Reklama

Reklama

Seržant jménem Dave Torres slouží u 2. námořního pluku se sídlem v Camp Lejeune v Severní Carolině. V červnu 2018 byl se skupinou šesti mužů na speciální misi v opiové továrně v provincii Helmand v jihozápadním Afghánistánu. Mezi rukojmími byl i profesor americké univerzity. Během krátké přestřelky profesora Byerse osvobodili a eskortovali na místo předání.  Na letišti však jeden z nepřátelských střelců profesora zastřelil. Po této akci by Dave Torres měl jít do výslužby a vrátit se ke své milované dceři a manželce. Jeho nadřízení ho ale ještě na krátkou dobu převelí na výcvikovou misi s izraelským letectvem, kde se přidá k přepadové jednotce 5101 v Golanských výšinách. Když Dave s dalšími dvěma kolegy přiletí do Izraele, vyzvednou ho tamní vojáci a odvezou na základnu. Jednou z prvních věcí, kterou Dave udělá, je, že zatelefonuje své dceři do Severní Caroliny, která už se nemůže dočkat, až za pět měsíců konečně skončí jeho služba a on se vrátí domů, aby mohla být s ním, protože skoro celý její dosavadní život byl někde po světě na misích. Dave slibuje, že až se vrátí, že jí vše vynahradí. Poté už přichází první tréninková letecká akce s ostatními vojáky. Hned při této akci zahyne Davův kamarád, Benny, jehož stíhačku sestřelí protiletadlový systém ze Sýrie. Bennyho kopilot, major Jackson, což je syn amerického senátora Jacksona, se katapultuje a dopadá na syrské území, kde Ho zatknou. Okamžitě se schází krizový štáb, který řeší, jak majora Jacksona dostat ze Sýrie... (TV Nova)

(více)

Recenze (16)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Název je podle mě těžce zavádějící, Mariňáka 4 bych charakterizoval spíše jako samostatný, s předchozími díly nesouvisející počin, který se kvalitativně pohybuje někde mezi dvojkou a trojkou, čili oproti svému údajnému předchůdci zde přeci jen k jistému zlepšení došlo. Začnu asi u toho, co zůstalo stejné. Nevýrazní herci podávají vesměs tragické výkony, dialogy jsou vyloženě otřesné, přestřelky jsou nezáživné a hraničí s parodií, prostředí „Sýrie“ je mimořádně odpudivé, digitální efekty asi ani nemá smysl komentovat. Příběh je strašně hloupý a nudný, měl jsem co dělat, abych u toho neusnul. Na druhou stranu mírné, ale opravdu mírné zlepšení nastalo v lepším stylu natočení akčních scén, rád jsem také po dlouhé době viděl Roberta Patricka, byť si myslím, že v takových filmech je ho škoda. Kdo má rád daný žánr, ať si raději pustí něco jiného, lepšího. 2/10. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Video film, ktorý by zaujal možno v osemdesiatkách, teraz už nie. Toto je jedna z najzbytočnejších sérií, nakoľko už dvojka nedrží odkaz kultovej jednotky a čím dlhšie to ide, tým je to horšie. Mohlo by sa to volať hocijak, stále je to len behanie po poľu, strieľanie a robenie taktických chýb kvôli vyvolaniu slzičky smútku. Arabsko-izraelský konflikt tú hrá len podklad na to, aby sa strieľalo, nič viac. Nebavilo, nezaujalo a je to presne o 15 minút dlhšie, ako bolo potrebné. 1 z 5 ()

Reklama

Zaks 

všechny recenze uživatele

Akčné B, ale po technickej stránke slušne zvládnuté. Zbrane, vozidlá, lietadlá, dron, riadiace stredisko, nočné videnie... toto všetko bolo OK + prestárnuté T-1000 :-) Celý príbeh bol však dosť nezáživne podaný. A ťažisko filmov tohto typu - prestrelky mi prišli hodne hlúpe, často som poriadne nevedel, kde je kto, proste len streľba a zrazu mŕtvy (v drvivej väčšine arabský) vojak padá k zemi. Horší priemer. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Dá se říci, že je tohle takové nepřímé pokračování série Mariňáka. Již čtvrté, ale spíš bych to bral jako samostatný film. No, jak je u tohoto režiséra Dona Michaela Paula zvykem, lepší jak průměrný snímek zřejmě asi nikdy nenatočí. Měl jsem dilema, jestli mám vůbec dát tu slabou třetí hvězdu, ale nakonec jsem se slitoval. Přeci jenom bych nehledal až takové mouchy. Děj je prostý a celkový rozsah tématu je dosti nezáživný. Tempo to má pozvolné a i bych snad ubral takových 10-12 min délky. Akce je tu rozložena tak akorát, velké kvantum jí zde není, ale dostatek ano. Tvoří ji především přestřelky nebo rychlé zneškodnění nožem. Jenže mě režisérův styl prostě nesedí. Akční sekvence mi přijdou celkem nudné. Líbila se mi jen ta jedna, kdy později zajatý major, po katapultování zneškodní několik protivníků. Pak už zde není o co stát. Technicky je to natočeno obstojně, ale žádný hlubší požitek jsem z toho neměl. Máme tu i nějaké ty výbuchy, některé jsou fajn, některé zas moc umělé. Herecké obsazení je na tom docela dobře. Nejvíc mě bavil Devon Sawa a Amaury Nolasco. Zato Robert Patrick se sem snad ani nehodil. Hudba celkem ok. Finále bylo trochu divné, ale zas to aspoň nebylo až tak happyendovské. Neškodná jednohubka a čistý průměr to je, neurazilo to, ale ani nijak zvlášť nepobavilo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na produkčné zázemie majors štúdia to má kompetentnú technickú stránku a nepôsobí to extrémne podfinancovane. Hodinu sa buduje zápletka o vojakovi (exteen hviezdička Devon Sawa), ktorého zostrelia za nepriateľskou líniou a tak armáda vyšle komando vedené exhviezdou Prison Break (Amaury Nolasco), ktorému drsniaka neuveríte ani na sekundu, na jeho záchranu. Budovanie vzťahov sa príliš nevydarilo a bolo mi úplne jedno jak to dopadne. Film sa berie príliš vážne a hrá na patriotistickú stránku, takže ku koncu som už mal po krk záberov na USA vlajku. Záchranou filmu mohli byť akčné scény, ktoré sa rozpútajú v poslednej tretine. Ale sú to také tuctové prestrelky bez invencie a nie je tu žiadny pamätný záber. Takže výsledkom je nudné akčné béčko s priemernou akciou. Behom sledovania ma akurát napadlo, že je škoda, že Lionsgate nevyužíva podobne svoju značku Expendables a nesype jeden DTV spin-of za druhým v ktorom by sme sledovali misie Lundgrenovej, Crewsovej alebo Coutureovej postavy s tým, že by sa tam na pár minút mihol Sly, ktorý by ich vyslal do akcie. 4/10. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Izraeli a v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama