Reklama

Reklama

Havel

Trailer

Obsahy(1)

Co byste obětovali pro pravdu a lásku? Celovečerní film Havel přináší příběh jedné z nejvýraznějších osob naší historie Václava Havla z jeho disidentských dob, kdy ještě nebyl slavnou osobností. „Portrét státníka nečekejte,“ slibuje režisér Slávek Horák. Film se soustředí na Havlův bouřlivý osobní život, kterému dominuje boj za pravdu a správnou věc, pronásledování, věznění a také milostné vztahy, vlastní pochyby a humor. V centru všeho je pak neobvyklý a o to silnější vztah s manželkou Olgou.
Film Havel se odehrává mezi roky 1968 a 1989 a zachycuje dlouhou cestu a proměnu hlavního hrdiny od lehkovážného a úspěšného dramatika šedesátých let, přes bojovníka za lidská práva v letech sedmdesátých až po vůdčí osobnost sametové revoluce a celosvětovou ikonu. Dějiny jsou ale až v druhém plánu, film Havel nabízí především velký, vzrušující a málo známý příběh, jakých není ve světě mnoho. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Kri-kri

Díky za tip, hodím na to woko.... ;-)

A jen tak mimochodem - Vega, Magion a Studio kamarád jsou taky mé srdcovky. ;-)

Uživatel Idée_fixe smazal svůj příspěvek.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

to mu nevysvětlíš, podle jeho logiky byly dva kanály (jeden vysílající 18 hodin a druhý 9 hodin denně) pestřejší než stovky dnešních kanálů a VOD služby. Proč? Protože ty dva kanály nevysílaly americké sračky. Beat that!

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Jé, to jsi mi zrovna krásně připomněl - ideální příklad toho, že u Profíků je skoro každý díl "samostatná jednotka", tedy sólo příběh, a krom hlavní trojice i s jiným obsazením. ;-) Takže zde bych příp. neměla u sebe problém s hodnocením každého dílu zvlášť. ;-)

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Kri-kri

To bylo naopak, ne? Po Dadelovi kdosi požadoval naskenovanou vstupenkou, coby důkaz, že film viděl. :-D Ale to je podle mne pitomost, pendrek důkaz, neboť jednak ne každý si ponechává vstupenky z kina, a pak - lístek nemusí být toho dotyčného, mohl si ho od někoho vypůjčit, nebo sebrat někde pohozený na zemi.

Nemyslím to na Dadela, ale všeobecně.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Kri-kri , Idée_fixe

Jako souhlasím s tím, že existuje kvantum filmů a seriálů, ke který české tv vyrobily dabing a už je nikdy nezopakovaly. Ale prostě za komančů nebyla televize žádná sláva. Možná se to z dnešního pohledu jeví, že filmů a seriálů bylo plno, ale když si to člověk rozprostře třeba do 20 let, tak to teda fakt nebylo o tom, že by byl každej den posvícení. Vrcholem akce byly za komunistů Profesionálové a ty ještě neběželi celý, ale jen ideově nezávadný díly.

na příspěvěk reagoval herrWorm, Idée_fixe, Kri-kri

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Jsem jen o pár let mladší, a byla jsem s tehdejší nabídkou v televizi (aťuž jde o seriály, filmy, cokoliv) navýsost spokojena... ;-) Ale ORF jsme sledovali taky, i když jsme tomu pendrek rozuměli (s výjímkou otce), např. Knight Rider. :-D

Dokonce celou řadu filmů / seriálů, jsem od té doby neviděla (nebo ne v televizi), což mne dost mrzí, a to i když dnes kolikrát nevím, nač se koukat dřív, dávají někdy tak na pěti deseti kanálech něco, co by mě zajímalo. :-D

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, Kri-kri

Kri-kri

Kri-kri (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Kolik dobrodružných seriálů, kupodivu většinou západních bylo zakoupeno v 70., 80. a ještě v první polovině 90. let, než všechny naše TV definitivně zavedli monopol amerikanizace těmi nejlevnějšími braky jsem celkem podrobně sepsal v této diskusi:

https://www.csfd.cz/diskuze/1319968-preco-fdb-cz/strana-3/

A ten můj konkrétní diskusní příspěvek je ze dne 24. 11. 2019  21:59

A to jsme tehdy měli jen dva české a dva slovenské programy. Dneska máme stovku CZ/SK stanic a neběží na nich ani zlomek toho co tenkrát.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Kri-kri

Tož já jsem třeba taky viděla (a několikrát) všechny díly např. Přátel, a těch je taky dost, já myslela teď hlavně ty nekonečné seriály.

Jinak já seriály hodnotím jako celek, nemám potřebu hodnotit ani komentovat jednotlivé díly (výjimku bych udělala asi pouze u těch, které na sebe nenavazují, ale mají každý svůj samostatný díl a příběh, mnohdy i s odlišným obsazením, např. Major Zeman), ale jako samozřejmě nic proti tomu, ať si je každý hodnotí / komentuje dle libosti.

Naopak bych vřele uvítala samostatné hodnocení jednotlivých příběhů u tzv. povídkových filmů, např. Včera, dnes a zítra, ale to by asi vypadalo divně...

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Kri-kri

Hele, buďme zase fér. Já jsem ročník 79 a dodneška si pamatuju, jak jsem jako dítě neměl v televizi za komunistů na co koukat a čuměl jsem na Němce. Jako je fajn, že dávali Děti z kouřové hory, že dávali Vegu a Magion, ale to byly dvě hodiny týdně dohromady.

na příspěvěk reagoval Kri-kri, Idée_fixe, Dadel, Idée_fixe, RETROFILM

Kri-kri

Kri-kri (hodnocení, recenze)

Dadel

Ty normalizační seriály tu zodpadňují především polistopadoví puberťáci zmanipulovaní přemluvbábou, kavárníky, chvilkaři a jim podobnou verbeží a u těch silně pochybuji, že by byli ochotni shlédnout třeba jenom jeden celý díl některého z těch seriálů. Tak třeba u Ženy za pultem vidí představitelku hlavní role Švorcovou a už jen proto švihnou odpad. Že zrovna Švorcová byla ihned po listopadu až do smrti spolkem komediantů utlačována a nebyla jí nabídnuta byť jediná role už se ale nikde nepíše. ale hlavně že signatáři chátry dvou sedmiček ještě po třiceti letech ublíženecky skuhrají, že za normalizace nesměli hrát, přitom byli obsazováni do bezpočtu filmů / seriálů.

 

A už vůbec není pravda, že tehdy nebylo v TV na co koukat. Seriálů i filmů bylo dostatek z celého světa (stačí si vzpomenout, co všechno za dobrodružné seriály byly odvysílány v Magionu, Veze a Studiu Kamarád) a ne jen ze dvou nebo tří protěžovaných velmocí. Ale jestli ti tenkrát chybělo, že pár vybraných levných seriálů se celé roky neprotáčeno na několika TV stanicích pořád dokola, jak se tomu děje nyní na všech našich stanicích, tak to máš pravdu, takový kolovrátek tehdejší ředitelé TV stanic skutečně nevedli, tehdy ještě měli invenci a repertoár byl mnohonásobně pestřejší než nyní.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Dadel

Tehdy možná jo, je nicméně otázka, kolik mladých hodnotících si dá tu práci, aby se dnes podívala na např. celou Ženu za pultem? A proč má Občan Havel 77 %? Buď se změnilo společenské klima, nebo tenhle film není zdaleka tak přesvědčive, jak mohl býtj.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe, Kubeska, Dadel

Kri-kri

Kri-kri (hodnocení, recenze)

Dadel

Já řeč jinam nestáčím, stále je to téma zdejšího dvojího metru, kterému se ty úspěšně vyhýbáš. Chápu, dvoumetráku, že když klidně i stovky lidí švihnou odpad u normalizačních seriálů, aniž by je shlédli, nejen že se tím vůbec nezabýváš, ale ještě z toho máš neutuchající radost. Zato když si někdo dovolí zodpadnit film o nynějším režimem vnucovaném kultu osobnosti, naskakují exemplární tresty. Ty jsi vlastně živoucím důkazem polistopadové cenzury a diktatury. Tohle už stěží obhájíš.

na příspěvěk reagoval Dadel, Dadel

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Kri-kri

tak si stěžuj u Poma, že někdo dává odpady seriálu, co má závratných 29%

Nebo proč jsi raději řeč stočil jinam?

na příspěvěk reagoval Kri-kri

Kri-kri

Kri-kri (hodnocení, recenze)

Dadel

Zkopírovat pravidla, která evidentně platí jen pro filmy / seriály poplatné nynějšímu režimu bys uměl. A co dál? Stále jsi mi neodpověděl na to hlavní, jestli taky řádně lustruješ a trestáš všechny, kteří zodpadňují seriály jako Gottwald, Žena za pultem, Muž na radnici, Okres na severu a Rodáci? A nebo jestli sis taky ověřil u uživatelů Patrik a Saesulkun, zda skutečně shlédli všech 280 dílů seriálu Helena a její chlapci, když už měli tu nutkavou potřebu všechny epizody zodpadnit?

na příspěvěk reagoval Dadel

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Kri-kri

citace z pravidel CSFD:

"Největším prohřeškem uživatele na ČSFD.cz je hodnotit hvězdičkami film, který neviděl, například na základě traileru, očekávání, nebo nenávisti k herci či tvůrci, který má s filmem co do činění."

 

Čemu na tom nerozumíš? Můžu udělat speciální verzi v Powerpointu velkým fontem pro slabozraké, třeba to pak lépe pochopíš.

na příspěvěk reagoval Kri-kri

Kri-kri

Kri-kri (hodnocení, recenze)

Dadel

A ono snad tvé svérázné popsání mé osoby vyvrací to, co jsem já napsal o tobě a tvým diktátorsko-cenzorským manýrům? Nebo proč jsi raději řeč stočil jinam?

na příspěvěk reagoval Dadel

Wez

Wez (hodnocení, recenze)

hrozně jsem se zhrozil,když jsem viděl na super.cz fotky (kdysi) nádherné herečky Barbory Seidlové-tak vyžilej ksicht se nevidí opravdu často-snad jako kdyby si ji vzal ze záhrobí do parády opravdový václav havel a její život byla jedna velká pivní a kořalková opice-a jedno velký vožralecký šukání každej s každým tak,jak bylo na večírcích chudáčků disidentů(plných marek a dolarů)z charty 77 zvykem...Na Báru je opravdu strašnej pohled-toto měla holka přenechat jiným-šabatové,kíraté petrušce šustrové,atd

na příspěvěk reagoval Dadel, anglanek

Související novinky

Cenu filmových fanoušků si převzal Vít Klusák!

Cenu filmových fanoušků si převzal Vít Klusák!

18.01.2021

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 28. ročník výročních cen Český lev. Celkem 190 akademiků hlasovalo o 87 hraných, dokumentárních, animovaných a… (více)

Centrum Prahy ožije 27. MFF Praha - Febiofest

Centrum Prahy ožije 27. MFF Praha - Febiofest

12.09.2020

MFF Praha - Febiofest již 18.9. 2020 odstartuje 27. ročník. Mění své působiště a jeho novým domovem se stává Cinema City ve Slovanském domě. Promítat se bude také v Ponrepu, Edison FilmHub a nově v… (více)

46. ročník LFŠ odhaluje program

46. ročník LFŠ odhaluje program

11.07.2020

Od pátečního poledne 7. 8. až do středeční noci 12. 8. 2020 nabídne Letní filmová škola plnohodnotný program, vedle historických a současných filmů se dostane i na divadla, koncerty a další… (více)

Reklama

Reklama