Reklama

Reklama

Otevři oči a naskoč! Čeká tě jízda tvého života. Je Štědrý večer, pravý čas na dobrodružství. A tebe čeká v podobě cesty, která se kroutí nahoru a dolů horami, klouže po ledových pláních a šplhá přes závratně vysoké mosty. Vítej na palubě polárního expresu, kde je během cesty podávána horká čokoláda rozvernými číšníky a dobrodružství čeká v každém vagónu. Režisér Robert Zemeckis vytvořil s pomocí hlasu Toma Hankse opravdovou vánoční klasiku. Společně vás zavedou do světa kouzelné animace. "Vidět, znamená uvěřit", tvrdí záhadný tulák, který tě doprovází na této fantastické cestě. Uvidíš skutečné zázraky" Vlak je připraven, tak neváhej a nastup! (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (610)

tron 

všechny recenze uživatele

„Boli doby, kedy väčšina mojich kamarátov cinkanie rolničky počula. Ale ako utekali roky, zvuk utíchol pre väčšinu z nich.“ Som rád, že presladené vianočné filmy sa ešte stále nakrúcajú. Zemeckis, Hanks & William Broyles Junior ani tentokrát nezlyhali a zasa nám položili pod stromček niečo iné. Ľudia vyzerajú ako z hračkárstva, dokonca aj budovy, scenár je len sledom akčných scén a logika (prechádzka po streche vagónov, zamrznuté jazero) si dala fajront na margo vizuálnych skvostov. Ale čo ak je to tu len aby filmári rozdelili tábor divákov na neveriacich Tomášov a na tých, ktorí ešte veria kúzlam? ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Postavičky "dokonale" animované, až pripomínajú živých ľudí. Ale divne, neprirodzene hýbajúce sa, ako nejakí fakeoví ľudia. Čo je na rozprávku tradične desivá vec. Len asi nie úmyselne desivá. A scenár chabý, ako keby ho autor stihol napísať v osobáku na ceste z bratislavskej Hlavnej stanice do Ivanky pri Dunaji. Alebo ako 100-minútová reklama na Coca-Colu. Lenže na rozdiel od nej, tu neboli vysvietené kamióny, ale vlak. A tie mám rád. V Polárnom exprese som sa síce nudil, ale aspoň som to robil vo vhodnom dopravnom prostriedku s atmosférou. Videné v rámci Season Challenge Tour (týždeň s vianočnými rozprávkami). ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Kýč, pozlátko a rádoby efektní záběry - jestli to mělo být pro děti, tak ty technické hračičky nemůžou ocenit. Dospělí, kteří by možná nad efekty zaplesali, ale těžko najdou na příběhu nebo přezlacených záběrech něco zajímavého. Zemeckisova snaha jít s technikou pořád dopředu se cení, ale je třeba jí aplikovat s nějakým vkusem. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od Vianočnej Koledy zameranej na "staršie ročníky" je Polar Express určený "tým menším". Čuduj sa svete, mne sa to páčilo, animácia bola pekná, celé mi to prišlo milé a nenudiace (možno svoje zohrala aj ešte stále pretrvávajúca vianočná atmosféra). Keby som mal decká, tak ich na to určite zoberiem :) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi budem mať trošku slabosti pre tento film pre jeho posolstvo a momentku so Santa Clausom. Má to svoje čaro, ktoré na mňa funguje. Plus, musím priznať, keď vyšli trailery na tento film, tak predstava obrovského expresu, ktorý cestuje na severný pól v podobe ohromnej parnej lokomotívy bol pre mňa absolútne úchvatný. A aj keď sa tento film pozerám dnes, tak to vyzerá vynikajúco. Plus aj decká nie sú najhoršie, má to príjemné čaro, celkom dobré myšlienky v závere a je to príjemný film. Ale po rokoch mám rovnako aj pocit, že niektoré animácie nepôsobia úplne dotiahnuto a vyzerajú v dnešných rokoch trošku slabo. Stále je to síce ohromná práca, ktorá tu bola odvedená, no je to ešte čas, kedy sa počítačové animácie dostávali na vyššie miesta a postupne vzniklo niečo vynikajúce ako tieto roky. V čase keď to vyšlo t vyzeralo ohromne, dnes je to už len okey. Okrem toho ma trošku štvú niektoré hudobné čísla v tomto filme, ktoré mi tu nepasujú. Ale film to celkom kompenzuje momentkami na streche vlaku, kĺzaním sa na ľade a niekoľkými absurdnými dráhami koľají, ktoré by nikdy neexistovali. Napriek tomu mi ale myšlienka cesty vlakom na severný pól príde ohromná, rovnako aj tajomstvo lístkov a páči sa mi, že film netlačí na to, aby deti alebo ľudia verili v čaro Vianoc... ale plynie to prirodzene a príjemne. Je to podľa mňa stále relatívne dobrý film, aj keď asi už niečo rokmi stratil. Čeknite si ho sami, a rozhodnite, či chcete zažiť túto vianočnú jazdu rýchlikom. Hodnotenie: B- ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Tom Hanks musel při použití "motion capture" technologie, v jejímž rámci měl na obličeji nalepeny senzory, jít proti svým obvyklým hereckým instinktům, aby se nesnažil "mluvit až k zadním řádám". Řekl k tomu: "Jo, to jsem se musel odnaučit. Ze začátku jsem to hrál skoro jako pantomimu. Dělal jsem takové ty přehnané pohyby a pak se zeptal Boba: 'Je to dost zřetelné?' A on na to: 'Ježišmarjá, jasně! Je to třikrát víc, než potřebujeme.' Každou scénu jsme museli hrát, jako by nás kamera snímala v detailu. Protože se taky Bob nakonec mohl rozhodnout že ji jako detail použije." (NIRO)
  • Píseň „Hot Chocolate“ zpívala v české verzi dabingu mužská sekce sboru Touch of Gospel. (joktuk)
  • Polární expres byl prvním mainstreamovým filmem, který byl uveden jak v klasické 2D verzi, tak ve 3D verzi pro kina IMAX. (imro)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Batman a Superman digitálně animovaní

Batman a Superman digitálně animovaní

04.09.2007

Chvíli v tom byl docela slušný chaos. Když studio Warner Bros. oznámilo, že hodlá už příští rok odstartovat natáčení Justice League of America, komiksoví fanoušci začali střihat ušima. Co to, co to?… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Já se vrátim! Nebo ne?

Já se vrátim! Nebo ne?

14.11.2006

Když se Arnold Schwarzenegger, někdejší nejlépe placený herec Hollywoodu, opětovně stal guvernérem státu Kalifornie, početné zástupy fanoušků opustil i ten poslední zbytek naděje na jeho comeback.… (více)

Reklama

Reklama