Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co by dělali tajní agenti, kdyby se z nich stali náboráři? Odpověď nabízí komedie o takzvaném vědeckém získávání pracovních sil, která se odehrává v době, kdy český člověk ještě neznal slovo nezaměstnanost. Jejími hrdiny jsou dva náboráři podniku Pragokov, Láďa Pitras a Oto Vacák. Pečlivě si zjišťují vše o soukromém životě osob, které si vyhlédli jako potenciální oběti, a těchto informací zneužívají k jejich přetahování do Pragokovu. Jejich vědecká metoda je postavena na využití spolehlivé páky, kterou je manželská žárlivost a hrozby prozrazení intimních tajemství jednoho nebo obou partnerů. Tímto způsobem se jim podaří získat do podniku trpícího neustálým nedostatkem pracovníků nejen svářeče Aloise Niederleho, ale také dva topiče pro nepřetržitý provoz, manžele Nyklíčkovy, kteří spolu z malicherného důvodu nemluví. Komplikace nastanou v okamžiku, kdy se v zájmu vystěhování nepohodlné babičky rozhodne Pitrasova manželka zůstat v domácnosti a potřebuje za sebe najít náhradu. Pitras najde jakousi Myriam Hornovou, tím však roztočí neuvěřitelný kolotoč problémů, v jehož středu se nakonec ocitne on a jeho kolega Vacák, když se stanou obětí vlastních metod. (TV Nova)

(více)

Recenze (145)

evangelik 

všechny recenze uživatele

Ve své době se mi ty Schulhoffovy komedie docela líbily. Teď už si ty co natočil po r. 1974 vůbec nedokážu pustit, jak se mi zdají trapné. Ústřední zápletku (nedostatek pracovních sil) nemá cenu vůbec komentovat. Jako docela svěží "gag" bych možná hodnotil akorát ty dvoje barevně obrácené černo-bílé šaty.... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Já jsem v té době nežil, ale z vyprávění vím jak to přibližně chodilo. Tak jako v tomto filmu to nebylo. Tahle zábava a vtipy z tohoto filmu rychle stárnou a dnešnímu divákovi nic neřeknou. Petr Nárožný s Luďkem Sobotou jsou ucházející, avšak děj moc ne a konec je úplná blbost. Nejslabší film Petra Schulhoffa. ()

Reklama

spiritus 

všechny recenze uživatele

Podrpůměrný film, z podprůměrnými hereckými výkony. Na to že to je komedie, tak jsem se moc nesmál, spíše dost často nudil. Ovšem je jasné že kvalita filmu je poplatná době svého vzniku.Možná že tehdy toto téma přišlo někomu vtipné, ovšem dnes silně pochybuji o tom že se u toho někdo střízlivě baví. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

"Tu mačka, tu mačka..." "Tu kocúr, tu kocúr..." Pánové Nárožný a Sobota mne velice pobavili, stejně tak "Janžurka" byla naprosto skvělá. Měla jsem tu ještě pěkně dlouhý odstavec, ale umázla jsem ho. Nemá cenu se tu pitvat v době... Zkrátka k potrhání to není, ale úsměv tahle komedie určitě vyvolá, i když chápu, že "mláďata" to nemusí vůbec pochopit a že jim to přijde nekoukatelné a vyloženě stupidní. A asi nejen jim... Nicméně u mě dobrý, hlavně díky hercům... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vtipná a v té době oprávněná kritika způsobu jednání tehdejších "kádrováků". Dnes se jim říká "pracovníci personálního oddělení" a pracují podobným způsobem. I dnes by mohl někdo natočit obdobnou komedii. :-) Některé věci se s dobou prostě nemění. Neřek bych, že je to odpad. Proč paušálně a nyní módně odsuzovat všechno, co vzniklo za socialistické éry. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Luděk Sobota (Pitras) bol režisérovou neústupnosťou tak vystresovaný, že sa rozhodol štrajkovať. Jedného večera povedal rodičom, nech ho druhý deň na pľaci ospravedlnia, pretože sa cíti mizerne, ako by na neho išiel infarkt. Režisér bol na nohách už od skorého rána a hneď o piatej prišiel Sobotu zobudiť. Povedal mu, nech si odpočinie a príde pokojne o niečo neskôr, štáb vraj počká. Sobota pritom v skutočnosti závažný zdravotný problém nemal, išlo skôr o hypochondriu, ktorou bol preslávený. To ráno však dostal infarkt režisér Schulhoff. A to nepredstieraný .Sobotu potom dlho trápilo zlé svedomie. "Mám pocit, že som mu ten infarkt privolal," zveril sa v jednom rozhovore. (Raccoon.city)
  • V Popradu, kde náboráři z filmu shánějí jeřábnici, se nikdy nevyskytoval bar Virginia, o kterém je ve filmu řeč. V Česku se pak nevyskytuje obec Čulice, ve které náboráři lanaří svářeče (Karel Augusta), v úvahu by přicházela obec nedaleko Brna Čučice, která by lépe korespondovala s hláškou z filmu („čučet v Čulicích“). (Strato61)
  • Filmové titulky nakreslil malíř Stanislav Holý. (sator)

Reklama

Reklama