Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Erotickým filmům se v Čechách nikdy nedařilo a nezachránila je ani předloha od slavného spisovatele, v tomto případě Vladimíra Párala. Kolísání mezi pornografickou dráždivostí, kriminální zápletkou a ztopornělou studií mravů poznamenává tento příběh o luxusním podniku, který svým hostům nabízí snad cokoli, nač si vzpomenou, více, než je zdrávo.
První část erotické komedie o třech dívkách, které se rozhodnou založit exkluzivní erotický salón pro bohatou klientelu, a pak se pustí do složitých intrik, jejichž výsledek je však zcela nečekaný. Na počátku příběhu se vrací do Prahy z nezdařeného výletu do USA třicátnice Eva Joštová, aby zjistila, že její milenec Patrick Škoda ji vystěhoval ze svého bytu, kde nyní žije se svou třiadvacetiletou sekretářkou Štěpánkou Vranskou. Advokát Ota Lambet nabídne bezradné ženě místo masérky v erotickém salónu. Ta však odmítne. Z psychiatrické léčebny je propuštěna nesmělá katolička Klárka Jágrová, která se nedokázala vyrovnat s rozvodem. Společně se svou kamarádkou Ájou Machovou, majitelkou zprostředkovatelské kanceláře se Eva s Klárkou rozhodnou otevřít luxusní erotický salón nazvaný Playgirls. Aby získaly pro svůj výnosný podnik další peníze, začnou spřádat intriky kolem prodeje činžovního domu bratrů Patricka a Ludvíka Škodových. Jenže ve hře je také záludná Štěpánka, která má zcela jiné plány a jako Patrickova sekretářka a milenka má v ruce všechny trumfy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Devadesátá léta si zkrátka žádaly svoje. To co bylo dříve zakázáno, bylo nyní povoleno. Trochu mě překvapil, ale i potěšil fakt, že existují herci, kteří nechtěli brát v podstatě cokoli, jak jsem se dozvěděl v zajímavostech. Že v podobném snímku hraje Kateřina Kornová nebo Jiří Pomeje mě ani tak nepřekvapuje. Na druhé straně, kromě prsou a chlap s ženskou poskakujících na sobě vlastně nic není vidět. Film tak připomíná devadesátkové erotické filmy vysílané v noci na Nově. Ani mě nepřekvapuje, že se režie ujal zrovna Olmer. Ten se vyřádil už v Bony a klid a před tímto filmem netočil také zrovna slušné a kvalitní snímky. I Vladimír Páral je eroticky naladěný umělec. Viz - Muka obraznosti, Milenci a vrazi. Perverzní a otevřená erotika mu není cizí. A tak vznikl Playgirls. Myslím, že po pádu komunismu byla jen otázka času, než se budou natáčet podobné filmy i u nás a protože neuspěly, tak se v tom ani moc nepokračovalo. Samotná zápletka je vcelku jednoduchá, ale má co dělat, aby utáhla víc než hodinový film. Až na těch pár, dnes už úsměvných erotických scén a odhalených prsou a ženských hekajících jako před infarktem, docela nůďo. ()

t.b.kat odpad!

všechny recenze uživatele

Jojo, zlatá devadesátá, laciné německé, italské erotické filmy před půlnocí a pak nová vlna českého filmu. Jen někteří si myslí, že když se ve filmu ukážou prsa, zadek, nebo soulož, film sám o sobě bude cool, trendy a happy. A kde je ta komedie pane Olmer? Komedie je v tom, že na tyhle filmy lze získat prachy a pak tím oblbovat nás.... ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Hvězdičku dávám za Míšu Kuklovou, která jako jediná předvedla alespoň průměr. Všem ostatním bych dal zopakovat cimrmanovo herecké desatero, protože tolik neschopných dřev v jednom filmu jsem už dlouho nezažil. Olmerovi to ale vůbec nevadilo, možná v nějakém omámení smyslů viděl svoje ovečky jako Sharon Stone, Dami Moore, Maryl Streep a George Clooneyho. A sebe měl alespoň za Spielberga mixnutého Coppolou. Jedině tak se dá pochopit že si nejen sám napsal scénář, vybral herce, splácal tuhle zhůvěřilost, a pak se pod ni i podepsal. Pokud se rozhodl spáchat profesní sebevraždu, tak mu to vyšlo na výbornou. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Otíku, dřív jsi byl jen takovej hajzlík... Ale teď jsi prvotřídní svině. Olmer se s tím nepáral. Už tak dost svérázný vhled poučeného severočeského literáta do problému prostituce převedl na plátno, jak se na první polovinu 90. let sluší: na druhořadém materiálu značky Fuji; s herci, které nikdo jinde nechtěl; s rozpočtem jako na podřadnou reklamu; se scénářem, který by neuhráli ani ti, kteří angažmá odmítli. Nejvěrohodnější štětkou v ansámblu je prakticky nehrající Martina Adamcová. Zestárlo to hůř a víc, než Vávrův Jan Hus. I když je to jako celek vážně tak špatné, že už to není ani podmanivě legrační, najdou se okouzlující jednotlivosti, pro něž na film stojí zato koukat i po bezmála třiceti letech: Zeitgeist, že by se dal krájet; tělo a obstojné herectví Michaely Kuklové; bizarní erotické scény s Miroslavem Moravcem a dalšími nemehly. Skutečnými třešničkami na dortu jsou potom soundtrack z pera Miroslava Vydláka, znějící jako dehonestující karaoke Duran Duran a Tears For Fears. A budhistické meditace v podání Oldřicha Víznera. Zbytek jsou pomeje... ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Jojo, natočit sračku, to je dle mr. Olmera nejspíš "...práce jako každá jiná...", to si (se) holt českej čudlák v Praze musí nějak >točit< , když "chce tu trochu kaviáru" (sic! :-)) a pisskultury... abych patafrázoval moudra, vyvržená v úvodu této >filmové< zhovadilosti pro změklé mozky a jiné orgány... Prý to měla být errotická komedie, ale spíše se to celé zvrtlo v plytce odpudivou (pseudo)moralitu, kterak tři kurvy založily bordel (z nichž pak jedna štěstí došla s jedním klientem) a čtvrtá jim vypálila rybník. Nebo konečníky? Jo, ty je (to měl asi Víťa z praxe se svou playgirl... ;-) třeba chladit studenou vodou, prej kvůli >stažnosti< materiálu... Hahaha... Nevím tedy, kolika řitěmi musel prolézt chudák Olmer, než naškudlil love na tuhle sračku (mmj. jeden brněnský bordel, jeden plzeňský pivovar a tamtéž podnikající likérka - tito >sponzoři< si asi potom rvali vlasy, co že je to product placement - jeden tuzemský mobilní operátor, jedny pražské bulvární noviny atdetc...), každopádně řiťopádně neopoměl obsadit sblížené pražské čudly, mezi nimiž tedy opravdu >vynikají< unyle uníkaná K.K.K. a J. Pomeje, který coby oplácaný bodyguard působí ve své upocené vestičce spíše jako babyretard.... Celé to pak kopruducírováno v té době železně vrcholící ČNTSNOVA - a vo tom to je, že... Nasrat a pochcat! . . . Howgh... :o)... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Exteriéry filmu Playgirls boli natáčané v Prahe. (dyfur)
  • Hlavní dívčí role vytvořily režisérova manželka Simona Chytrová, Kateřina Kornová, někdejší televizní moderátorka a příležitostná herečka Martina Adamcová a Michaela Kuklová. Režisér Olmer později vzpomínal, že měl jisté potíže s obsazením ústředních postav děje. Partičku kamarádek, které si začátkem devadesátých let otevřou veřejný dům, měly původně hrát Markéta Hrubešová, Sabina Laurinová a Kateřina Brožová. Hrubešová sice již dříve divákům velkoryse ukázala části svého půvabného těla například ve snímku Oznamuje se láskám vašim, ale role v hampejzu - to už prý bylo na ni trochu moc. Strhla však s sebou i Laurinovou a Brožovou a režisér musel hledat úplně nové obsazení hlavních rolí... Olmer dal rovněž opětovně hereckou příležitost (po snímku Nahota na prodej) Jiřímu Šolcovi. (Halloween9)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama