Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Prima sezóna - pět povídek o láskách studenta Dannyho Smiřického - to je v scenáristické adaptaci K. Čabrádka a K. Kachyni pět televizních příběhů nazvaných Zimní příhoda, Májová kouzelnice, Zamřížovaný charleston, Hotel pro sourozence a Smutné podzimní blues. Jak řekl sám autor, v každé povídce je zrnko pravdy a tuny imaginace... (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiná doba, divná doba...milý seriál...který nejspíš ještě než umru zhlédnu...:-) Píseň kterou složil Smiřický (Petr Kroutil), tedy  "Dannyho blues" ve skutečnosti zkomponoval Petr Hapka a scenáristé Karel Čabrádek a Jan Mimra napsali text. Hudbu k písni i seriálu nahrálo hudební těleso Classic Jazz Collegium. Příběh který z velké míry odráží zkušenosti autora Škvoreckého z jeho mládí v Náchodě,  zde se ale odehrává ve fiktivním a blíže neurčeném Kostelci i ves Pivodov kam kapela chodí hrát nenajdete mezi českými obcemi. Povídek, je v knize která sloužila předlohou šest, povídku Vyhlídka z věže seriál neobsahuje. ()

lolaloka 

všechny recenze uživatele

Jednu velikou hrubku tvůrci seriálu udělali, hlavní představitel se jeví spíš jako neskutečný opruz a loudil ... Danny Smiřický měl jistě jiskru v oku i přes své nezdary a nepůsobil jako nějaký chudák - otrava. Bohužel herec v roli Dannyho nemá ani onu jiskru v oku, ani sexy hlas, o charismatu nemluvě, prostě nic. Mouchy snězte si mě. Ten herec se snad nudil, když to hrál. Za tento zásadní krok vedle ubírám dvě hvězdičky, jinak bych s radostí dala plnou, protože mám tyto příběhy velmi ráda a zpracování seriálu nebylo vůbec špatné. ()

Reklama

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Bol som tým okúzlený, keď som to pozeral cez prázdniny roku 1994 ako 14-ročný. Vtedy mi to aj pomáhalo dostať sa z introvertného sveta bližšie k dievčatám. Po 22 rokoch mi to príde obsahovo plytké, nemotorné a nepáči sa mi, že prekrúcajú/berú na ľahkú váhu kresťanské hodnoty. Po druhej časti som už nemal chuť pozerať ďalšie, pociťoval som nudu a stratu času, je to len o tom ako Danny balí sukničky. Slabý priemer. ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Pro tento seriál jsem měl vždycky slabost, už knižní předlohu jsem si zamiloval. Moc se mi líbí pokaždé jiné zabarvení jednotlivých dílů (příhod) a celkově taková ta nostalgická atmosféra. Nevím co si kdo představoval, ale výkon Petra Kroutila mi nepřišel vůbec špatný. Pro Danyho milostné trable mám velké pochopení a u jeho častých trapných situací jsem se vždycky nemístně a hlasitě bavil. Asi nejlepší příhody jsou ta "Zimní" a "Hotel pro sourozence" (scéna s recepčním hotelu je prostě perfektní). Co mě taky na seriálu zaujalo byla přítomnost mnoha herců a hereček, kteří v té době teprve začínali vystrkovat růžky (pravda, o jejich současné herecké kvalitě lze často pochybovat). Pekné, velmi nostalgické a zčásti i osobní...nemohu jinak hodnotit. ()

Elden75 

všechny recenze uživatele

Hlavní roli vytvořil neherec, ale známý saxofonista Petr Kroutil. Objevila se zde spousta začínajících a dnes už poměrně známých herců a hereček. Nezapomenutelný díl byl pro mě Hotel pro sourozence: "Pán se chce se slečnou vyhajat?", kde excelovali pan rada (Ladislav Potměšil) a hoteliér (Oleg Reif). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Točilo se v Benátkách nad Jizerou a v Lysé nad Labem. (sator)
  • Díl se odehrává v Benátkách nad Jizerou. (sator)
  • Příběh, který z velké míry odráží zkušenosti autora Škvoreckého z jeho mládí v Náchodě. Zde se ale odehrává ve fiktivním a blíže neurčeném Kostelci, ani ves Pivodov, kam kapela chodí hrát, nenajdeme mezi českými obcemi. V knize, podle které byl seriál natočen, najdeme 6 povídek. Povídku „Vyhlídka z věže“ seriál neobsahuje. (sator)

Reklama

Reklama