Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

Cherubin 

všechny recenze uživatele

Seriál, který svojí vlastní osobitostí řeší nejrůznější zločiny, od lehkých po těžké, řeší život policajtů i detektivů, vnáší prvky odlehčení formou rodny komisařky...A dokázal přežít roky, i nové díly jsou stále zajímavé a nápadité. Lehčí detektivní seriál, u kterého se i zasmějete a hlavně odreagujete. Já teda alespoň jo... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ťažko by som si vedel spomenúť na necharizmatickejšiu a nesympatickejšiu filmovú policajnú komisárku ako je "Julie Lescautová". Táto ryšavá mužatka je tak fádna, nevýrazná a nudná, že to snáď ani nie je možné. Nechápem ako nejakého francúzskeho liberálneho žabožrúta napadlo, že sa stane ústrednou postavou sto jeden dielneho televízneho seriálu. V rámci chorej gender ideológie a pod tlakom feministickej lobby pristúpili ku tomu, že túto nezáživnú šeredu spravili šéfkou polície. * ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Další z rozsáhlých méně krvavých televizních seriálů, s energickou komisařkou v podání Véronique Genest v hlavní roli. Jednotlivé kriminální případy z každodenního života jsou možná příliš obyčejné, ale mohly by postihnout každého, třeba i mne. Cením si klidné atmosféry seriálu, kde sice o napínavé momenty není nouze, ale jsou řešeny s rozvahou. Mnohé případy zasahují i do soukromí jednotlivých členů policejního týmu a pokud ho sledujeme pravidelně, vidíme komisařčiny děti dospívat a ji samotnou stárnout, či spíše zrát. Mám moc ráda tento seriál a pokud ho televize vysílá, nenechám si ho ujít a občas narazím i na nějaký díl, který mi při předchozím uvedení unikl. Možná by prospělo kdyby byla Julii Lescautovou nadabovala místo Veroniky Gajerové Věra Galatíková. A možná, že ne, já jsem si zvykla. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy si seriál zaslouží rozhodně proto, že ani v 8. sérii neztratil úroveň a díly nejsou jen zbytečnými natahovačkami plným efektů a supr technologií, laboratoří, atd. (viz. všechny druhy Kriminálek po celých USA). Čtvrtou hvězdu si zaslouží za skvělé záběry (nejen) Paříže v posledních sériích. ()

rjh odpad!

všechny recenze uživatele

Čisté zlo. Tenhle seriál by mohla používat CIA jako účinnější alternativu waterboardingu. Kdoví, jestli už ho nepoužívá. Jako vím že nejsem cílovka, ale stejně mi to nedá. Hlavní hrdinka je nesnesitelná. Nemluví běžným hlasem. Místo toho na všechny kolem sebe 24 hodin denně a sedm dní v týdnu ječí. Jednotlivé epizody postrádají děj. Přesto mají stopáž 90 minut. Subjektivně se ale zdají být daleko delší, skoro nekonečné. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (15)

  • Modrý Renault už je vedle popelářského auta, když se řidič vrací, avšak na dalším záběru, kdy řidič běží ke dveřím, modrý Renault teprve najíždí vedle popelářského vozu. (marcel5)
  • V epizodě je na pohledu, který dostane komisařka Lescaut (Véronique Genest) od Sarah (Jennifer Lauret), adresa „Rue de République 20“ (tedy v překladu ulice Republiky č. 20). Když však zve komisařka o pár záběrů později na večeři svého přítele, tvrdí mu při diktování adresy, že bydlí na ulici Narcisová 43. (cundak)

Reklama

Reklama