Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (15)

Malé dějiny jedné rodiny (1988) (seriál)

  • V epizodě s názvem Slavná rodačka se snaží Lenka (Pavlína Mourková) lichotit Filipovi (Jan Kanyza) a říká mu, že holky říkaly, že má hlas jako Corrado Cattani, načež se Filip zeptá, jestli jako „ten českej tajtrlík, co ho nadaboval nebo jako ten Ital?“ Jde přitom o narážku, neboť komisař Corrado Cattani byl hlavní postava ze seriálu Chobotnice (od r. 1984), vysílaným koncem 80. let i ČST, hraný Michelem Placidem a dabovaný právě Janem Kanyzou. (cundak)

Reklama

Reklama