Reklama

Reklama

Starci na chmelu

  • angličtina Green Gold
TV spot
Československo, 1964, 88 min

Obsahy(1)

Do hezké studentky Hanky se na chmelové brigádě zamiluje její zásadový spolužák Filip. Dívka se přestěhuje do mladíkova útočiště v podkroví, jejich čistá láska však naráží na závist jejího zhrzeného nápadníka a na nepochopení dospělých, kteří nedokázali zůstat mladí. Rychmanův muzikál o první lásce a o prvním „hříchu" dodnes zaujme mladistvým idealismem, ale také generační revoltou vůči pokrytecké morálce duševních starců všeho druhu i věku. (AČFK)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (337)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Starci na chmelu rozhodně nejsou dokonalý film. Jeho hrané scény jsou skvělé, hudba taky, nadprůměrná je i kamera, což rozhodně vynikne při sledování v původním neořezaném formátu 2,55:1, jako celek se ovšem poněkud rozpadá. Chce zároveň kázat rodičům a učitelům i servírovat filmové hity, být citlivou výpovědí o prvních láskách, idealismu a mládí a zároveň ukazovat svět růžovými brýlemi muzikálového světa... Jakkoli jde asi opravdu o nejlepší český muzikál, ve srovnání s nejlepšími muzikály zahraničními vyniknou všechny jeho chybky s naprostou jasností... Celkový dojem: 75% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Co víc dodat ke komentáři sportovce? Žádné současné retro nezachytí 60. léta tak, jak se to podařilo Blažkovi s Rychmanem. Atmosféra doby, dvou táborů je zachycena výborně. Uživatel (k 13.10.2009)/é, kteří "Starce na chmelu" hodnotí odpadem, by zasloužili pár dělnických pohlavků. ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, opravdu jsem tomu nepřišel na chut. Je to sračka. Ten film je mně svým pojetím odpudivý. Je slabě natočený i zahraný a propagandistický. Blbci na silnici s kytarami, to mělo být co?! Nebylo to napsané v brožuře. Prostě do odpadu s tím. Zlatý současný filmy, než tyhle vyčpělé a nic neříkající opusy. 0% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Perfektní! Geniální songy,bezchybné obsazení,atmosféra (kterou by sice za hranicemi asi nikdo nepochopil,ale to je fuk) a naprostým vrcholem (aspoň pro mě) jsou vždy výstupy tria pánů v černém,kteří z toho supr filmu,dělají...hudební hostinu pro me zvukovody. A Irena Kačírková je zde naprosto úchvatně krásná až to někdy sám nechápu,co to z ní zrovna v takovémto filmu,vyzařuje. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Sice se tu na plakátu zobrazuje "Nejslavnější český muzikál", ale to mi nezabrání dát mu tak nízkou známku. Písničky jsem měl naposlouchané a líbili se mi, ale když jsem ten film kdysi na přelomu století viděl, tak dějově mě skoro vůbec nezaujal. Kromě soundtracku, choreografie a slušných hereckých výkonů vidím jediné větší pozitivum filmu, že hezky ukazuje budovatelskou náladu tehdy mladých a naivních. A když už jsem napsal komentář, tak nemám víc důvodů se k tomuto "československému skvostu" vracet. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (11)

Zajímavosti (31)

  • Píseň "Milenci v texaskách" se ozve ve filmu celkem pětkrát, ovšem pokaždé s jiným textem a ani jedna verze nekoresponduje s nahrávkou hranou v rozhlase, pouze v pátém provedení se shodují poslední čtyřverší. (Hans.)
  • V 56. minutě je řečeno, že Seneca zemřel 40 let před naším letopočtem. To je ovšem nepravda. Seneca se narodil zřejmě 4 roky před naším letopočtem a za vlády císaře Nerona byl odsouzen k smrti z důvodu účasti na Pisonově spiknutí (zřejmě neprávem), kvůli čemuž spáchal roku 65 n. l. sebevraždu proříznutím si žil na ruce. (Nach)
  • Jeden komparzista sa zaslúžil o vznik nového tanca, ktorý bol pomenovaný "Hot Needle" - horúca ihla. Josef Koníček si všimol, že tanečník si pri rozcvičovaní len tak z radosti povyskočil. Choreografa figúra zaujala a inšpirovala ho k pôsobivej tanečnej scéne. (Raccoon.city)

Související novinky

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Reklama

Reklama