foto

Zdena Studenková

  • nar. 19.5.1954 (63 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Nejpopulárnější slovenská herečka a nestárnoucí kráska se narodila 19.5.1954 v Bratislavě. Vyrůstala ve velmi skromných poměrech. Její otec byl zavřený jako politický vězeň. Učitelé a spolužáci to Zdeně často připomínali. Neštěstí ji nezlomilo, ale na opak posílilo. Rozhodla se všem ukázat, že má vyšší hodnotu, než si o ní její okolí myslí.

Vystudovala obor fotografie na Střední uměleckoprůmyslové škole v Bratislavě (1972) a herectví na VŠMU (1977). V roce 1977-1978 byla členkou Činohry Nové scény, od roku 1978 Činohry SND. Hrála v mnoha filmech, televizních inscenacích a seriálech. V roce 1995 ji vyšlo hudební album Dotyky noci. Hrála i v muzikálech na Nové scéně, v Košicích, v Nitře a v Praze. V současné době hraje v Činohře SND v inscenacích Chrobák v hlave, Ideálny manžel, Dom nad oceánom, v Študiu L+S v Barmankách a Čo zbylo z lásky, na Nové scéně v muzikálu Donaha.

Poprvé se objevila ve filmu, když ji bylo dvacet let. Šlo o povídkový film MOTIV PRO VRAŽDU, kde hrála Věru. V roce 1982 se objevila ve filmvé komedii S TEBOU MĚ BAVÍ SVĚT. Zde ztvárnila Gábinu Bednářovou, zpěvačku a manželku herce Pavla Nového. Hlas ji propůjčila Helena Vondráčková (Sladké mámení). Její filmovou matku hrála Květa Fialová.

V mládí se provdala za svého spolužáka, ale manželství nevydrželo. Rozvod přišel po roce. Po rozvodu si začala s tehdy ženatým Stanislavem Parnickým (režisér). Má s ním dceru Simonu. Ani toto manželství nemělo dlouhého trvání. Po čtrnácti letech se s ním rozvedla. Nynějším partnerem herečky je o sedmnáct let mladší hudební dirigent Braňo Kostka. Byla to láska na první pohled. Braňo ji úplně uchvátil. Poznali se při práci na muzikálu POKREVNÍ BRATŘI. Žije v Bratislavě.

Markéta "blackrain" Rejzková

Herecká filmografie

Filmy

2018 Bratříček Karel
2016 Manžel na hodinu
2015 LENI (divadelní záznam)
Stopy života - Poslední návrat (TV film)
2014 Chrobák v hlave (divadelní záznam)
2009 Ženy mého muže
2005 Kamenný klíč (TV film)
2004 Konečná stanice
Zůstane to mezi námi
2003 Hodina tance a lásky (TV film)
1999 Rozum nadovšetko (TV film)
1998 Milenec lady Chatterleyové (TV film)
1997 Alergia (TV film)
1996 Všetci ľudia budú bratia (TV film)
1995 Divadelná komédia (divadelní záznam)
Maliar izieb (TV film)
Za vrchom vrch (TV film)
1994 Dvaja muži pod posteľou (TV film)
Vášnivé známosti
Vášnivé známosti 2 (TV film)
Zlatohláska (TV film)
Zo života dona Juana (TV film)
1993 Hudobné rozprávky (TV film)
Jakubov rebrík (TV film)
Pustatina lásky (TV film)
1992 Rozprávky z Hollywoodu (TV film)
Všechno co mám rád
1991 Anorexia mentalis (TV film)
Dobrodinec (TV film)
Zadný vchod alebo rozkoše v utorok po polnoci (divadelní záznam)
1990 Dve Anny (TV film)
Puto najsilnejšie (TV film)
Súkromné životy
Šípková Růženka
1989 Jánošíkov dar (TV film)
Reverend (TV film)
Spálená košeľa (TV film)
1988 Ako si Grétička trochu zdriemla (TV film)
Anděl svádí ďábla
Génius jednej noci (TV film)
Marhuľový lekvár (TV film)
Slečna Júlia (divadelní záznam)
Ženatý cez deň, slobodný v noci (TV film)
1987 Južná pošta
Lakomec (divadelní záznam)
Predohra (TV film)
1986 Don Carlos (TV film)
Kohút nezaspieva
Ľudmilka (TV film)
Tiene v raji (TV film)
Výnosné miesto (divadelní záznam)
1985 Borgis (TV film)
Kára plná bolesti
Mlynárka z Arcosu (TV film)
Nevera (TV film)
Raz, dva, tri (TV film)
Ulička stratených snov (TV film)
Vydatá slečna Rosita (TV film)
Zlatná krajina (TV film)
1984 Cesta životom (TV film)
O mužoch, ženách a deťoch (TV film)
O sláve a tráve
Staviteľ Solness (TV film)
1983 Anděl s ďáblem v těle
Putování Jana Amose
1982 Clavijo (TV film)
Dedičstvo (TV film)
Dievčatko z predmestia (TV film)
Krásna múdrosť (TV film)
Nech sa niekto opováži alebo ako Ďuro Konôpka o fujaru prišiel (TV film)
S tebou mě baví svět
Zákon budúcnosti (TV film)
1981 A čo láska? (TV film)
Macbeth (TV film)
Mizantrop (TV film)
Mojmír II. (TV film)
Prípad Evy Burdovej (TV film)
Rembrandt van Rijn (TV film)
Syn človeka (TV film)
1980 Muž, ktorého srdce je na vysočine (TV film)
Najatý klaun (TV film)
Zbožňovaná (TV film)
1979 Barbora Rösselová (TV film)
Eugen Onegin (TV film)
Monsieur Batmanov (TV film)
Pericola (TV film)
Ruy Blas (TV film)
Svadba Arneho Jurgu (TV film)
Šimon a Veronika (TV film)
Život je sen (TV film)
1978 Dnes platí regulačný stupeň č.6 (TV film)
Inkognito (TV film)
Izrafel (TV film)
Klebetnice (TV film)
Ľudská láska (TV film)
Máriine oči (TV film)
Panna a netvor
Parížsky život (TV film)
Putička Li (TV film)
Sesternica Beta (TV film)
Strašidlo (TV film)
Strýčkov sen (TV film)
Už viem, čo urobím (TV film)
Vydierač z poblúznenia (TV film)
Zbojnícky tanec (TV film)
1977 Biele vrany (TV film)
Ja že mám strach? (TV film)
Koncert bez ruží (TV film)
Najkrajšie roky života (TV film)
Smrť malomeštiaka (TV film)
Šediny doktora Ondáka (TV film)
Štipku soli (TV film)
1976 Odviata ako dym (TV film)
1975 Alizuna (TV film)
Kean (TV film)
1974 Horali (TV film)
Motiv pro vraždu

TV seriály

2017 Temný Kraj (TV seriál)
Zjevení pokračování (E12)
Zjevení (E11)
Jezinky pokračování (E10)
další epizody (12)
2014 První republika (TV seriál)
Štvanice (S01E22)
Sbohem a odpusťte (S01E21)
Eskamotér (S01E20)
další epizody (22)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
Horúca krv (TV seriál)
2011 Hoď svišťom (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
Soukromé pasti (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2005 Medzi nami (TV seriál)
2004 Rodinná pouta (TV seriál)
2002 O ztracené lásce (TV seriál)
1997 Bakalárske návraty 1998 (TV seriál)
Duchovia (TV seriál)
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
1991 Safari za kuchyňou (TV seriál)
1990 Ekkehard (TV seriál)
1982 Rozprávky pätnástich sestier (TV seriál)
1975 Tridsaťdeväť stupňov v tieni (TV seriál)

Dokumentární

2017 13. komnata Zdeny Studenkové (TV film)
2009 Ako vznikol film Ženy môjho muža (TV film)
1998 Muzikál, divadelná eufória (TV film)
1987 Anděl se vrací

TV pořady

2016 A tančím dál ... (TV pořad)
Dobre vedieť! (TV pořad)
Hviezdna párty (TV pořad)
Tvoja tvár znie povedome (TV pořad)
2015 Inkognito (TV pořad)
Osobnosť televíznej obrazovky 15. ročník (TV pořad)
2014 Český lev 2013 (TV pořad)
Čo ja viem (TV pořad)
Chart Show (TV pořad)
Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
Vše nejlepší (TV pořad)
2013 Trochu inak v SND s Adelou Banášovou (TV pořad)
2012 Každý deň stretnúť človeka (TV pořad)
Slnko v sieti 2012 (TV pořad)
2011 Kto hovorí pravdu? (TV pořad)
Návrat kráľov (TV pořad)
2010 Tomu neuveríš (TV pořad)
2008 Chodili sme spolu (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2006 Hviezdy na ľade (TV pořad)
Portrét (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
Báječný ženský (TV pořad)
Dievča za milión (TV pořad)
2003 Inkognito (TV pořad)
2002 Teleráno (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Variácie (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Novoty (TV pořad)
1996 Smotánka (TV pořad)
1994 Gala Borisa Filana (TV pořad)
1978 Dobrý večer, majster Dusík (TV pořad)
Ktosi je za dverami (TV pořad)
Recepty na šťastie (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace