Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americké základně na Kubě dojde k napadení a následné smrti vojína Santiaga. O případ se vážně zajímá kapitánka JoAnne Gallowayová, vojenská prokuratura však obhajobou obviněných pověří mladého ambiciózního právníka,  poručíka Kaffeeho. Gallowayová je pověřena alespoň dohledem nad celým případem a je také Kaffeeho nadřízenou.Danielovi Kaffeemu se zdá případ obviněných vojáků Downeyho a Dawsona naprosto jasný a nehodlá se jím podrobněji zabývat – chce svým klientům doporučit, aby se přiznali, a vymoci jim co nejnižší trest. Svým přístupem ovšem vzbudí silnou nelibost Gallowayové, která má na celou tragickou událost jiný názor. Domnívá se, že oba obvinění pouze provedli rozkaz svého velícího důstojníka a že za tím je skrytá šikana, kterou nazývají „rudý zákon“… Gallowayové se nakonec podaří přesvědčit Kaffeeho, aby se pokusil o nemožné – dokázat nevinu obžalovaných. Společně a ještě s asistentem Samem Weinbergem začnou shánět potřebné důkazy. Je to ovšem velice nesnadný úkol, zvlášť když časem zjistí, že stopy vedou do vyšších míst, než si původně mysleli… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Soudní dramata přitahují moji pozornost již dlouhé roky a tudíž jakmile se Pár správných chlapů přemístilo se svým dějem k vojenskému tribunálu, začal mě snímek patřičně bavit. Mladý Tom Cruise předvádí zdařilý výkon, Jack Nicholson svým standardem více než potěší (jemu podobné role sedí) a Demi Moore spolu s Kevinem Baconem či Kieferem Sutherlandem dobře doplňují hereckou posádku. Pochválit musím také samotný námět. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok by som si vedel predstaviť aj ako úvodný pilot k JAG - Vojenská generálna prokuratúra, len s tým rozdielom, že kvalitatívne v porovnaní s týmto seriálom, je úplne niekde inde, mimo našu slnečnú sústavu. Hlavní vinníci sú síce známi už od začiatku, takže tu nie je žiadne odhaľovanie páchateľa, o to viac však zaujme samotné naháňanie dôkazov a krimi vyšetrovanie previnilcov. Kúsok po kúsku sa tak skladá nepekný obraz pomerov života vojakov na vojenskej základni. K úspechu tohto filmu sa nemalou mierou pričinil aj dych berúci výkon Jacka Nicholsona (plukovník Jessep). Keď bol na obraze mal som normálne chuť vstať a zasalutovať mu, vôbec sa tým vojakom nečudujem, maximálne presvedčivý výkon. Koniec ponúkol jeden z najlepších slovných duelov (Nicholson vs. Cruise) aký som mal kedy možnosť vo filme vidieť, už len kvôli nemu stojí za to pozrieť si celý film. 85/100 ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Výborné, excelentní, brilantní.. Už dlouho mě žádný film takhle nedostal. Ať už jde o Cruise, který hraje a hláškuje jako o život, či Bacona, který je Cruisovy výborným protivníkem, nebo, lahůdku na konec, Nicholsona v soudní síni. Opravdu už dlouho jsem si film takhle neužil, a co vím, tak jsem se POUZE jednou podíval na hodinky. To se mi jen zřídka stane. Rozhodně si film seženu v originále, protože ten dabing Nicholsona to je na Rudý zákon.. :-) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Kvalitná americká súdna dráma s dobrým obsadením, v ktorom vyniká Nicholson a Bacon, ale ostatní im zdatne sekundujú. Na súd sa to síce dostane až v druhej polovici deja, ale ani prvá časť - prípravná - nie je nezaujímavá a napriek dlhej stopáži má film minimum chuchších chvíľ. Typické americké prvky o nabubrelosti vojenských dôstojníkov, ktorým sa musí salutovať aj na súde a ktorí vykecajú pravdu, aj keď ich to bude stáť vojenský krk, či salutovanie za zvuku epickej hudby na znak úcty hlavným predstaviteľom v závere sa dajú očakávať. Našťastie sa to s klišé nepreháňa a nečakane nedôjde ani na románik hlavných postáv. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Výborná divadelní hra, ale pro mou okoralou duši je to jen za tři hvězdy. Ten vojín Santiago není pro Sorkina moc důležitý, jeho smrt je pro něj jen záminka ke spáse duše Toma Cruiseho dokonalou Demi Moore (škoda, že jejich milostná scéna byla nakonec vystřižena a spása probíhá jen v duchovní rovině). Santiago si zasloužil víc než být McGuffinem... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (22)

  • Scnárista Aaron Sorkin se objevuje jako právník v baru a mluví se ženou o jednom ze svých případů. (Aaron.)
  • Ve filmu se objeví slovo "sir" celkem 164krát. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

24.11.2013

Kdysi jim to spolu parádně šlapalo v klasice Pár správných chlapů. Proto si je umíme představit i v hlavních rolích akční komedie studia Warner bros. El Presidente. Projekt se vyvíjel několik let s… (více)

Reklama

Reklama