Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

PALINO 

všechny recenze uživatele

AMERICKÝ PREZIDENT mi trochu pripomenul kvalitný seriál Západné krídlo, ktorých spája nielen meno scenáristu Aarona Sorkina, ale aj herec Martin Sheen a tak som sa veľakrát pýtal: "Kto tu je vlastne prezident ?". Michael Douglas je ale samozrejme v úlohe prezidenta vynikajúci a spolu s rovnako dobrou Annette Bening tvoria dvojicu, ktorej nechýba potrebná chémia a aj preto pôsobí film príjemným dojmom. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Pan Reiner je prostě na příjemné romantické a zábavné oddychovky profík a nás navíc zajímá americká politika i historie a prostředí D.C.čka máme velmi rádi. Skvělé obsazení, jemuž vévodí ve své roli velmi dobrý a šarmantní Michael Douglas, k tomu spousta patriotismu, inteligentního humoru, romantiky a svěžesti - zkrátka Dave 2 ;-) 75% ()

Reklama

kwoky 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento film to u mě prohrál už samotným námětem. Falešné úsměvy, vysoké politické hry, nekonečné sledování volebních preferencí a všechno obalené jakousi pózou, že je to normálka a nic zvláštního. Asi bych musel být Američan, aby to na mě fungovalo. A mimochodem - všiml jsem si značné podobnosti s Pretty woman. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Když jsem si Amerického prezidenta pouštěl, myslel jsem si, že to bude nějaký politický thriller, takže jsem byl takový zaskočený, nakonec však musím říct, že je to pěkná romantická komedie. Film stojí na dvou hlavních představitelích, kteří nejen že jsou skvělí a sympatičtí herci, ale také mezi nimi fungovala taková ta chemie, bez které to nejde. Nějak takto si představuji, že by se měli natáčet romantické kýčovité příběhy. 70% ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Překvapivě civilní Michael Douglas, charismatický prezident vdovec. A Annette Bening, zajímavá, netuctová žena. Love story po americku, na pozadí politické zápletky, ale vše je vkusné, pravděpodobné. Navíc vtipné. Douglas je sexy jako Bill Clinton a dokonale okoukal jeho gesta v tom nejlepším slova smyslu. Při pohledu na oválnou pracovnu mne vždycky napadne Vrtěti psem, ale to sem teď nepatří. Happy end nemůže chybět, ale stejně „Chtěl jsem ti něco dát… tu má“. Kytkou nikdo nic nezkazí, ani americký prezident. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Camp David je absolútne zakázaný pre verejnosť a médiá. Scénografi pri navrhovaní scenérie tohto miesta využili fantáziu a súkromné ​​fotografie z éry Richarda Nixona. (Arsenal83)
  • Číslo, ktoré Shepherd dáva v jednej scéne Sydney, je skutočne číslo do Bieleho domu. (rador)

Reklama

Reklama