Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žižkovský činžák žije dál v denních starostech, ale všechno v něm je zahaleno smutným tajemstvím a napjatou atmosférou. V bytě správcové domu Anděly Hrachové se najednou po letech objeví Ludvík. Její Martin v něm poznává otce a my nejstatečnějšího člověka ze všech. V každé hodině, v každé minutě podstupuje krajně náročnou zkoušku svého charakteru a takové zkoušce jsou tu vystaveni i další lidé. Zavírat oči před skutečností nebo se zatím někam schovat a v zátiší přežít prostě nelze, člověk musí osvědčit své pravé kvality. Paris Nerudný si bere Růženu Soumarovou. Martin Hrach se zamiloval do Pipiny Ulčové a s pomocí kakaa si pořídil umělou tuberkulozu, aby se vyhnul nasazení do Říše. Martinův otec Ludvík, pronásledovaný gestapem, našel úkryt v domovnickém bytě Anděly Hrachové. A Martin se nakonec kvůli Pipině přihlásil do Říše dobrovolně. Konec fašismu se blíží... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak si malujte nahatý ženský, ty jsou víc na odbyt a nebudou po ránu řvát...🤣🤣🤣 Manželé Ulčovi (Dana Medřická a Josef Větrovec ) mají v ložnici rozhlasový přijímač Empo Poem, vyráběný v letech 1940/41 Českou továrnou EMPO..... Přístroj je v souvislosti s nařízením zapečetěn a označen cedulkou „Pamatuj, že poslouchání zahraničního rozhlasu je zakázáno a trestá se káznicí nebo i smrtí“.... Růžena (Jaroslava Obermaierová) se vdává v kostele sv. Prokopa na Žižkově. Od místa jejího bydliště je to cca tři kilometry..... Když obyvatele domu probudí mohutná střelba, nevědí ještě že je to z okolí kostela svatých Cyrila a Metoděje, kde se ukrývají parašutisté kteří popravili Heydricha. Střelbu by mohli slyše velmi dobře protože kostel je od nich vzdálen necelý kilometr. Mimochodem Josef Vinklář (Arnošt) si zahrál i ve filmu Atentát (1964) zrádce Čurdu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto dokonalé scény s Ludvíkem v podání jičínského rodáka Zdeňka Řehoře. Hodně mystická scéna jak vychází svatba z kostela na Žižkově a venku zní hlášení o stanném právu. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Symbolický úvod – na tabuľke označujúcej Bagounovu ulicu pribudol nemecký nápis. Dňa 27. mája 1942 bol v Prahe spáchaný atentát na zastupujúceho ríšskeho protektora Heydricha. A od toho sa odvíjajú udalosti v žižkovskom dome. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Konspirativní schůzka probíhá před Filozofickou fakultou Karlovy univerzity na náměstí Jana Palacha. (sator)
  • Manželé Ulčovi (Dana Medřická a Josef Větrovec) mají v ložnici rozhlasový přijímač Empo Poem, vyráběný v letech 1940–1941 českou továrnou EMPO. Přístroj je v souvislosti s nařízením zapečetěn a označen cedulkou: „Pamatuj, že poslouchání zahraničního rozhlasu je zakázáno a trestá se káznicí nebo i smrtí.“ (sator)
  • Růžena (Jaroslava Obermaierová) se vdává v kostele sv. Prokopa na Žižkově. Od místa jejího bydliště je to cca tři kilometry. (sator)

Reklama

Reklama