Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani studium vysoké školy nechrání před pokušením - mladistvý hrdina přestane rozlišovat hranici zákona, ale kupodivu mu ani vzdělání nepomůže, aby včas odhalil podvod na něm spáchaný. Student vysoké školy ekonomické Michal Najman si přivydělává jako deratizátor. Poté, co je obviněn z vyhubení drahých nutrií, podepisuje dluhopis na značnou částku. Důvěřivé se upíše ke splácení vysoké dlužné částky, aniž si ověří její opodstatněnost. Peníze nemá a rozhodne se je získat vekslováním a později i krádežemi. A tak se zpočátku bezúhonný mladík propadá stále hlouběji a hlouběji... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, u kterých člověk musí přemýšlet, a vekslák mi skoro zavařil hlavičku. Od začátku jsem totiž marně dumal, kdože je to ten mladej fešák s podkovou na tváři, vždyť toho přeci znám... Po pěti minutách jsem dospěl k iniciálám MZ, po dalších pěti minutách jsem vyloučil miloše zemana, dále zmožka, zbrožka, až nakonec jsem dospěl k Zounarovi. Juchů, jsem borec, mám alzhajmra tak maximálně ve druhým stádiu, okamžitě zvyšuju hodnocení o hvězdičku. Jinak se jednalo o takovou červenou knihovnu naruby, páč hlavní hrdina nezažívá vůbec nic dobrého, nakonec zjistí, že vše je faleš a zmar... takže se tvůrci ve snaze o maximální realitu dostali až k vysoce nepravděpodobným událostem. Ale pravda, ještě to mohli vylepšit, nenapadlo je, že třeba babička mohla pana Z. vydědit apod. ()

Delmondo 

všechny recenze uživatele

Opět nechápu zdejší hodnocení, je sice pravda že o porovnání s filmem Bony a klid nemůže být řeč ale těch veksláckejch filmů tady taky tolik nemáme. Je to sice vážnej film vykreslující dobu krátce před revolucí, ale vždy jsem ho bral částečně jako komedii, možná právě proto dávám tak vysoké hodnocení viz moje oblíbená Nahota na prodej. Herecky je film celkem v pohodě Zounar je jako vekslák dostačující, ale nejlepší je Labuda jako jeho cikánskej parťák, kterej ho v závěru pěkně vochčije no a ze zdejších dam rozhodně Lucie a Vendulka. Už jen kvůli nim půjdu proti většině a pod čtyři hvězdičky určitě ne. ()

Reklama

sedlis odpad!

všechny recenze uživatele

Bohuzel resp.bohudik jsem nejdrive cetl knihu od Pavla Fryborta, kterou si sousedi dokolecka pujcovali jeste za komaru a dalo se cekat, ze z filmu budu zklamany, jako tomu byva obvykle, kdyz nejdriv ctu a pak koukam na film (ted mne napada snad krome Kmotra, kde film byl minimalne stejne dobry, jako Puzzuv roman..)..tady bohuzel nelze najit nic povedeneho (snad jen role Standy Trisky v roli reznika), navic obsadit do hlavni role Zounara muze opravdu jenom vul... ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

I když mám na herecký (ne)talent Zounara taky svůj názor, myslím si, že tohle je naopak dobrý film. Realistický příběh mladého a naivního studenta, na kterého skoro každý zkouší nějaký podraz. "Míšo, na Tobě je krásný, že všemu věříš". No a tak, aby zacvakal údajné vyhubení nutrií a aby se postaral o flundru, která je údajně těhotná s ním, dá se na dráhu nejprve veksláka a později i bytaře. Samozřejmě není jediný, kdo tuhle hru hraje. "Pane Najman, tohle není džungle, ani země nikoho. Tohle je seriozní obchod se sférami vlivu. Nemáme rádi, když nám někdo leze do rajonu". ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý film, který má bohužel ke srovnání film Bony a klid a prohrává to na celé čáře. Příběh sám o sobě je mnohem naivnější, charaktery postav jsou slabé a herecké výkony jejich představitelů ještě slabší. Kniha docela ušla, ale film ani vznikat nemusel. Navíc to načasování se moc nepovedlo a jen dokresluje celkový obrázek, který vyznívá směšně - jedna hvězda. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Děj se odehrává v roce 1986, ovšem v některých záběrech jsou zaparkovaná auta značky Škoda Favorit, který se do prodeje dostal až v roce 1988. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama