Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z počátku 17. století se točí kolem kouzelné lahvičky. Jediná kapka z ní může splnit jakékoliv přání. Každý majitel ji pak musí prodat někomu dalšímu, ovšem za polovinu ceny. Podle legendy ten, na nějž zbude poslední kapka, propadne peklu. (Filmbox)

Recenze (133)

Rodin 

všechny recenze uživatele

Tedy mně se to moc líbilo už jako puberťákovi, a to i přes účast naprosto nesnesitelné Michaely Kudláčkové, kterou jsem měl opravdové problémy rozdýchat naprosto v čemkoli, neboť její projevy frackózní vyvolávaly ve mně nálady fackózní (onehdy jsem s ní viděl v bedně rozhovor a je z ní příjemná a docela sympatická paňmáma). Navíc to byla doba, kdy ještě i Ivan Vyskočil uměl docela slušně hrát. Zato ovšem Bruno O´Ya, to byl hukot, někdo tak charismatický měl být slavný aspoň tak, jako Max von Sydow, nebo Michael Caine. Ráža uměl točit napínavé věci, ale tohle se opravdu vymklo v kladném slova smyslu kontrole. Rád se znovu podívám na jakoukoli televizní reprízu. Až 85%. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Skvělá vizuální stránka, kostýmy jsou dokonalé. Nádherná dobová hudba, atmosféra předehry Třicetilé války velice přesvědčivě vykreslena. Na dětský film své doby velice syrové. Herecké výkony dobré až výborné. Zvláště Bruno O'Ya v roli rabijáckého žoldnéře je typově dokonalý. Bohužel scénář a režie "jen" dobrá. ()

Reklama

Romario 

všechny recenze uživatele

Výborně herecky obsazený film v čele s estonským hercem Bruno O´ya (Hoff).Zajímavý příběh o kouzelném amuletu zasazený do roku 1611, kdy se malý oddíl pasovkých žoldáků , kteří doprovází bohatého německého kupce, stahuje z Prahy a je pronásledován českým vojskem, čemuž jsou svědky malá dívka ,dcera české služky bohatého kupce a vandrující muzikant Matouš. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že tento "rodinný" film obsahuje mnohem více brutality, než leckterý horor. Dobová atmosféra a reálie naprosto perfektní, k tomu skvělá hudba od Musica Bohemica. Skoro všechny postavy, prakticky s výjimkou Magdaleny a kupce Bartoše jsou sobečtí omezení burani, a neplatí to jen o partě pasovských žoldáků, ale i o jejich českých pronásledovatelích a civilním obyvatelstvu. Úctyhodné je i ztvárnění akčních scén a herci si evidentně na úlohách zgustli. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

V dětství pro mne tento film znamenal několik bezesných nocí, přesto jsem si ho oblíbil pro jeho ponurou, bezútěšnou atmosféru a především dokonalé vykreslení dobových reálií z časů vpádu pasovských, kdy Třicetiletá válka a její hrůzy již stály za dveřmi. Zaujala mne zejména dějová linie věnovaná postupně se ztenčující tlupě prchajících žoldáků, které si zahráli Zdeněk Srstka, Petr Oliva, výborný Boris Rösner a nad jiné vynikající Bruno O´Ya v roli jejich velitele. Třešničkou na dortu je účast Augustína Kubána, který zde vytvořil svým jedinečným způsobem postavu kata. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Ludvík Ráža pozval Michaelu Kudláčkovú (Magdaléna) na kamerové skúšky preto, lebo ho zaujala vo filme Veronika, prostě Nika (1980) a Barrandov jej najal počas natáčania aj súkromnú učiteľku. (Raccoon.city)
  • Strunný nástroj vihuela, na kterou hraje/drnká Matouš Psík (Ivan Vyskočil), pochází ze Španělska a byla hojně používaná v Itálii v 15. a 16. století. Jde o předchůdkyni barokní kytary. Filmaři splnili autentičnost muzikanta, který ji na počátku 17. století mohl opravdu používat, na rozdíl od naší známé kytary, která přišla později. (horskejvlk)
  • Michaela Kudláčková (Magdaléna) počas skoro ročnej pauzy v natáčaní, ktoré bolo zavinené jej zranením nohy, natočila film Skleněný dům (1981). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama