Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postavené především na Burkově výkonu, protože jinak mi to přišlo celé takové bezkrevné a místy nevyvážené. V jednu chvíli je tu Ted Bundy jako totální psychopat a v druhé útržkovitá sekvence jakoby vystřižen z Natural Born Killers, kdy Ted vesele brázdí Státy a nechává za sebou krvavé šmouhy. Docela jsem se těšil na soudní přelíčení, kdy se Bundy hájil sám, ale to vůbec neproběhlo, což je vzhledem k známým faktům velká škoda. Přimlouval bych se za remake. 60% ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklý portrét jednoho z nejznámějších seriových vrahů ameriky.Hudba perfektní,Burke je fakt výborný,ale hlavně jde o to,že ona je to místy fakt celkem i hlína.Já kurva nevím co na to mám říct.Měl bych být zhnusený,ale nejsem.Jako kdyby nešlo o skutečný případ tak neřikám nic (i když dnešní oblíbenost slasherů mi příjde debilní).To se musí prostě vidět. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film Ted Bundy je cynická absurdní komedie (určitě když k tomu přidáte český dabing se správně ujetým výkonem pro hlavního hrdinu) a díky tomu se daří zajímavě vytvářet místy dobrou atmosféru a střídat jí s kroucením hlavou nad řáděním Teda a zajímavou trivií z případu. Herec v hlavní roli se souznil s plánem režiséra natočit příběh Bundyho jako šílenou brutální grotesku a vůbec jsem měl z celého filmu opravdu dobrou pobavenou náladu navzdory tomu, co se v něm děje, což je k neuvěření. Už jsem to viděl za celá ta léta třikrát a pořád to považuju za nejlepší film o Bundym, co vznikl. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy je jeden z nejznámějších sériových vrahů a toto není první film, který o něm byl natočen. Vraha zde ztvárnil M. R. Burke a docela se mu daří hrát svou postavu věrohodně... místy působí opravdu démonicky. Scénáristicky to není sice kdovíjak silné, ale život Teda Bundyho to mapuje reálně a bez příkras, takže nakonec jsem byla spokojená. Kdybych měla srovnávat s tématicky podobným Henry: Portrait of a Serial Killer, musím nutně dojít k závěru, že film o Tedovi je slabší počin, který zdaleka nemá takovou atmosféru. Ale i přesto, že tento film místy působí nemastně-neslaně, o podprůměr se nejedná. Koneckonců, život sériového vraha není akčňák:). ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Skoro mi to připadá, jako kdyby se pár filmařů někde v baru, notně posilněno alkoholem, vsadilo, kdo natočí nejnudnější film o jednom z nejznámějších sériových vrahů Ameriky a vítěz pak svůj výtvor zrealizuje. Vážně to bylo velké "vzrůšo", sledovat hodinu a půl jednoho nechutného, zbabělého úchyláčka, jak s pravidelnou jednotvárností, přibližně tak jednou za deset minut flákne pár lepých dívek po hlavě, přičemž oběti se okamžitě po první ráně hned bez hlesu složí a pak už jen celý říčný dovádí nad jejich těly za hlasitého stupňování slova fuck. A mezitím, asi aby měl divák dostatek času rozdýchat to neskutečné napětí, je nám servírováno jakési psychologické rodinné drama, nejspíš abychom pochopili pohnutky, které Teda přivedly až na elektrické křeslo. No, tak jako tak, větší záhadou pro mě bylo, kde sehnali tak nevýrazné obsazení, jak se jim povedlo zadupat do země třeba i jen nepatrnou jiskřičku invence a proč by se na to měl chtít kdokoliv proboha dívat. To si raději pustím ten nejslabší díl Criminal minds a pořád na tom budu lépe. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)
  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)

Reklama

Reklama