Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Cady opouští vězení, kam byl před čtrnácti lety odsouzen za znásilnění. Je odhodlán pomstít se svému tehdejšímu obhájci Samu Bowdenovi, který ve snaze potrestat zločin, zatajil soudu důležitý důkaz svědčící v Maxův prospěch. Jeho plán je nelítostný a promyšlený. Nejprve Samovi, jeho ženě Leigh a patnáctileté dceři Danielle znepříjemní návštěvu kina, potom za ně zaplatí v cukrárně a teprve na druhý den Sama osloví a připomene mu minulost. S každým dalším Maxovým objevením atmosféra nejistoty stále více přerůstá v napětí a strach. Sam sice nechá Maxe zatknout, protože jim otrávil psa, policejní komisař však nemá důvod držet muže ve vazbě a propustí jej. A Max pokračuje v naplánované pomstě, zraní Samovu milenku Lori a začne svádět Danielle. Samem najaté násilníky zmlátí a pak si zaplatí nejlepšího právníka ve městě a obžaluje Sama za ublížení na zdraví. Jeho útoky se stupňují. Když vnikne do Samova domu, kde zabije služebnou a soukromého detektiva Kerseka, kterého si Sam najal, uprchne rodina z města a na své obytné lodi se vydá na Cape Fear. Max je však pronásleduje i sem, odhodlán znásilnit Samovi ženu i dceru a jeho samotného zabít. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (621)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak si představuji OPRAVDOVÝ thriller. Cape Fear má všechno, co od něj divák čeká. Krom povinné zajímavé zápletky a smypatických postav však nabízí ještě mnohem víc. Martin Scorsese přesně ví, čím zapůsobit a přesto nebo právě proto, že neporušuje hranice žánru zůstává divák přikován k obrazovce až do samotného konce. Začne to vlastně celkem normálně, ale nenechte se zmást, Cape Fear vám ukáže, co znamená ona gradace děje. Postavy nepostrádají vývoj, ba dokonce každou chvilku se dozvídáme více o jejich niterných pocitech, mění se zcela logicky, poodkrývají své pravé Já. Stejně je na tom i příběh, zpočátku nevinné vyhrožování se pomalu mění až se dostaneme do nervy drásajícího finále. Každá minuta tu má divákovi co nabídnout. A herci? Ano, i ti jsou báječní, ale kdo čekal něco jiného? [TOP 19/14 86%] ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Opět a zase mě Robert De Niro přesvědčil, že je tím nejlepším hercem této Zemičky - maximálni charizma, účelná odpudivost a slizkost, temná síla, ale přesto ho divák nemůže čistě nenávidět, protože cítí, že prostě "něco na tom jablku je" a touží ho vidět v "akci". Scorsese předvádí svou typickou režii, která sic v podstatě bezchybná a velice přesná, co se žánrového filmu týče, jinak ale příliš nevyčnívá z jeho zajetých kolejí... Atmosféra s přibývajícími minutami houstne a příběh rovnoměrně a nenápadně graduje od trochu vlažného úvodu až po očekávané a patřičně hutné finále. Výborná práce a naprosto uspokojivý film. 8/10 ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Spojení Martina Scorsese a Roberta De Nira nemůže dopadnout špatně! Max Cady je po 14 letech propuštěn z vězení a nemůže se dočkat až se pomstí svému tehdejšímu advokátovi Samu Bowdenovi, který zatajil důležitý důkaz. Robertu De Nirovi to v roli Maxe neuvěřitelně sekne a už první pohled na jeho namakané a pokérované tělo dává tušit, že to bude nezapomenutelný zážitek. Advokáta Sama hraje Nick Nolte, jeho menželku Jessica Lange a jejich dceru Juliette Lewis, která ukázala, že je to obrovský talent (Rozhovor De Nira a jí na "hodině dramatu"). Film má slušnou atmosféru, obvzláště ke konci. Za vyzdvihnutí určitě stojí i hudba, která dodává patřičné grády. Originál jsem neviděl, ale už jenom kvůli De Nirovi mi něco říká, že tohle je lepší..... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších herců všech dob a newyorský patriot (do letošního roku 2010 šest nominací na Oscara – z toho ceny za Kmotra II a Zuřícího býka, šest na cenu BAFTA a osm na Zlatý glóbus – proměněná za Zuřícího býka) Robert DeNiro se převtělil do démonického Maxe Cadyho, který měl čtrnáct let na to, aby v cele přemýšlel nad tím, zda ho jeho obhájce Sam kdysi solidně nepoškodil. Kdysi negramotný hrubián totiž brutálně znásilnil a zbil nezletilou dívku a jeho obhájce, šokovaný intenzitou činu, zatajil polehčující okolnosti. Cady na to nejprve jde přes Samovo špatné svědomí, poté se nebojí přiblížit jeho rodině a ve finále už pro advokáta není před krvavým střetem úniku. Martin Scorsese, který pokračuje ve své rozmanité tvorbě, tentokrát sáhl po přepracování klasického filmu noir v hollywoodském stylu. Oproti původní verzi (1962) tíhne víc k realismu a vypovídá hlouběji o násilí v každém z nás. Silný v kramflecích je Scorseseho snímek už tradičně v hereckém obsazení (dvě herecké nominace na Oscara), atmosféře i solidním napětí a ve velmi slušivém vizuálu (dvojnásobný držitel Oscara kameraman Freddie Francis). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nebýt pár nepřehlédnutelných nelogičností, mlaskal bych si blahem. I tak se jedná o hodně napínavý thriller se skvělými De Nirem a Noltem v hlavních rolích, kdy první jmenovaný jako propuštěný trestanec roztáčí pomalá kola nemilosrdné, fanatické pomsty druhému jmenovanému, svému bývalému advokátovi. Škoda finální fáze, kde se dle mého názoru šlo moc na silu do zbytečné akce. 80% ()

Galerie (122)

Zajímavosti (48)

  • Robert De Niro zaplatil zubaři 5000 dolarů, aby jeho chrup působil ve filmu dostatečně odporně. Když film dokončil, dal mu dalších 20000, aby mu ho opravil. (StarsFan)
  • Vo verzii filmu pre televízne vysielanie bola odstránená krv, ktorá sa rozlieva po podlahe pod mŕtvym detektívom Kersekom v kuchyni. (elanius)

Související novinky

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

24.11.2023

V roce 1962 vznikl dnes již klasický americký thriller Mys hrůzy podle předlohy „The Executioners“ spisovatele Johna D. MacDonalda z roku 1957 (u nás vydané pod titulem „Mys strachu“). V příběhu o… (více)

Plážový detektiv Leonardo DiCaprio

Plážový detektiv Leonardo DiCaprio

30.09.2009

Romány Johna MacDonalda patří do zlatého fondu detektivky a thrilleru – podle jedné z jeho knížek byl natočen třeba slavný Mys hrůzy. Vypadá to, že se adaptace dočká i MacDonaldova nejslavnější série… (více)

Reklama

Reklama