Reklama

Reklama

Raymonda má každý rád

(seriál)
  • USA Everybody Loves Raymond (více)
USA, (1996–2005), 77 h 7 min (Minutáž: 21–44 min)

Tvůrci:

Phil Rosenthal

Hudba:

Rick Marotta

Hrají:

Ray Romano, Patricia Heaton, Doris Roberts, Brad Garrett, Peter Boyle, Sawyer Sweeten, Sullivan Sweeten, Madylin Sweeten, Bob Odenkirk, Maggie Wheeler (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(210)

Sportovní novinář Ray Baron a jeho žena Debra by si žili normálním spokojeným životem, nebýt faktu, že dům naproti přes ulici obývají Rayovi rodiče a jeho bratr Robert... (oficiální text distributora)

Recenze (107)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Rádoby cool dialogy a monology, kde za každou větou, kterou někdo řekne, ať je sebedebilnější (extrémní přetvářka v extra suchý humor a kamenné tváře, aby koukající spotřební divák měl pocit, že se dívá na chytrý seriál a napumpoval tak své ego a stal se závislým - skutečně sranda), následuje smích po zvednuté ceduli aplaus. Ne, já tohle nedoporučuji, to je určitě lepší Dva a půl chlapa. I když v každém díle se najde lepší chvilka a nějaký ten povedený fór - jeden. Proto ty silné dvě hvězdy. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Tohle nejsou prsa na ukazování, Rayi - to jsou PRACOVNÍ prsa!" "No tak, Debb, mluvíš o nich, jako by už byly v důchodu. Občas ještě poskytují poradenské služby." Velice zvláštní - americký sitcom z rodinného prostředí - a přitom vůbec není trapný jako třeba Krok za krokem nebo Plný dům. Je to proto, že je o rodině, ale ne rodinný. Takže se naštěstí nedočkáme žádných 'ponaučení' a jiných omylů výše zmíněných. Je to vynikající série (zatím bylo u nás uvedeno pět sezon, ale natáčí se dál). Ray Romano a Patricie Heatonová odvádějí opravdu dobrou práci, sympatický je i nerudný Peter Boyle (Frankensteinovo monstrum z Mladého Frankensteina) a naprosto skvělá Doris Robertsová (Nový list, Vánoční prázdniny), kterou navíc opravdu geniálně dabuje Alena Vránová. Jedině Brad Garreth v roli věčně ublíženého Rayova bratra Roberta mi místy trochu leze na nervy. Ale ne natolik, abych hodnotil méně než pěti hvězdičkami. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Romano má celkem dobrý cit pro rodinné prostředí a to je taky věc, která mě na tomhle baví nejvíc. To postrkování s bráchou a manželkou. Babka nemá chybu, jak ze života. Děda ujde, ale nejvíc mi nesedí Rayův brácha a jeho přítelkyně. Situace vycházející z interakce starejch s mladejma jsou zase jak na živo. ()

Daydreamer 

všechny recenze uživatele

Vlastně sitcomy nesnáším. Tenhle je jediný na který se nejen dokážu dívat, ale výborně se bavím. Pokud by mi bylo "náct", třeba bych to tak neviděl, ale, poučen svými rodinnými zážitky, ho velice oceňuji. Svou kvalitu si drží napříč řadami a po čase se klidně mohu podívat znovu. Jednoznačně doporučuji! ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Výborný sitcom pro celé spektrum diváckého publika , ve kterém si snad každý najde svou oblíbenou postavu a užije si s ní tu svou porci zábavy. Musím vyzdvihnout hlavně postavy rodičů Raymonda a to Marii a Franka , které jsou brilantně napsané , skvěle zahrané a spolu tvoří největší zdroj hlášek celého seriálu. Zbytek postav je také vynikající a všichni spolu tvoří fungující celek , který dokáže skvěle pobavit. Jedná se o špičku mezi americkými sitcomy a myslím si , že zdejší hodnocení není adekvátní jeho kvalitě. 80% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (29)

  • Název Raymonda má každý rád nebyl nápadem Raye Romana, vlastně byl proti němu. (Tom Riddle)
  • Chuck Heaton, otec Patricie Heaton (Debra), je sportovní novinář v důchodu. Ray je taky sportovní novinář. Chuckovo jméno je v seriálu zmíněno, když spolu s Rayem soutěží o novinářské ocenění. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama