Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americké základně na Kubě dojde k napadení a následné smrti vojína Santiaga. O případ se vážně zajímá kapitánka JoAnne Gallowayová, vojenská prokuratura však obhajobou obviněných pověří mladého ambiciózního právníka,  poručíka Kaffeeho. Gallowayová je pověřena alespoň dohledem nad celým případem a je také Kaffeeho nadřízenou.Danielovi Kaffeemu se zdá případ obviněných vojáků Downeyho a Dawsona naprosto jasný a nehodlá se jím podrobněji zabývat – chce svým klientům doporučit, aby se přiznali, a vymoci jim co nejnižší trest. Svým přístupem ovšem vzbudí silnou nelibost Gallowayové, která má na celou tragickou událost jiný názor. Domnívá se, že oba obvinění pouze provedli rozkaz svého velícího důstojníka a že za tím je skrytá šikana, kterou nazývají „rudý zákon“… Gallowayové se nakonec podaří přesvědčit Kaffeeho, aby se pokusil o nemožné – dokázat nevinu obžalovaných. Společně a ještě s asistentem Samem Weinbergem začnou shánět potřebné důkazy. Je to ovšem velice nesnadný úkol, zvlášť když časem zjistí, že stopy vedou do vyšších míst, než si původně mysleli… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

higuain 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mi to až tak sedne. Přitom je to celkem jednoduchá rovnice. Kvalitně zpracovaný soudní drama mám všeobecně v oblibě a zde je Sorkinův scénář (jeho filmový debut), kvalitní režisér se slušným resumé, další velké jméno Richardson za kamerou, výborné obsazení a to ani nemluvím o soundtracku, který byl rovněž super, ačkoliv jméno Marc Shaiman jsem dodnes neslyšel. Cruise i mimo akční žánr podává velmi dobrý výkon a Nicholson se zde sice objeví jen na pár scén, ale ano, každou z nich si krade pro sebe neskutečným způsobem. Uvažoval jsem i o pěti, nakonec "jen" velmi silné 4*. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak som si tých správnych chlapov pozrel pred napísaním komentára ešte raz a jedna hviezdička išla automaticky dolu. Neznášam frajerov, akého stvárnil Tom Cruise, a až na riedke výnimky neznášam ani Toma Cruisa ako herca. Demi Moore tiež pôsobila nejako neisto a nepresvedčivo. To dalo vyniknúť Jackovi Nicholsonovi, ktorý sa zaskvel v plnej paráde. A seklo mu to, pretože dokázal byť vierohodnejší, než tí panáci v teplošských uniformách deklamujúci harvardské kecy. Škoda, mohol z toho byť veľmi zaujímavý film o tom, ako sa veci menia pri meniacom sa uhle pohľadu. Len by sa musel najprv odbúrať ten pátos, patriotizmus a tie vojenské opičky a neskončiť iba u toho. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Vynikající soudní drama Pár správných chlapů s Jackem Nicholsonem v jedné ze svých nejlepších rolí všemocného velitele Guantanáma plukovníka Nathana Jessepa: "Každý den snídám vedle čtyř tisíc Kubánců trénovaných mě zabít. Takže si ani na chvíli nemyslete, že sem naklušete, ukážete odznak a já znervózním. " A taky se schopnými právníky Cruisem, Mooreovou a žalobcem Baconem. Tento film mne vždy dokáže pořádně napnout i vyvolat ve mně silné emoce. Vítězný Tom Cruise v závěru přelíčení: "Neříkejte mi synku. Jsem obhájce a důstojník námořnictva Spojených států. A ty jsi teď v base, ty dobytku." Trailer: http://www.sms.cz/film/par_spravnych_chlapu/ukazka ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Soudní drama z prostředí US army. Tak by se ve zkratce dal pojmenovat film, jehož téma kopíroval poměrně velký počet seriálů a filmů. V první řadě musím říct, že nemám soudní filmy zrovna v lásce, zkrátka slovíčkaření v soudní síni a s tím související vyšetřování mě moc nebaví. A teď objektivně k filmu; myslím si, že se jedná o kvalitní dílo s hvězdným obsazením a zajímavým příběhem. To, že se Jessup provaří na základě vlastní ješitnosti, se mi nezdá moc reálný - přeci věděl, že by to Kaffee odsral hned potom za opruzování vysokého důstojníka. Na druhou stranu mi to zase nezničilo celý film, resp. pocity z něj, takže asi OK. Pokud bych byl na tento typ filmů zaměřen (soudní dramata), dal bych určitě 4 hvězdy, ale jelikož už to asi znovu vidět nepotřebuju (max. kvůli Demi Moore v uniformě), tak dávám nakonec hezkých 60%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Uznání největší zaslouží režisér a vynikající herci v hlavních i vedlejších rolích (není se čemu divit vzhledem k obsazení). Film není v podstatě ničím jiným, než dvouhodinovou konverzačkou, ovšem dialogy jsou natolik dynamické a šikovně napsané, že to není vůbec ke škodě. Scénář je vcelku jednoduchý a lehce pochopitelný a tak se zajímavým začiná stávat až vyšetřování ohledně plukovníka Jesepa (Nicholson). Jeho arogantní figura je naprosto bezchybná a závěrečný souboj v soudní síni s mladým právníkem (Cruise) je bez debat fantastický. Vůbec sekvence z vojenského tribunálu jsou překvapivě důvtipné (v žádném případě nesmysl typu JAG) a zaujmou i obyčejného civila. V neposlední řadě však upoutá pozornost i Demi Moore v bílé uniformě. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (22)

  • Ve Westwoodu v Kalifornii proběhla celosvětová premiéra 9. prosince 1992. (Varan)
  • Natáčelo se od 21. října 1991 do 30. ledna 1992 ve státech Kalifornie a D.C. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

24.11.2013

Kdysi jim to spolu parádně šlapalo v klasice Pár správných chlapů. Proto si je umíme představit i v hlavních rolích akční komedie studia Warner bros. El Presidente. Projekt se vyvíjel několik let s… (více)

Reklama

Reklama