Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Dr. Quinnová je silná emancipovaná super žena, bez jediného kazu. Anděl s lidskou tváří a vskutku renesanční člověk. Ovládá dokonale medicínu, domácí práce, závody na koních, gymnastiku, psychologii, právničinu, box, hru na klavír, varhany, banjo a má vždy dokonalý účes. V jedné ruce pánev s kančím ragú, druhou ruku zabořenou do škopku s nádobím, na krku stetoskop v pohotovosti a pod dřezem Sullyho, co vybírá ucpaný sifon. Byron Sully. Lesní muž a děvka na všechno, který se svého vydřeného zásunu dočkal zhruba po 50 dílech, během nichž se doktorce dvořil, štípal dříví, zametal dvůr, postavil dům a vychoval jí haranty. Ovšem největším hrdinou a terminátorem tu je hrdý indián Tančící oblak. Borec, který byl během celého seriálu nejméně 10x postřelen, 5x bodnut, 20x zmlácen, zabili mu bratry z týpí a vyvraždili rodinu. Veškeré trampoty se odehrávají v městečku Colorado Springs, kde se každý obyvatel dříve či později projeví, jako bezskrupulózní hajz a vypočítavá svině. Nejoblíbenějším občanem tu je místní pasák s vizáží Pepy Vojtka, co vlastní bar, má rypák věčně zabořený do sklenky s whiskey, uznává rasismus a ženy rád obdarovává hrstí kloubů na oko. Zapomenout nemůžu ani na obětavý černošský pár. On ochotný kovář, ona zručná kuchařka. Jejich dobrotu jim obyvatelé oplatí ve chvíli, kdy do města dorazí móda myšlenek Ku Klux Klanu. Od tandemového zhoupnutí na dubové větvi, je zachrání až neohrožená doktorka v lesklé zbroji a její patolízalský pucflek Sully. Zkrátka emocemi nadupaná jízda pro každou hospodiňku a citlivého chlapa. ()

pávek 

všechny recenze uživatele

Amíkům dochází herci. Jak jinak si vysvětlit účast herce v díle Zpívající kovboj, který vykrade kostelní kasičku, aby se vzápětí vrátil jako nejlepší přítel Sullyho již od dětství a který pak dělá místního šerifa. A další herec se objeví jako podvodník, který okrade celé městečko prodejem falešných akciových papírů na chladící skříň a hle, je zase zpět, jako druhý lékař a potenciolání zeťák doktorky Majky. ()

Reklama

Merkin 

všechny recenze uživatele

Seriál o lidech pro lidi. Jistě, všichni víme, že to tak nebylo a nikdy nebude, že je to naivní a úsměvné. Dalo by se klidně tvrdit, že jde o dokonalou utopii. Jenže, každý má rád pohádky a každý jednu takovou čas od času potřebuje. A tahle je přes veškerou sladkost a pozlátko docela milá, neškodná a místy i poučná :) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tahle rodinná westernová romantika je tak neuvěřitelně uchcaná a připosraná, že se na ní člověk snad ani nemůže zlobit, přestože celý seriál je v podstatě dokonalým ztělesněním typicky americké politické korektnosti (rasismus je špatný, áááno?!). Sama hlavní hrdinka je plnohodnotným ženským ekvivalentem Chucka Norrise v dobách jistého texaského rangera, a vedle jejího miláčka Sullyho vypadá i takový Mirek Dušín jako sadistický pedofil uctívající Adolfa Hitlera. Absolutně guilty pleasure oddechovka. ()

Fleinka 

všechny recenze uživatele

Příběhy, které jsem jako malá měla ráda stejně jako Krakonošovi pohádky. Doktorka Quinová, která si společně se Sullym hráli na Krakonoše a vždy zlo potrestali. Zároveň etičnost, lidskosti byla vynikající předvýchova mého JÁ. :-))) Vím,že postupem času se jednalo o brak, který bych v dnešní době nejspíš nevydržela sledovat, ale nemohu dát jinak než 4 hvězdy,když jsem viděla téměř všechny díly. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Keď Jane Seymour (doktorka Quinnová) čakala vo filme dieťa, bola v skutočnosti tehotná a čakala dvojičky. Keď sa dieťa v seriáli narodilo, museli podľa amerického zákona o detskej práci producenti angažovať na úlohu malej Katie Sully jednovaječné trojčatá Calabreseové. (Raccoon.city)
  • Jednu z hlavných detských postáv Colleen hrala v prvých 61 epizódach Erika Flores. Jej otec vyhlásil, že musí chodiť do školy a že požaduje dvakrát taký honorár ako mala dovtedy, a tak bola nahradená herečkou Jessicou Bowman. (Raccoon.city)
  • Některé lékařské zákroky prezentované v seriálu značně předběhly svou dobu. Například transplantace obličeje, provedená ve třetí řadě, byla ve skutečnosti úspěšně provedena až v roce 2005. (Hermi14)

Reklama

Reklama