro Tosima: zjevně jsi ten seriál nepochopil. Nejde jen o to, že si z něčeho špatně nebo dobře utahuje, protože je tak dobrej, že obstojí samostatně! Ne jen jako britská odpověď na Star Trek a podobně.. Pro Woodyho: fekální humor?? kde?? pro masy kriplů?? a na co že ses to teda vlastně koukal?:D ..trochu brzdi..ignorantskej vtipálku:) ()

Galerie (223)

Zajímavosti (176)

  • V seriálu je zmínka celkem o 45 filmech a seriálech. Pouze 21 z nich ale skutečně existuje. (Listeroman)
  • V roce 1998 byl odvysílán speciální díl televizní show Universe Challenge (1998) k desátému výročí vzniku seriálu Červený trpaslík, kde se utkali herci s největšími seriálovými fanoušky. Soutěžící měli za úkol odpovídat na otázky týkající se seriálu. (Attta)
  • Rimmerův (Chris Barrie) incident s polévkou Gazpacho je založen na reálné zkušenosti scenáristů. Těm byla na meetingu správní rady Thames Television tato polévka naservírována a oni nechápali, proč je ledově studená. Na rozdíl od Rimmera si však kuchaře zavolat nenechali. (Listeroman)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama