Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Ivo 

všechny recenze uživatele

Proti tomuhle se mohou všichni "kmotrové" jít schovat. Ponurá, intenzivní atmosféra, která by se dala nožem krájet ... Už jen hudba a obrazy k úvodním titulkům vždy dokonale stačily ... Celkově hodně silné, napínavé (každý díl vždycky skončil v nejnapínavějším) a nekompromisně depresivní ... Začne to špatně a skončí tisíckrát hůř :) ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Dílo, které oplývá skvělými výkony hlavních herců, ale taky neobyčejně propracovaným scénářem. A nemluvě o tom, že snad ani lépe nemohl být ztvárněn marný boj proti podsvětí a organizovanému zločinu mafie. Hlavní postava zosobněná Michelem Placidem je nezapomenutelná. Všimněme si, že u nás měl tento výborný seriál premiéru v čase reálného socialismu. Dost možná aby soudruzi ukázali, jak se žije za kopečky? No nic k seriálu, To ovšem nic nemění na faktu, že první dvě části skutečně odsýpaly. Poté sice už to postrádalo gradaci, ale přesto se dá jistě říct, že to bylo nadprůměrné. ()

Reklama

Micione 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál  s podtextem: Za vším zlem hledej peníze! Komisař  Cattani  zůstává  v hledáčku mafie,  avšak zavolá Ester do domu, ve kterém  žije s Tanem. Ta na otázku kdo volal odpovídá, že to byl omyl.  Když Tano  odjede vydá se na schůzku s  Cattanim,  s nímž se setkává na veřejném  místě  aniž by předpokládala, že ji Tano nechává sledovat... Podobně  nepromyšlených a naivních  momentů   je ve scénáři  dost a dost ... a tak  snad ani není divu,  že mafie má i v současnosti  stále zelenou - a to nejen v Itálii... ()

borsalino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fouknul jsem si do přehrávače již klasický seriál a je třeba přiznat, že na TV seriál má toto dílko stále vysokou úroveň. Ze začátku prvního dílu je znát pohoda, slunce a moře...idylka však brzy končí a dál pokračuje už jen rozkrývání lumpáren všeho druhu s neskutečně slizkým advokátem Terrasinim (François Périer) a pokračující beznaděj z toho, že se s mafií veze skoro celá Sicílie... po letech jsem si to zase užil. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě to není špička celé série, nejsou zde známé postavy z dalších řad, hudbu nemá na starosti Morricone, ale přesto je to obdivuhodné - detektivní seriál bez logických kiksů, s reálným a uvěřitelným příběhem, kde ti dobří nakonec nemusí vyhrát. Pamatuji si, jaká to byla v 80. letech bomba - zaslouženě. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Poslední scéna 4. série vzbudila neuvěřitelné ohlasy ze všech koutů světa. Z USA přišel kuriózní dopis, ve kterém údajný miliardář nabízel několik miliónů dolarů tvůrcům seriálu s tím, aby se vrátili k natáčení dalších dílů. (Sonnery)
  • Po uvedení 1. série, kdy mafie vyhrožovala celému štábu i Michelu Placidovi, byli filmaři nuceni přesunout natáčení z místa Itálie do jiných evropských lokací, konkrétně do Švýcarska, Německa, Velké Británie a Řecka. (Fenk)

Reklama

Reklama