Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší kriminální seriál všech dob(minimálně I.-IV.série). Nikde jsem nezažil tak bolestivé ztvárnění permanentní porážky dobra prostřednictvím těch nejcivilnějších a nejchladnokrevnějších krutostí. Únosy, drogy, výhrůžky rodinám a jejich krutá naplnění. Smrt drtivé většiny těch odvážných a dobrých ať už se jejich těla najdou rozstřílena desítkami kulek kdesi ve vracích aut na opuštěné silnici, či s jednou nečekanou kulkou do týla kdekoliv ...třeba ve frontě na kafe. Oproti tomu nehynoucí triumf mafie. Všechno nebývale hmatatelné. Když ještě uvážím, že Morriconeho soundtrack k tomuto seriálu osobně navrhuji za nejgeniálnější hudební dílo určené pro filmovou tvorbu, uvědomuji si, že právě píši recenzi ne jednu ze stovek dalších, ne abych vyjádřil své hodnocení, ale abych napsal cosi jako milostný dopis k tomuto pro mě nezapomenutelnému projektu. Ačkoliv bych pochopitelně našel dílčí chybičky, tak síla celého díla na ně dá hodně rychle zapomenout. Klasika, kult a slzy za které se nestydím. 100% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ou, to byla depka jak prase! Velmi syrový seriál, který se s nikým a s ničím nemazlil, už úvodní hudba trhala nervy - divím se, že mě rodiče nechali něco takového sledovat:-). Jak už to tak chodí, kvalita sérií začala postupně upadat. Každopádně by mě docela zajímalo, jak by se mi "Chobotnice" zamlouvala v dnešní době. Mám takový pocit, že všechny současné plytké a prostoduché CSI, Kobry a Rexe by komisař Cattani hravě strčil do kapsy. 75% ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na svou dobu naprostá pecka... . a pokud je dneska někdo jako já přesycen kriminálkami anděl a las vegas tak vám chobotnice přijde jako parádní temná kriminálka, u které si řeknete , že takhle to tam opravdu chodilo. Atmosféru dokonale dokresluje prostředí ( samozřejmě že se nenatáčelo na sicílii, protože autorům vyhrožovali ), herci, ale především hudba, jejíž dva základní motivy jsou strašidelné samy o sobě. Bravo ! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Boj osamelého hrdinu proti rozvetveným chápadlám mafie v politickom a mocenskom prostredí, ktoré si už mafia stihla upraviť do užívateľsky príjemnej podoby, dokáže zaujať. Veď je to ako boj rozprávkového hrdinu so sedemhlavým drakom. Keď tým osamelým hrdinom je charizmatický Michele Placido, šance na úspech sú, minimálne u ženskej časti publika, omnoho vyššie. A keď tú úžasnú hudbu k seriálu zloží Ennio Morricone, šanca na úspech je, minimálne u počujúcej časti publika, ešte vyššia. Takže jediné, čím si môže seriál, akým je Chobotnica ublížiť, je jeho naťahovanie do neprijateľnej dĺžky. A tomuto nebezpečenstvu sa bohužiaľ ani tento seriál neubránil. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Nevim jak by me chobotnice bavila dnes, ale vim ze jako decko jsem ji miloval. Taky si celkem dobre vybavuji cattaniho bidny konec:( Kazdopadne "sedy vlk" m.placido je hodne charizmaticky paaan, dnes uz se bohuzel nic takoveho mezi rexama, kobrama a podobnyma blbostma nevidi, snad jen ten starej horst jeste drzi vlajku :) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Zahraniční produkce seriálu byla první, která si vybrala po revoluci k natáčení Prahu. (Arnost.Dadak)
  • Italsko-americký herec Martin Balsam se v  seriálu Chobotnice (od r. 1984) objevil hned dvakrát. Poprvé ve 2. sérii jako Frank Carrisi a podruhé v 5. sérii jako Don Calogero Barretta. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama