Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gabriel Van Helsing, bratr slavného profesora Abrahama Van Helsinga, je jako agent ve službách Vatikánu vyslán do tajemné Transylvánie, kde se nebezpečí objevuje se západem slunce a příšery nabývají podoby nejděsivějších nočních můr. Van Helsing má za úkol pomoci cikánské princezně Anně zničit nebezpečného hraběte Draculu, a zbavit tak její rodinu po generace trvající kletby. Hrabě před svou smrtí uzavřel dohodu s Luciferem, což mu zajistilo nesmrtelnost. Potřebuje ale ještě Frankensteinovo monstrum, aby oživil své děti, rozseté po celém světě. S jejich pomocí chce nastolit hrůzovládu a podmanit si celou lidskou civilizaci. Při jednom ze zápasů je Gabriel pokousán vlkodlakem, kterým se po prvním úplňku sám stane. Jedině v podobě vlkodlaka má Van Helsing šanci Draculu zabít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 003)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se rozmýšlel jestli na tento film mám vůbec jít .Podle některých názorů to toiž není moc dobrý film,ale já jsem nakonec poslechl svůj instinkt a udělal jsem sakra dobře.Stephen Sommers mě totiž vždycky mile pobaví a nechá mě při filmu jak se říká vypnout.A to já dělám sakra rád.Akce se střídá s humorre a zase naopak.Pravda někdy se tvůrci až moc odvázali,ale to je občas i dobře.I herci mě příjemě překvapily.Hugh Jackam předvedl dalšího svého akčního hrdinu přesně takjak to mám od něj rád.Kate Beckinsale nebyla nakonec tak špatná jak jsem čekal David ,,Faramir" Wenham umí příjemě pobavit.Richard Roxburg neměl v roli Drákuly dvakrát lehkou úlohu.Vzít tuto roli po legendě jako je Bela Lugosi je fakt odvaha.Podle mě se ani nesnažil jít v jeho stopách a udělal dobře.Drákulovi nová image prospěla.Daná Morávková opravdu pobaví,ale toho Vašuta tam nějak nemůžu najít(i když ne že by mi scházel).Prostě jde o dost vydařenou hororovu akční komediii,která i přes svou délku nenudí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Van Helsing perfektně vykresluje několik známých mýtických stvoření či postav, jako jsou valkýry, upíři, vlkodlaci, nebo třeba Frankensteainovo monstrum a samozřejmě hrabě Drákula, který je hlavním záporákem filmu. Hugh Jackman je jako vždy perfektní a dobře mu také sekunduje Kate Beckinsale. Film se nese v hodně akčním duchu, což rozhodně není na škodu. Tempo je svižné a je to docela zábava. Jak to ale tak bývá, některé momenty jsou moc přehnané a i když se jedná v podstatě o mytologický film, přílišná velkolepost kazí dojem. Btw : Taky jste si v Budapešti všimli Národního divadla? ... 80% ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Na 1.pozretie 3*...skvelá pocta universalu a jeho filmom.teda dúfam lebo ak to bolo myslené vážne tak je to je to jasné 2*.jedna za celkový look filmu a druhá za hudbu.A ak je to tak vážne myslené tak jasných 5*.ja som radšej zvolil zlatú strednú cestu.Na 2. pozretie - NEBOLO to myslené vážne.ale aj tak trošku pochybujem, takže dám len 4* ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuju Ligu výjimečných po všech těch "chvalozpěvech":-) Nudný, blátivý hybrid bez atmosféry a švihu, který na sebe jen tupě kupí nic moc akční sekvence a trikově průměrné souboje monster. Van Helsing nemá hlavu ani patu, gradace neexistuje a na plakátech cool hrdina nemá ve filmu styl ani charisma. Pravda, Kate Beckinsale to sluší jako nikdy před tím, kostýmek je proklatě sexy, ale jinak: Fuj tajbl. Nestačí narvat do sebe jen pár legendárních příšer a slepit je smrští triků. Pak se totiž může stát, že film pádí obrovskou rychlostí, v níž divák ani nestíhá sledovat posuny v ději, a přesto se pekelně nudí - musí totiž civět na sterilní umělotinu, jejíž vypatlanost sahá až kamsi do Transylvánie. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Milujem kompozíciu obrazu, filmovú výtvarnosť, Kate Beckinsale i digitálne efekty, pokiaľ sú rozumne použité (Jurský park). Nehovoriac o klasických hororoch. Ale Van Helsinga mať rád nemôžem. Na to vyžadujem od filmu kúzlo, dotyk reality. Van Helsing stál $150 miliónov a vyvolal vo mne rovnaké emócie a záujem o postavy, ako jeho sotva minútový trailer. Emocionálna prázdnota, absolútny nezáujem o to, čo sa deje na plátne. Digitálne efekty nepokročili ani o chlp, udržujú si rovnako nevyváženú kvalitu a je ich toľko, že prestávame veriť vo svet, ktorý nám predstierajú. A Richard Roxburgh je tu najväčší castingový omyl roku. Dve viezdičky iba za pôsobivý prológ, pekné kulisy a vtip s kravou. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (40)

  • Jméno jedné z Drákulových nevěst, kterou ztvárnila Silvia Colloca, není během celého filmu ani jednou zmíněno. (Jacccob)
  • Kostel svatého Mikuláše, kde se odehrávají scény z bálu, musel být kvůli natáčení odsvěcen a po jeho skončení byl vysvěcen znovu. (teresinha)
  • Zatímco film je odkazem na hororovou produkci studia Universal z třicátých a čtyřicátých let dvacátého století, postava Mr. Hydea vystupovala v těchto letech ve filmech konkurenčního MGM. Universal s ní přišel do styku až v roce 1953 ve filmu Abbott a Costello potkávají dr. Jekylla a pana Hydea. Tři postavy patřící Universalu – Dracula, vlkodlak a Frankensteinovo monstrum – se ale v jednom filmu setkali již vícekrat, např. ve Frankensteinově hradě (1944). (imro)

Související novinky

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (více)

Van Helsing se dočká rebootu

Van Helsing se dočká rebootu

02.12.2020

Studio Universal oznámilo reboot slavného lovce monster Van Helsinga. Snímek natočí Julius Avery (Overlord), co je ale důležitější, bude ho skrze svoji společnost Atomic Banners produkovat mistr… (více)

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

26.12.2015

Studio Universal to se svými monstry myslí vážně. Kolem nové Mumie se motá Tom Cruise, další Vlkodlak už má datum premiéry (30. března 2018) a pracuje se i na remakeu Van Helsinga. Všechny tyhle… (více)

Sněhurka a... Van Helsing?

Sněhurka a... Van Helsing?

13.10.2012

Tato zpráva je zábavná zejména s přihlédnutím k bulvárním klepům o tom, že manželka Ruperta Sanderse mu prý zakázala natočit druhý díl Sněhurky a lovce, aby se už nesetkal s Kristen Stewart. Zdá se,… (více)

Reklama

Reklama