Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Prima sezóna - pět povídek o láskách studenta Dannyho Smiřického - to je v scenáristické adaptaci K. Čabrádka a K. Kachyni pět televizních příběhů nazvaných Zimní příhoda, Májová kouzelnice, Zamřížovaný charleston, Hotel pro sourozence a Smutné podzimní blues. Jak řekl sám autor, v každé povídce je zrnko pravdy a tuny imaginace... (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Pro tento seriál jsem měl vždycky slabost, už knižní předlohu jsem si zamiloval. Moc se mi líbí pokaždé jiné zabarvení jednotlivých dílů (příhod) a celkově taková ta nostalgická atmosféra. Nevím co si kdo představoval, ale výkon Petra Kroutila mi nepřišel vůbec špatný. Pro Danyho milostné trable mám velké pochopení a u jeho častých trapných situací jsem se vždycky nemístně a hlasitě bavil. Asi nejlepší příhody jsou ta "Zimní" a "Hotel pro sourozence" (scéna s recepčním hotelu je prostě perfektní). Co mě taky na seriálu zaujalo byla přítomnost mnoha herců a hereček, kteří v té době teprve začínali vystrkovat růžky (pravda, o jejich současné herecké kvalitě lze často pochybovat). Pekné, velmi nostalgické a zčásti i osobní...nemohu jinak hodnotit. ()

Elden75 

všechny recenze uživatele

Hlavní roli vytvořil neherec, ale známý saxofonista Petr Kroutil. Objevila se zde spousta začínajících a dnes už poměrně známých herců a hereček. Nezapomenutelný díl byl pro mě Hotel pro sourozence: "Pán se chce se slečnou vyhajat?", kde excelovali pan rada (Ladislav Potměšil) a hoteliér (Oleg Reif). ()

Reklama

Michelle_S 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená adaptace mého nejoblíbenějšího díla od Josefa Škvoreckého. Hlavní postava je perfektně obsazena, a i když se v každém díle honí za jinou sukní (a skoro vždy marně), nemůžete ho jen tak lehce odsoudit jako holkaře, ale naopak v něm vidíte v nepochopeného romantika:-) Zajímavým faktem také je, že se zde objevuje řada později významných českých hereckých hvězd a hvězdiček. Čeho si obzvláště cením je, že si seriál zachoval ducha románu. Jsem s touhle podobou Škvoreckého díla velmi spokojena a vždy se na ni ráda podívám. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hudebním laděním i výpravou velmi povedené druhorepublikové (protektorátní) retro. Znalci si šmakují, jak je hlavní hrdina podobný autorovi předlohy. To je sice možné, ale v některých scénách je to Kroutilovo neherectví až příliš. Že je hlavní hrdina toporný až běda, v celém seriálu zase tolik nemusí vadit, dá se to svést na Dannyho panictví. Jenomže v některých rozpravách to ani Karel Kachyňa neukočíroval. Nelibuju si ani ve scénáři, s každým dalším dílem se historie víc nebo méně opakuje. Plejáda v dnešní době profláklých (Geislerová, Vilhelmová, Matonoha) anebo Kavčími horami jen několik let protežovaných a později opomíjených herců (Němec, Chalupa) anebo prostě mladých lidí, kteří od filmového herectví inklinovali kousek stranou (Ježková, Wehrenberg, Petr Rajchert - v titulcích seriálu označený jako Pavel). ()

LuckyK 

všechny recenze uživatele

Báječná knížka a tento seriál, ze všech možných Škvoreckého filmových zpracování, nejlépe vystihnul atmosféru Náchoda a celé doby. Má to velké kouzlo, i se začínajícími filmovými hvězdičkami. Škoda, že Kachyňa už nestihl natočit Zbabělce, on té době rozuměl, on ji zažil ve stejném věku jako Škvorecký. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Horolezecké scény se točily na  Hrubé Skále v Českém ráji. Výlet na kolech pak na Nové Louce blízko Bedřichova. Randění s Alenou se točilo v Liberci a scéna na nádraží v Příbrami. (sator)
  • Když ve 25. minutě po závodu dobíhá Smiřický (Petr Kroutil), podklouzne mu noha a padá na kamennou lavičku. Scéna nebyla ve scénáři, na tváři Alexandy Karpenkové je vidět, že si se situací neví rady, zda pokračovat v roli, či čekat na režisérovo „stop“. (sator)
  • Točilo se v Liberci, Benátkách nad Jizerou a u nádrže Starý Harcov. (sator)

Reklama

Reklama