Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No spatny to nebylo, ale naka super kriminalka taky ne. Seana Penna mam rad, jenze jako herce, tohle byl prvni film, kterej jsem videl od nej jako rezisera. Jacka Nicholsona mam taky rad, jenze tady vypadal jak vyzranej vychlastanej dedek, aspon, ze to nemelo vliv na jeho vykon a opet hral skvele. A jeste potesi Benicio Del Toro jako vymastenej indian. Jinak pribeh je silene pomalej, furt se jen mluvi a vetsinou se film venuje samotne postave Nicholsona, misto aby se zameril vic na tu detektivni cast. Navic film v podstate nicim neprekvapi, proste to jen tak plyne, aniz by to nejak vyrazne nudilo a nebo naopak bavilo. A pak pride konec. Jedina originalni cast filmu, jenze me bohuzel nasral. Celkove to je slusny drama, ale nic extra. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(73/2022) / Výborný Nicholson v nenápadnom malom filme od Seanna Penna. Hudba Zimmer. Na takéto esá tomu ale niečo chýbalo. Určite to nebolo tempo filmu, aj keď pomalé, práveže super pasovalo k tomu čo sa Penn asi snažil vytvoriť. Psychologické, husté krimi o jednom starom samotárovi. Najväčší problém je podľa mňa hluchý stred fimu, ktorý na dlhý čas zanevrie na hlavné devízy filmu, psychologický vývoj hlavnej postavy a samotný detektívny dej. Ako keby bolo zrazu všetko normálne, strašne to narušilo dynamiku filmu. A záver už tie emócie v mierne apatickom divákovi nevytiahli. Podiel na všetkom tak trochu má asi aj komplikované produkčné a finančné pozadie filmu, asi to nie je presne to čo všetci zúčastnení čakali, keďže išlo údajne o ich srdcový projekt, hlavne teda Penna a Nicholsona. Napriek výhradám, film doporučujem. Hlavne kvoli naozaj hviezdnemu teamu, kde trochu zaváhal asi len ten Penn. Trochu. (6/10) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stalo se za bílého dne z roku 1958 pro mne zůstává i nadále nepřekonané. Jako celek není tohle zpracování knižní předlohy vůbec špatné. Místy je film neuvěřitelně magický, což způsobuje spojení hudby s úžasnými přírodními scenériemi a rybařením, přemýšlením, či plánováním detektiva Blacka. Urputná snaha najít za každou cenu vraha je vynucena matkou poslední oběti - přísahou na křížek vytvořený děvčátkem. Nicholsonovi jdou nejlépe padouši a magorové, zde hraje toho druhého. Jenže jeho detektiv se postupně stává natolik nesympatickým, že mi jeho osud byl postupně ukradený. V závěru se z něj stává skutečně odpudivá bytost. Štěky Mirrenové či Rourka mohl odehrát klidně někdo jiný, jelikož oba dostali tak málo prostoru, aby se spíše jen ukázali na plátně, než něco brilantního předvedli.Po řemeslné stránce nelze nic vytknout - perfektní. Jo a Del Toro byl vskutku děsivý! Mohl by jít od hodiny strašit.... 3,5* ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Přísaha má mj. dobrou režii, scénář i hvězdné obsazení, je to však tak těžký film, že si ho moc často nepouštím, i když kvalita se mu rozhodně upřít nedá. Při prvním sledování jsem tak soucítil s hlavním hrdinou, že na mě dokonce padl lehčí splín. Jako každý normální člověk, totiž nesnáším křivdu. Sean Penn i Jack Nicholson na jedničku s hvězdičkou. Film pro silné povahy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prísaha klame úplne všetkým, čo sprevádzalo jej promo kampaň. Označenie triler, Nicholson v hlavnej úlohe, slávny herec na režisérskej stoličke, zápletka. Prísaha je film, ktorý som videl vo filmovom klube na tvrdých stoličkách a presne sem zapadol. Pomalá, atmosferická, psychologicky výborne prepracovaná dráma jedného policajta, ktorému to tak trochu začína preskakovať v hlave. Kriminálny prípad, ktorý sa tu rieši, je iba spúšťačom tejto psychologickej štúdie. Na vyššie hodnotenie ale niečo chýba, napriek tomu, že nemám filmu absolútne čo vyčítať. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Nahrávka kazatele křičícího: "Síla ducha svatého!" v Duaneově autorádiu pochází z filmu Apoštol (1997). (HappySmile)

Reklama

Reklama