Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

curunir 

všechny recenze uživatele

Problémom filmu je jeho veľká žánrová neurčitosť. Prístupom iného režiséra by sa istotne jednalo o horor, ,,Vlk" ním však nie je a nemožno ho označiť ani za triler, ale skôr za napínavý romantický film. Rovnako by ma zaujímalo, na čo sa to vlastne Nicholson a Spader menili? Vlkmi rozhodne neboli a ako vlkolaci by mali pôsobiť hroznejšie. Ku prospechu celku nie je, že sa príbeh priveľmi komplikuje a zamotáva, vedľajšia zápletka častokrát dostáva viac priestoru ako tá hlavná, čo sa podpisuje pod miestami nezáživný a horšie sledovateľný výsledok. Ako-tak nápomocnou je aspoň Morriconeho hudba dostávajúca rozprávanie do netradičných sfér. Ak by sa skúsený režisér neutápal v nejednoznačnosti, výsledkom by mohol byť netradičný filmový zážitok. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Není to horror, ale je to velkofilm na klasické horrorové téma. Dracula, Frankenstein, Vlkodlak, tím byla pekelná trojice vyčerpána a mrazivý strach se zase může vráti zpět do nižších sfér filmové komerce. Pokud odhlédnu od blockubusterovosti, jde o velice zdařilý počin. Výborné obsazení, výtečné výkony - Michelle se mi tady moc líbila:-), přijatelné zpracování. Já byl spokojený ()

Reklama

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Ač hollywoodský biják, přesto film s inteligentním scénářem, který využívá formát hororu velmi důmyslným způsobem. Nadpřirozené jevy zde neslouží ani tak k vyděšení diváka, jako spíše k zachycení strachu hlavních postav z vlastních nekontrolovatelných instinktů. Proměna ve vlka je tu symbolem pro podlehnutí zvířecí vášni a zatímco u postavy Jacka Nicholsona je tato transformace spojena na jednu stranu s osvěžením, vyvolává v něm též strach o dobře zavedený rodinný a kariérní život. James Spader naopak své zvířecí podstatě dává dobrovolně celou kontrolu, čímž se jeho jediným morálním kompasem stává zákon džungle, kde vyhrává pouze ten nejsilnější. Jeho postava slizkého kariéristy nemá chybu. Celkově bych vyzdvihl herecké výkony. Michelle Pfeiffer mi pravidelně bere dech a tento kousek není výjimkou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejvetsi vyhra bylo obsazeni Nicholsona, on jako vlk vcelku i vypada, navic opet hraje paradne a hlavne je perfektne charismatickej, jak s maskou, tak bez ni. Pfeiffer je tu sice vicemene zbytecna, ale slusi ji to. Jinak pribeh mi prisel, ze neni pojatej jako typickej horor, i kdyz tu samozrejme par strasidelnejsich scen je, ale spis je to takovy drama o jednom chlapkovi. Diky tomu je film sice zbytecne dlouhej a nejaky ty sceny z nakladatelstvi by sli vykopnout, ale diky zrucny Nicholsovo rezii a paradnimu Nicholsonovi se jedna o docela atmosferickej film. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dva démoni (pokud zrovna chtějí) - Jack Nicholson a Ennio Morricone. Jeden anděl s mrazivýma očima - Michelle Pfeiffer. A ještě navrch, jako prémie k fajnému scénáři a atmosférce, James Spader. Horror je vlka mít, ale označit Vlka jako horror, no nevím. Každopádně pro další Nichols(on)ův povedený snímek mám přichystaných 80%. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu je několikrát špatně ukázán měsíc. Vlk pokouše Willa (Jack Nicholson) přesně na úplněk, za pár dní na to ale vidíme měsíc ve fázi dorůstání a poté hned měsíc, který couvá, aniž by prvně byl další úplněk. (TaNya_)
  • Keď sa Raymond Adlen (Christopher Plummer) priblíži ku koňom, jeden z nich má na sebe prikrývku, ktorá sa na nasledujúcich záberoch objavuje a mizne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama