Reklama

Reklama

Bratři

Trailer 2
Česko / Slovensko, 2023, 135 min

Obsahy(1)

Film Bratři vypráví jeden z největších příběhů studené války o odbojové skupině bratrů Josefa (Oskar Hes) a Ctirada Mašínových (Jan Nedbal). Rodina Mašínových se v komunisty ovládaném Československu stává terčem pronásledování a bratři věří, že po vzoru otce, hrdiny protinacistického odboje, lze proti diktatuře bojovat jedině se zbraní v ruce. Zároveň si jsou vědomi odpovědnosti vůči mámě (Tatiana Dyková Vilhelmová) a sestře (Karolína Lea Nováková). Zakládají odbojovou skupinu, která má na svědomí řadu násilných činů, jejichž vyšetřováním je pověřen kapitán Státní bezpečnosti Koller (Stefan Konarske). Mašínové se stávají nejhledanějšími muži v zemi. Pokusí se o útěk do Západního Berlína, kde plánují vstoupit do americké armády s cílem osvobodit Československo. Pátrání po pětici členů odbojové skupiny pokračuje ve východním Německu, kde začíná jeden z největších honů na lidi v novodobé historii. Jen málokteré téma české historie vzbuzuje tolik emocí jako příběh snímku Bratři. (Cinemart)

(více)

Diskuze

Suggy

Suggy (hodnocení, recenze)

Možná bych hodnotil výše, pokud bych předtím neslyšel audioverzi knihy Jana Nováka Zatím dobrý. Ta mi příde mnohem podrobnější a dramatičtější. Ve filmu jsou pochopitelně některé věci vypuštěny, zjednodušeny a některé postavy přidány pro dotvoření filmového příběhu.

luczi

luczi (hodnocení, recenze)

Z kategorie Nejlepší film se stává Cena útěchy pro ty filmy, které v jiné kategorie propadly? Tak to potom jo.

na příspěvěk reagoval anglanek

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

anglanek

"Hrdinové". Já to píšu i v komentáři k epizodě Majora Zemana, že podříznout svázaného zajatce fakt není odboj a byl by to zločin i v době války. Ale film zase tak strašnej není myslím řemeslně. Jeho problém je, že je hrozně moc povrchní a snaží se tak nějak nikoho nenasrat. Prostě zajímavý téma, ale nic zásadního co by jsme nevěděli se nedozvíme.

na příspěvěk reagoval anglanek

anglanek

anglanek (hodnocení, recenze)

Že to vyhraje u nás" tahle překroucená mrdka bylo jasný od začátku,když to všde jinde propadlo. Hamba těm zmrdům z rodiny Mašínů

na příspěvěk reagoval Kubeska, Ivoman

FMDmaster

FMDmaster (hodnocení, recenze)

scena s pianem naprosto bizarni, absurdni, geniální a velmi vystihující dobu 

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

meti

Černá a bílá v Rajchu? Myslíš to, jak se tam náckové rozhodli odsunout všecky neněmce bez ohledu na to, co je kdo za člověka, o občanství nemluvě? Zřejmě podle nějakýho klíče "německý jméno = übermensch, hodnej, zůstává X neněmecký jméno = untermensch, odpad, pryč s ním, aspoň za hranice, když už nám Brusel zakázal stavět ty lágry? Jo, tak to máš pravdu, to je černobílej hnus, jen jsen nevěděl, že náckům se teď říká progresivní...

na příspěvěk reagoval meti

meti

meti (hodnocení, recenze)

hippie2222

To je hrozně vtipný, protože dělení na pohádkově černou a bílou praktikují zejména progresivní liberálové, viz. situace v Deutschlandu tento týden. 

na příspěvěk reagoval hippie2222

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Jo, tak to jsem si tak trochu myslel. Pohrdání svobodou je skutečně znakem velmi vysoký inteligence. Oni Lenin, Stalin, Hitler, Mao, Pol Pot, Ho Či.... samí inteligentní chlapi. Jsi v dobrý společnosti. ;)

na příspěvěk reagoval mm13

Uživatel Lojz@ smazal svůj příspěvek.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Sice nevím, co je "libtard", ale co si myslí Mašín o Havlovi vím. Primitivní organismy s binárním mozečkem, kterej se nedokáže vyrovnat s tím, že něco není jenom černý, nebo jenom bílý, se samozřejmě nejspíš nad skutečností, že s tím nemám žádnej problém, zavaří a explodujou, nebo to přemostí nějakou mentální záplatou, ale co je mi po tom... 

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, meti

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Nedej bože, kdyby se místní libtardi dozvěděli, co si Mašín myslí o Havlovi a Palachovi. To bylo zlobení:)

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

anglanek

No jen čistě za koukatelnej film, na Mašíny seru.... ale je fakt, že to bylo spíš 3,5*.....

@hippie2222: no ty ses taky povedl, ty bys jim nejraději udělil nějake pořádné státní vyznamenání že? Můžeš přispět na obnovu toho statku z kterého mám být muzeum nebo co....

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Už jenom kvůli debilům, kteří by furt rádi někomu něco vypalovali a věšeli rudý prapory, jsem rád, že Mašíni byli a že o nich existuje film. ;) 

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

anglanek

Tak už z principu se normální člověk nemůže jmenovat Mašín. A ta stará Mašínová si ještě dělá nárok na ten barák nebo co to je ruinu. Bych to tam podpálil a poté vyvěsil rudou vlajku.

na příspěvěk reagoval anglanek, celesta.

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Nezlomní a obětovaní - festival plný premiér

Nezlomní a obětovaní - festival plný premiér

23.10.2023

Proti nacismu ano, proti komunismu ne? Některé rodiny se postavily oběma totalitním režimům. Třeba Mašínovi. Tématem čtvrtého ročníku festivalu filmů o XX. století je protikomunistický odboj, a to v… (více)

Reklama

Reklama