Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Falešné zprávy, zavádějící titulky nebo neuvěřitelné a přesto nečekaně pravdivé fotografie. To vše komentují Halina Pawlowská a Aleš Háma v novém zábavném pořadu České televize. Každý týden se k nim připojí dvě známé osobnosti a společně se pokusí rozpoznat smyšlené od skutečného. Pořadem provede moderátor Tomáš Měcháček. To se ví, že na tom asi něco bude, když k tomu existuje fotka. To se ví, že je to pravda, když to píšou na internetu. Nebo není? Falešné zprávy, dezinformace nebo i fámy jsou tu s námi už dlouho. Kdysi se věřilo, že je země placatá. Dnes se tomu smějeme. Pojďme se pobavit i nad zprávami, mýty a drby, které kolují bulvárními médii, sociálními sítěmi nebo prostřednictvím emailů dnes. Poznáte, jestli je fotografie skutečná nebo byla upravená fotomontáží? Odhalit manipulace mají za úkol i dva soutěžní týmy, které budou v několika kolech rozlišovat pravdivé zprávy od falešných. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Trapný veřejnoprávní pokus se třemi hosty a Halinou, která už se dnes nevejde ani do širokoúhlé TV s úhlopříčkou 150 cm. Odkrývání falešných zpráv, dezinformací? Tak to ať začnou u sebe - v České televizi, kde reportér v hlavním zpravodajství v "přímém přenosu" hovoří (a dokonce hned třikrát) o premiérovi jako o bývalém(???) premiérovi. A ve studiu nikdo ani nehne brvou...přestože jde o fake news jako Brno. O fake záběrech z bombardování Sýrie (ve skutečnosti noční útok na Luhansk) nemluvě... ()

charlee.dog odpad!

všechny recenze uživatele

Všichni se smějí Soukupovi a ČT vyplodí toto? Vrchol nevkusu veřejnoprávní televize zaměřený na diváky s IQ +- 60 placený z koncesionářských poplatků. Já jen čekám kdy o tom zlém Babišovi natočí i večerníček. Milion chvilek nenávisti rozhodl, že Babiš se musí pomlouvat ve všech pořadech ČT. Opravdu vrchol trapnosti. Tak to byla hrůzná podívaná, ČT klesá čím dál níž. Bohužel za naše peníze. ()

Reklama

wwwFINKcz 

všechny recenze uživatele

... pro cílovku naprosto patřičnej a výbornej pořad!!!!!! Nesuďte to dle sebe. Jen bych změnil ten vysílací čas! Důchodce a dělník už v tu dobu dávno zařezávaj. Jinak pro lidi, co potřebujou trošku provětrat kožich s tím věčným sdílením hovadin, tohle je geniální počin Já říkám joóó, jóóó, jóóó. A ideálně pouštět citace pod ty věčný fejkový sdílečky. Obávám se akorát, že ta jelita ani tohle nepřesvědčí. Chtělo by to jít víc na dřeň a do detailu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jediné zklamání, které jsem utrpěl, je, že je to licence britského pořadu a ne původní tvorba. Jinak - VZHLEDEM K TOMU, ŽE JDE O POKUS VEŘEJNOPRÁVNÍ TELEVIZE OSLOVIT TYPICKÉ ŠIŘITELE ŘETĚZOVÝCH MAILŮ atd., ne jejich původní tvůrce - prostředky a náplň pořadu, hosté a skladba úvodní epizody naprosto korespondující účelu a cílové skupině. "Kdo má internet a pohybuje se na sociálních sítích, se bude smát." Tak určitě. 1) Omyl o informační a mediální gramotnosti nad jiné bolestivý. 2) Pro "zdatné uživatele" přesně tento pořad být neměl a nemá. Jen je škoda, že vysílací čas (jednak pozdě a jednak až po 168 hodinách) jaksi neodpovídá možnosti reálného diváckého záběru - líbil by se mi větší rozpočet, větší grády, a vyhodit ze sobotního hlavního vysílacího času nějakou tu čupr soutěž nebo Zázraky přírody;) Jsem zvědav, jak se to bude dál vyvíjet - ale jinak samozřejmě vřele doporučuji varovná videa a další projekty Kovyho a podobných uvědomělých youtuberů (ať už se skrývají kdekoliv:)). Jenže právě na ty se Vaše babička dívat nebude. Zatím neutrální hodnocení 50%. ()

maxs 

všechny recenze uživatele

Zábavná show plná vtipných hostů (díky za Hámu). Pořad na 4* podle mých hodnocení nemá, ale je to hezčí trojka - dá-li se soudit po jedné epizodě. Dávám však jednu hvězdu navíc, abych vykompenzoval všechny ty "odpady" od lidí, pro které je pořad určen. Obávám se ale, že otevřít dutý kokos dá víc práce, než vypustit jednu show na veřejnoprávní televizi. Indoktrinace putinovým Ruskem (tím myslím trollí fake-news farmy) je bohužel velmi nasáklá do myslí jinak přemýšlivého národa :( ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama