Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výhra balíku peněz v loterii člověku rozhodně změní život. Otázka je, jak... Čenda s Janou nemají v životě na růžích ustláno. Oba jsou nezaměstnaní, Čenda má dluhy všude, kam se podívá, a nejčastější návštěvou u nich je exekutor. To ale změní farářem požehnaný loterijní tiket. Pohádková výhra 176 milionů korun otevírá dvojici dveře do velkého světa neomezených možností. Ale také ke spoustě nových kamarádů, kteří by si z výhry rádi ukrojili pořádný kus. A i když se to některým podaří a vztah téhle dvojice to nabourá, přece jen na konci zjistí, že největší výhrou v životě je láska... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (157)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Partnerská dvojice vesnických dlužníků vyhraje v loterii, leč neumí s nečekaně nabytým bohatstvím nakládat. Nějakým zázrakem se oběma podaří v poměrně krátkém časovém období rozfofrovat desítky milionů, aniž by se to přitom jakkoli podepsalo na jejich nuzném životním stylu. Nakonec po všech lapáliích a opětovném propadu do chudoby zjistí, že jejich největší štěstí spočívá v tom, že mají jeden druhého a mají se rádi. Není na tom nic originálního, stejně jako na moralizujícím poselství o tom, že peníze kazí charakter. Ale mohla to být aspoň solidní komedie (předlohou filmu se ostatně stala litevská komediální hitovka Trys Milijonai Euru z roku 2017, kterou film Štěstí je krásná věc vyloženě okopíroval), avšak to by se jí nesměli chopit producenti filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci a seriálu Kameňák a scenárista obou Špindlů. Výsledkem je trapná buraniáda plná tupých stereotypů, jejímiž hlavními hrdiny jsou omezený hráč forbesů a jeho partnerka, která za ním oddaně stojí, i když jim zrovna exekutoři odvážejí pohovku. Zřejmý pokračovatel normalizačních komunálních satir (avšak s minimem nadsázky), v němž nechybí postavy jako závistiví sousedé, podvodnický podnikatel, umírající otec, dotěrně svádivá zlatokopka či podlý farář, ani legrační figurky v podobě bodrého Roma či vulgárního invalidy. Humoru pomálu, křeč skoro všude. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nějak bláhově jsem si myslel, že šuplík pracovně nazvaný „úplně zbytečné tuzemské filmy“ je narvaný k prasknutí a ono ejhle, ještě se tam nějaké místečko najde. Řekněte mi upřímně. Pro koho se točí podobné „kousky“? Kdo je bude chtít zhlédnout podruhé, po třetí atd.? Jste to vy? Plusem snad jenom, že s tradiční Hřebíčkovou (Polívkovou, Dykovou, Geislerovou) penízky nepočítá tradiční Vetchý (Langmajer, Macháček, Čermák). Viděl jsem…..děkuji….již nebudu mít potřebu to zopakovat. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Štěstí je krásná věc je bohužel komedie, která krom pár úsměvných scén nepřináší v podstatě nic nového. Respektive, vezměte dva vesnické dost naivní obyvatele, z nichž jeden je buran, dejte jim velkou finanční výhru a sledujte, co se stane. Filmaři bohužel opravdu nepřišli s ničím novým ani originálním, ale naopak využili prakticky na maximum, s několika zářnými výjimkami, všechna možná i nemožná klišé o takto nově zbohatnuvších lidech. A aby toho nebylo málo, použili i další komediální klišé. Kněz je taky buran, kouří a neortodoxně vybírá na kostel. Mimo to se nechová zrovna příkladně ke svým bližním. Ale buranů je ve filmu o dost víc. V podstatě každá větší postava spěje k buranství a toho je tam tolik, že už není možné rozeznat rozdíl mezi buranem a normálním člověkem, takže záměr tvůrců, aby právě tyto rozdíly byly vtipné, se nepovedly. Čenda s Janou nejsou navíc zrovna intelektuálové, ale jejich hloupost častokrát hraničí s idiocií, takže i zde vtip ztrácí na údernosti. Parodie na chudáky, kteří k  bohatství přišli prostě nevyznívá dobře ani při zamyšlení se nad chováním ostatních postav, ve filmu symbolizující ty normální. Závěrem už jen dodám, že nemusíte být příliš pozorní na to, abyste si všimli, že když je Ondřej Pavelka objeven sedící na židli mrtvý, ve skutečnosti více než jasně dýchá. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Takový promarněný potenciál jsem dlouho neviděla. Námět celkem ok, ale to to zpracování - hrůza. Chtělo to jiné obsazení (vynechat rádoby herce typu Godla a spol., ), lepší zpracování děje (dost mi to připomínalo Babovřesky, Kameňáky a další skvosty) a hlavně více přemýšlet nad vtipnými situacemi (opět všechny vtipy ohrané, předvídatelné a také nevtipné). ()

rigby odpad!

všechny recenze uživatele

Při spatření obsazení jsem se začal těšit na příjemný večer s lehkým filmem, u kterého si odpočinu. Ale co jsem spatřil, to nebylo v mé moci duševně zvládnout. Legrace nulová, nebo maximálně pro opožděné. Dialogy příšerné a výkony silně přehrávané. Přirozeně nepřirozené až do té míry, že to působí silně odpudivě. Zlatý Kameňák proti tomuhle... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • „Dostal jsem roli Patrika. Je to kluk, kterému exekutoři sebrali taxíka, a tak pracuje pro obec. Nakonec peníze na toho taxíka dostane, tak s ním jezdí,“ popisuje svoji filmovou postavu Zdeněk Godla. (SONY_)
  • Herci ve filmu mnohdy improvizovali. „Nedržíme se úplně stoprocentně předlohy. Občas k ní něco dodáme, jak se to zrovna hodí,“ přiznal během natáčení Zdeněk Godla (Patrik). [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Když hlavního hrdinu brácha vytáhne do baru, nechá oběma nalít pět panáků. Když si přiťuknou, mají pořad čtyři plné, ale hned poté sahají oba po třetím panáku a druhý je prázdný, přesto se ho nikdo nedotkl. (cmenda)

Reklama

Reklama