Reklama

Reklama

Epizody(6)

Staré hříchy vrhají dlouhé stíny... Šestidílná série River, kterou pro britskou BBC natočila produkční společnost Kudos, vznikla podle původního námětu a scénáře Abi Morganové, uznávané britské dramatičky a scenáristky, jejíž jméno najdeme mimo jiné pod ceněnými filmy Stud (2011), Železná lady (2011), Sufražetka (2015) či úspěšným televizním projektem Hodinka (2011–2012). Protagonistou série je detektiv londýnské Metropolitní policie John River, vynikající policista a zároveň psychicky křehký člověk, který se nedokáže mentálně odpoutat od obětí vražd, jež vyšetřuje. Série, která sklidila příznivý ohlas u kritiky u i diváků, kombinuje žánr krimi s prvky psychologického dramatu a kromě samotného vyšetřování nabízí zamyšlení nad otázkami lidské osamělosti, vyrovnávání se se ztrátou a duševního zdraví. V titulní roli podává fantastický výkon hvězdný Stellan Skarsgard (Prolomit vlny, Dobrý Will Hunting, Melancholie), jemuž více než zdatně sekundují Nicola Walkerová (MI5, Komplicové, Luther), Adeel Akhtar (Čtyři lvi) či Lesley Manvilleová (Tajnosti a lži, Všechno nebo nic, Další rok), která byla za svůj výkon nominovaná na cenu BAFTA. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (74)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z prvých okamihov som mal dojem, že pôjde o akýsi "flick" k pocte predchodcovi "Randall a Hopkirk", no po prvej epizóde človek veľmi rýchlo pochopí, že v tomto prípade sa komunikácia so zosnulým (nie len) kolegom odohráva viac menej čiastkovo, aby sa ujasnili "drobnosti" za života, pričom nepôjde o napomáhanie pri vyšetrovaní. Seriál som si prvý krát pustil asi pred rokom, no po chvíli som to zabalil, lebo ma to nijak extra nenadchlo, čo mohlo byť aj mentálnym naladením. Teraz som sa k tomu vrátil, a neľutujem, že som dal Riverovi šancu, i keď moja úplná šálka kávy to teda rozhodne nie je .. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

BBC opäť zabodovalo. Celý River je imho taká clivá krása. Samotný John River v prevedení S. Skarsgårda, no, je to radosť sa na jeho výkon dívať. Len šestdielny seriál, o to silnejší. Ono je to krimi, ale s veľmi výrazným medziľudsko-emocionálno-psyhologicko-psychiatrickým dráma presahom, mnohokrát melancholicko-depresívne pôsobiaci, hm, je to silné, pohlcujúce, aj čo sa týka vizuálu a atmosferického, magického hudobného podkreslenia. Kolegyňa J. Rivera, skvelé prevedenie. (*ČT seriál zakúpilo, gratulujem k voľbe diela.) Klobúk dole. Ultimátna šleha.  "Rodíš sa sám a umieraš sám. Len vďaka láske a priateľstvu si môžeme na chvíľu predstavovať, že nie sme sami." ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musel jsem se z této mini-série trošku oklepat, abych vůbec byl schopný napsat nějaký ten komentář. Letos podruhé jsem se totiž setkal s detektivkou, která přišla s originálním námětem a neméně nápaditým způsobem vyšetřování. Šest dílů stačilo na to, abych si Stellana coby Rivera zamiloval. Bylo mi ho celou dobu strašně líto. Každý totiž musel pochopit, že tady ta vražda nebyla jen tak. Jeho psychologický rozklad duše nebral konce a šestý díl tomu nasadil korunku, na kterou jen tak nezapomenu. Závěr plný smutku a lásky budu mít v hlavě hodně dlouho. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tohle je britská odpověď na Broen. Obrovská herecká příležitost pro Stellana S., který ji beze zbytku využil. První tři díly jsou naprosto brilantní ukázkou toho, co na filmu miluju. Silné herce v silných emocích. Rozsekalo mne to. Možná i proto už jsem tolik druhou půli neprožíval, jelikož líp to už asi nešlo a dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Asi tu není podstatné odhalení pachatele. Cesta je v tomto případě cíl. Jde tu spíš o "boj o duši" našeho detektiva. A je to fakt nádhera ten boj sledovat. 100% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Šíleně rozvleklá artová pseudointelektuální depka: 0 % děje, 10% detektivky, 90 % Rodinná pouta, 0 % sympatických, zajímavých postav, kterým by divák mohl fandit, nebo k nim cítit jakékoliv jiné emoce než nudu. Ona vůbec mezi herci nefunguje žádná chemie, člověk jim to prostě nevěří. Chtěl jsem dát dvě hvězdičky, ale posledních pět minut posledního dílu je naprosté WTF – scénárista na tripu, odpad to nebyl jen z odřenýma ušima. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama