Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (860)

draggo 

všechny recenze uživatele

Komedie století? Jak pro koho... Upřímně řečeno, já se víc smál i u zatracovaného Jak se krotí krokodýli. Bez mučení přiznám, že nemám rád malý děti, zvláště pak ty, které se vyskytují ve všech českých předlistopadových filmech. A obzvlášť mě dokážou vytočit všechny "vtipy" související s tím, že se někdo z nich po*ere apod. A z toho je přesně složena tahle "komedie". Nesměju se, nebavím se, jen kroutím hlavou a vnitřně trpím z toho, jak je to trapné. /20% a 1*/ ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Legendární komedie se spoustou naprosto originálních vtípků a výbornými hereckými výkony. Za samostatnou zmínku stojí i dětští hrdinové filmu, kteří do příběhu zapadají naprosto precizně a vůbec se nezdá, že by museli nějak přihrávat, byť na druhou stranu musím přiznat, že jejich role nepatří mezi ty nejhovornější. No a co se týče tria Satinský, Postránecký, Nový - na to není žádný superlativ. "Maminka mě utírá vždycky lopuchem." "Tady žádný lopuch není".... :)) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborná česká komedie, ale stejně mi nepřipadá že by to byla nejlepší čeká komedie a označení komedie století si to nezaslouží už vůbec. Samozřejmě ten rodinnej námět si asi oblíbilo hodně lidí a i proto je to tak oblíbený, jenže když už to vidim potolikátý, tak se už ani nesměju. Ale zase na druhou stranu Július Satinský, Václav Postránecký a Pavel Nový jsou prostě skvělý a i ty děti hrajou přirozeně a všechno je to takový pěkně rodinný, že se to opravdu musí zalíbit skoro každýmu, jenže to podle mě nestačí na komedii století ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak rozporuplný, že je to až k nevíře. V základu funguje jako rodinná zábava, komedie, kde si taťka, mamka i děti najdou to svoje. Může to být také snímek (a tohle téma je v tomhle typu veselohry nezvykle sofistikované) o matkách, které už mají dost toho, jak jsou utahané z práce i domácnosti a logicky delegují na otce taky nějaké ty starosti. V mnoha ohledech je snímek doopravdy vtipný, bohužel často dost infantilně (posraný Matýsek, naražený bimbásek). Gemini má pravdu co se týče pánských hereckých výkonů a instrumentální hudby a atmosféru hodně moc dokresluje také prostředí hor a sněhu. Ale souhlasím také s Kamilem Filou, který někde napsal, že ten film je falešný v tom, že normalizaci zobrazuje jako bezčasí, dobu bez starostí a kontextu a co mi vadí nejvíc, jsou postavy, jejichž sobectví občas tvůrci vydávají za třeskutou zábavu. A v neposlední řadě také omílání toho snímku každého půlroku udělá s divákovou vstřícností své. Po těch letech, reprízách i výtkách dávám stále 70%, ale jak to bude dál, si nejsem jist. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie mého dětství, vyrostla jsem na ní a už jako malé copaté mi proklouzla do srdíčka, vážou mě k ní krásné vzpomínky a teď už samozřejmě funguje i nostalgie.. Pánská jízda na chalupě v Beskydech se pod tlakem manželek radikálně změní s přítomností dětí a tatínkové vychovávají své ratolesti poněkud jinak než milující maminy.. Pro mě báječná oddechovka, odkoukáno opakovaně a funguje to na mě pořád, nejvíc mě baví herecké trio Satinský-Šulcová-Postránecký a nejvíc se mi líbí filmový pár Studenková-Nový.. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Zdena Studénková vymyslela při natáčení specifickou choreografii pro píseň "Sladké mámení". Tato choreografie se natolik ujala, že ji převzala i interpretka písně Helena Vondráčková a choreografie se stala oficiální. (funhouse)
  • Když Pepa (Pavel Nový) jde zavolat taxíka, položí sluchátko dříve, než se stačí dovolat. A i přesto taxík dorazí. (SONY_)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama