Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomu jak solidně Ted Bundy působí, mám tendenci zapomínat, o jakou zrůdu šlo. Matthew Bright mi to hlasitě připomněl, ale kupodivu ne ve scénách vražd, i když pasáž v chatce je opravdu působivá, ale především v intimních chvílích s jeho přítelkyní. Tam se naplno projeví, že to byl manipulativní sadista s touhou ovládat a ničit. Michael Reilly Burke působil zranitelně, seriózně, výhružně i maniakálně, takže jsem mu toho pečlivě skrývaného netvora opravdu věřil. Jen to chtělo trochu víc odvahy, aby se to podstatné neodehrávalo mimo záběr. Vzhledem k jiným filmům Matthewa Brighta si myslím, že odvaha chyběla především producentovi. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postavené především na Burkově výkonu, protože jinak mi to přišlo celé takové bezkrevné a místy nevyvážené. V jednu chvíli je tu Ted Bundy jako totální psychopat a v druhé útržkovitá sekvence jakoby vystřižen z Natural Born Killers, kdy Ted vesele brázdí Státy a nechává za sebou krvavé šmouhy. Docela jsem se těšil na soudní přelíčení, kdy se Bundy hájil sám, ale to vůbec neproběhlo, což je vzhledem k známým faktům velká škoda. Přimlouval bych se za remake. 60% ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji, že hodnotím česky dabovanou verzi a ta je místy opravdu příšerná. Sice nevím jistě, zda je to čistě vina dabingu, ale některé hlášky jsou neuvěřitelně stupidní a dodávají jinak vážným scénám nefalšovaně parodický opar. Při scénách, kde Ted vodí naivní slečinky do svého Brouka a taky občas při jeho legračních knockoutech se člověk nemůže nesmát a to asi není ten úplně žádoucí efekt u tohodle typu filmu. Myslím, že tohle šlo zkrátka zpracovat, když už ne vážněji, tak jednoduše lépe. Jediné, co musím vystihnout je závěrečná scéna popravy, při které skutečně tuhne krev v žilách... 4/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Díky režisérovi máme možnost sledovat obě povahy Teda Bundyho. Když je v blízkosti své přítelkyně Lee, tak dokáže být citlivý, pozorný a umí si pohrát s její malou dcerkou. Při sexuálních radovánkách má občas dost podivné nápady a tak není divu, že jim to v sexu dost skřípalo. Jde o docela slušné zpracování příběhu masového vraha. Pro mě jde o jeden z nejlepších filmů z podobným tématem. Mé hodnocení je odvozeno především od celkové náplně filmu, výkonu hlavního herce a postavy Teda Bundyho. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že věrně zpracované podle skutečnosti. Michael Reilly Burke je vynikající v přechodech mezi nejistým zlodějíčkem Tedem, a všehoschopným maniakem. Tím, že režisér natočil průběh rutinní přípravy před exekucí, dal alespoň malou satisfakci rodinám... .PS Je hrozné, že stačí malá anomálie v mozku, něco nesepne jak má a lidství je pryč. ..PPS Jak přemýšlí ty mraky žen, které se do odsouzených sériových zrůd zamilovávají, to mi zůstane záhadou. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)

Reklama

Reklama