Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jakmile ji spatřil, věděl, že je jedinou láskou jeho života. Nedostupnou, zakázanou, věčnou… Richard Chamberlain v roli ctižádostivého kněze ve slavné americké minisérii podle stejnojmenného románu Colleen McCulloughové. (Česká televize)

Recenze (95)

sendisis 

všechny recenze uživatele

Romantický seriál, který je víc než obyčejným seriálem díky skvělé knižní předloze, která ovšem předčí všechny díly tohoto seriálu. Dramatické osudy rodiny Clearyových tří generací mluví o nenaplněné lásce, neštěstí, zklamání, nenávisti... vše, co správný seriál má mít. Škoda jen, že filmový scénář se částečně odchyluje od knižní předlohy, chybí návrat Franka, Jims a Patsy atd. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál musel v mladosti naraziť každý, kto nebol sirota, pretože potom žil so svojou mamou. Veľmi profesionálne natočený americký seriál s jasným ťahom na trochu odrastenejšie ženské publikum. To bolo samozrejme hotové z čistého charakteru a zasneného pohľadu tu doslova božského Richarda Chamberlaina. Podobný prípad, ako Sever proti Juhu, ale ten sme ako chlapci mali radšej. ()

Reklama

Markussis 

všechny recenze uživatele

Tato sága je již bezesporu klasika. Vynikající a slavní herci, nádherná hudba od Henryho Manciniho a okouzlující australská příroda, především tedy ukázky Queenslandu. Zkrátka podle mého názoru velmi věrohodným způsobem zfilmováná knižní předloha. Důvod zdejšího nízkého hodnocení spatřuji hlavně v tom, že tento seriál a vůbec příběh je věcí vkusu, tedy pro někoho to může být vyloženě kýč. Ovšem při zachování objektivity musím uznat, že v rámci svého žánru je to perfektně odvedená práce a hodnocení tím pádem snižovat nehodlám. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Vtáky v tŕní, miniséria mojich dievčenských čias, páter Ralph moja prvá platonická láska, Austrália láska na prvý pohľad, nezabudnuteľné herecké výkony, nádherná hudba a pre mnoho ďalších dôvodov nedávam nižšie hodnotenie. Ani neviem koľkokrát som Vtáky v tŕní videla, čítala som aj knihu a poznám to snáď naspamäť. Ani neviem, ktorý herecký výkon bol najlepší, lebo všetky boli naozaj úchvatné, wow, wow a ešte raz wow!!! Vtedy som ani netušila, že Christopher Plummer je ten legendárny Christopher Plummer! A tiež som nevedela, že v skutočnosti bol seriál nakrúcaný v USA a vôbec nie v Austrálii a pamätám si, že keď som sa to dozvedela, bola som sklamaná. Zaujímavé je, že na imdb majú The Thorne Birds aktuálne 7,9/10 a tu na čsfd iba 58%. Pravdupovediac nerozumiem tomuto biednemu hodnoteniu. Zaslúžené nominácie na Golden Globes a maximálne zaslúžené víťazstvá. Ja by som dala sošku všetkým hercom a tvorcom tejto krásnej a nezabudnuteľnej minisérie. Som rada, veľmi rada, že knižka Colleen McCullough bola sfilmovaná.💙 ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Vždycky když jsem někde náhodou zahlédla název, říkala jsem si, že to sice už dnes asi je klasika, ale bude to stejně taková ta chujovina alá Rosamunda Pilcher, co pro 25 letou holku úplně nebude, no a hle... ono jsem se vlastně příliš nemýlila, červená knihovna jako když vyšije, ale... jo, toto mě prostě chytlo, nebylo to tak úplně pitomý, a co si budeme povídat, všichni známe to pořekadlo o zakázané lásce a každý, kdo si ji tak trochu prožil, musí jen potvrdit... z otce Ralpha de Bricassart v podání Chamberlaina srší charisma na všechny strany proudem, představitelka Meggie podle mě místy hrála špatně nebo přehrávala, ale asi to k vývoji její postavy, která se mi úplně vždy nezamlouvala a rozčilovala mě, vlastně patřilo. Nepamatuji si však, kolikát mě jeden jediný film nebo seriál dokázal tolikrát naprosto citově rozložit, za což tleskám a navíc jsem nabyla dojmu, že se jedná o poměrně věrnou adaptaci knihy, až na pár odlišností, které však nejsou nijak zásadní (četla jsem jen velmi zjednodušený originál), a prostě to plný hodnocení musím napálit. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Představitelka Meggie (Rachel Ward) a její filmový manžel Luke O´ Neill (Bryan Brown) jsou manželé i ve skutečnosti. (triatlet)
  • Príbeh sa odohráva na austrálskej ovčej veľkofarme Drogheda, ale pritom skutočná Drogheda je v Írsku a natáčanie prebiehalo v Kalifornii. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama