Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dráma z učiteľského prostredia, ktorá na túto tému ide z trochu iného konca. Kevin Reynolds je solídny režisér a hoci scenár je v niektorých chvíľach trošilinku pritiahnutý za vlasy, všetko to zozadu istia výborní herci. Samuel L. Jackson je jeden z mojich obľúbencov a je naozaj ťažké nájsť film, v ktorom by sklamal. Veľmi ma prekvapil mladý Clifton Collins Jr., ktorý bol vynikajúci a týmto výkonom si najskôr po zásluhe zaistil kariéru. Rozhodne sa oplatí pozrieť. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

První, co mě dostalo, byl skvělej hudební výběr pro tenhle film. Dalším, ne však překvapivým faktorem, bylo, že americká mládež jsou takový zkurvenci. To se pak mají co divit, když tam díky takovejm mají finanční krize a dolar klesá. Ale šak ať klesá... V každým případě Samuel se své role zhostil jak parazit svého hostitele a ukázal, že učitel není žádná piča, když se nasere. Mexikánci a latino byli už horší - popsal bych je asi jako klasické snědochy ve většině americkejch filmů - jako nic zajímavýho a pořád stejný. Někdy mi připomínají něco jak cigány v americkejch poměrech. Film byl trošku lepší průměr, ale když už vím, jak to dopadne, tak to už vidět nemusím. ()

Reklama

Rousse 

všechny recenze uživatele

A to jsem se k tomuhle filmu dostala až teď, když už mám papír na to, že se budu po zbytek života živit tak, jako Pan G.????!!! Trochu pozdě! - no a teď vážně - samozřejmě, že věřím tomu, že se vyskytnou situace, kdy učiteli prdne v kuli a stane se to, co se stalo ve filmu. Upřímně doufám, že mě se to netýká, a proto můžu s klidným srdcem film velmi pochválit, vyzdvihnout výkon Samuela L. Jacksona a říct, že konec se mi zdál famózní. Děkuji, pane G., zasloužené 4 H:-) ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy pro výborný, malý a dusný film o realitě amerických veřejných škol pro černochy a hispánce. Vykreslení bezmoci učitelů a agresivity a benevolence žáků je velmi reálné. Vzpomínám si na případ bílé učitelky z Jižní Karolíny, které její černí žáci nadávali do kurev a házeli po ní věci. Učitelka si stěžovala řediteli, který ji upozornil, že musí respektovat "afroamerickou kulturu". Stěžovala si výše a nakonec byla kvůli tomu nucena odejít. Skoro přesně jako ve filmu. Chovám hluboký respekt k učitelům z takových škol, jsou to nejtvrdší lidi, i když často končí na prášcích, jako u nás učitelé z cikánských škol. Pomohl by snad pouze někdo jako Igor Hnízdo - tvrdý chlapík v holínkách s většími pravomocemi. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Keď zoberieme do úvahy akú disciplínu malo naše školstvo za bývalého režimu, tak je k smiechu, že preberáme a opičíme sa po tomto drzom chaose z divokého západu. Ešte aj dnes je to v našej dobe u nás výnimka, keď v USA denný problém. Netreba sa diviť, že dnešná mládež je drzá a osprostená. Najhoršie je, že dnes tento režim produkuje hromadu poloanalfabetov, čo nedokážu prečítať jednu súvislú vetu, alebo napísať dve vety bez chyby. Žiaľ práve taký sú úspešný v reprodukcii a násobia kriminalitu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)
  • Námět byl napsaný opravdovým učitelem. (don corleone)
  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)

Reklama

Reklama