Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

Tyny 

všechny recenze uživatele

Seriál, ke kterému mám hlavně nějaké nostalgické vzpomínky a také je pro mně prostě legendou. Kreslený seriál, který má stále originální díly. Líbil se mi jako malé holce a líbí se mi i teď, když jsem o něco starší. A myslím, že nejsem jediná kdo se na Šmoulové občas rád koukne a zavzpomíná si na staré časy, když jsme seděli u televize a hltali s nadšením každý díl. Šmoula Mrzout je prostě geniální " nemám rád déšť" "nemám rád květiny". Nesmrtelný seriál. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Odjakživa jsem ty modrý sráče nesnášel, protože už třeba v šesti letech mi přišlo, že mi přitom odumírají mozkové buňky. Vždycky jsem jenom doufal, že je Gargamel konečně sežere a bude od nich pokoj. V dospělosti musím uznale říct, že už ve školce jsem měl správný úsudek. Tahle píčovina je vážně jenom pro dementy. 15% ()

Reklama

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Už jako malého kluka mě Šmoulové dost znervózňovali a vyvolávali otázky na věci mezi nebem a zemí. Proč jsou modří, když modrá je v mechu a kapradí moc nápadná??? A co je to sakra za druh zvířátek??? Jak se Šmoulové rodí??? Proč mají jen jednu samičku??? Jsou všichni teplí nebo šmoulují se Šmoulinkou??? Případně šmouluje Šmoulinka jen s Taťkou Šmoulou nebo se všemi??? Jedou všichni na houbičkách, když je to takové barevné a všude samá houba??? A především, chutnají šmoulové stejně dobře jako šmoulí zmrzlina??? Nemám rád Šmouly jak by řekl mrzout a mně nezbývá než s ním souhlasit. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Už jako dítě sem šmouly moc nemusel a teď už vůbec ne. Už tenkrát mi totiž vadily ty přísně černobílé a rozškatulkované charaktery. Jeden je chytrej, druhej linej, třetí silnej a další silně promiskuitní. Jinak si nedovedu představit jak by se množili, kdyby to o šmoulince neplatilo (i když tenkrát sem nad tím takhle neuvažoval). Přesto hodnocení z nostalgie třošku zvednu, v té době tu totiž nic o mnoho lepšího nebylo. ---== 50% ==--- ()

waits 

všechny recenze uživatele

Půjdu směle proti proudu. Málokdy se vidí dětský seriál, který dokáže omezovat slovní dětskou zásobu (u každého "pojdme tu věc vyšmoulit", kdo mi vyšmoulil klobouk" a podobně mě je jako při bodnutí zavíracím špendlíkem) a předkládal tak jednorozměrné postavy (s výjimkou Tátky Šmouly). Po vzoru Neználkova Šroubka a Vroubka se vesnicí prohání Kutil a jiné podobné postavy (osobně je označuju za fachidioty, i když, přiznávám, možná poněkud nespravedlivě), některá pstavička pořád vaří, jiná zase neustále sděluje dětem, že nená něco ráda.. Nebudu se navážet do přidružené české hudební slátaniny Šmouloviny, za ty seriál nemůže, ale i tak bych ho dětem nepouštěl ani za nic. Stokrát radši Cestu do fantazie nebo Luckyho Lukea jednou za týden než tohle každý den. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (42)

  • Sašetka s oblibou oslovuje Gargamela „taťko Gargameli“ a zastává se ho, že kdyby se umoudřil, mohl by být se Šmouly i kamarád. (LindaKola)
  • Ve vesnici je celkem 5 šmoulích dětí. První je malé batole jménem Šmoulíček a čtyři další jsou už starší a jmenují se Čiloun, Šikula, Sašetka a Filuta (taky Kliďas). (LindaKola)
  • Daniela Bartáková je jediná herečka, ktorá dabovala v seriáli tú istú postavu (kocúra Azraela) v pôvodnom dabingu ČST, neskoršom dabingu TV NOVA a aj 10 rokov potom v dabingu TV BARRANDOV. (matthew.17)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama