Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

forsberg 

všechny recenze uživatele

Laskavost a Všeobjímající tolerance doktorky Quinnové, Sullyho, jejich harantíků, Indiánů a dalších spřátelených frakcí začne být po pár dílech lepkavá a otravná jako slimák rozpuštěný v pivu a pevně doufám, že budou žít v tom svém sladkém městečku navěky, protože kdyby umřeli a dostali se do nebe, musel by pánbíček zalézt do pekla a dát si s Luciferem mariáš, aby to vůbec rozdýchal. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to vlastně docela legrační. Jako dítě jsem se na tenhle seriál moc ráda koukala, aniž bych vlastně chápala, o čem to je. Nedávno jsem měla tu čest vidět první epizodu a pak pár dalších. To mi teprve došlo, že jde vlastně o červenou knihovnu! Každopádně k žehlení, když to zrovna běží v televizi... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

V dobách puberty se mi zpočátku tahle westernová přeslazená limonáda docela líbila, ale poměrně brzy mi odporně kladná, dokonalá hrdinka, její odporně kladný, dokonalý amant i protivné dětičky začaly lézt krkem. Těch několik snesitelných (ne až tak kladných) postav se v ději vyskytovalo zoufale sporadicky. Překvapeně koukám, že to seriál dotáhl na 147 dílů, což při obvyklé sestupné kvalitě muselo skončit opravdu sračkovitě. Dříve bych hodnotila přinejmenším 3*, ovšem dnes by mě nikdo nedonutil sledovat cokoliv, kde účinkuje Jane Seymour. 48% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tahle rodinná westernová romantika je tak neuvěřitelně uchcaná a připosraná, že se na ní člověk snad ani nemůže zlobit, přestože celý seriál je v podstatě dokonalým ztělesněním typicky americké politické korektnosti (rasismus je špatný, áááno?!). Sama hlavní hrdinka je plnohodnotným ženským ekvivalentem Chucka Norrise v dobách jistého texaského rangera, a vedle jejího miláčka Sullyho vypadá i takový Mirek Dušín jako sadistický pedofil uctívající Adolfa Hitlera. Absolutně guilty pleasure oddechovka. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Kýčovitý a politicky nevědoucí seriál, jenž romantizuje divoký západ víc, než májovky. Májovky jsou alespoň zábavné staromodní dobrodružné romány, či filmy pro kluky. Ale tato doktorka je maximálně tak pro holky a blbečky. Navíc se snaží namlouvat lidem, že i když se tehdy děli původním obyvatelum Ameriky a černochům špatné věci, většina bílých američanů byla proti, včetně vlády. Blbost!! USA byly, jsou a asi i budou silně rasistickou zemí, kde je většina populace vůči tomu lhostejná a slepá-trošku jako my. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Hned několik herců se v seriálu objevilo opakovaně v různých rolích. V první sérii v díle "Kovbojova ukolébavka" hrál John Schneider pana McCalla a v šesté sérii se vrátil jako Daniel Simon. James Leland Adams se divákům nejprve představil jako generál Custer a potom jako Preston A. Lodge III. Brandon Douglas si zahrál podvodníka prodávající mrazící skříňku, o pár dílů později se objevil jako Colleenin (Jessica Bowman) nastávající Andrew Cook. (squella)
  • Chad Allen (Matthew) kvůli natáčení odložil studium na univerzitě. (Zephyr01)
  • Keď chcel Joe Lando (Sully) opustiť seriál, lebo sa mu prestalo páčiť, kam smeruje charakter jeho postavy, diváčky rozpútali kampaň za jeho návrat s názvom "Save our Sully". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama