Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie v Beverly Hills čelí rozmáhajícím se loupežným přepadením, po kterých lupiči vždy zanechají dopis s označením písmena z abecedy a uvnitř obálky nějaká čísla. Policisté Andrew Bogomil, Billy Rosewood a John Taggart musí, kromě řešení případu, čelit i hlouposti svého nadřízeného Harolda Lutze. Lutz se chce velmi zalíbit starostovi města a to situaci poněkud komplikuje. Billy Rosewood má známého u federálů a požádá o pomoc. To má za následek, že Lutz Bogomila suspenduje a Rosewooda a Taggarta přeřadí k dopravní policii. Cestou domů je Bogomil těžce postřelen a na místě činu zločinci opět zanechávají dopis. Tuto zprávu se dozvídá Axel Foley, policista z Detroitu a Bogomilův přítel. Neváhá a pod záminkou řešení svého případu okamžitě odlétá za Bogomilem a hodlá zjistit, kdo to jeho příteli způsobil. Rosewood a Taggart mu budou pomáhat. Vzhledem k tomu, že ke zločinu byly použity naprosto neobvyklé náboje, Axel a jeho přátelé brzy zjišťují, kdo je vyrobil. Jejich kroky vedou do střeleckého klubu vlastněného Maxwellem Dentem, který má mnoho oblastí zájmu a mimo jiné je i naftovým magnátem. Manažer klubu Charles Cain přiznává, že náboj vyrobil, nicméně odmítá jakoukoli vinu na loupežích. Bogomilova dcera Jan pracuje v pojišťovně a zjišťuje, že Dent má finanční potíže. Neplatí pojistky kromě jediné, a tou je pojištění jeho závodiště koní. Axel v Bogomilových věcech nalézá důkazy, že Bogomil byl Dentovi na stopě, ale zatím neví, co Bogomil zjistil a kvůli čemu se ho pokusili zabít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

nash. 

všechny recenze uživatele

Bylo to větší, rychlejší, luxusnější, ale už to nějak nebylo od srdce. Murphy byl možná ještě ukecanější než v jedničce, a občas z něj padaly skvělé fórky, ale taky v té ukecanosti bylo mnohem víc vaty. Reinhold svého Rosewooda vytůroval na maximum, občas se objevil skvělý gag, takže se člověk opravdu zasmál, ale jako celek už to nebylo tak příjemné. Ten kalkul tu prostě byl patrný a místy vlezlý. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chlapi, čoraz viac sa na mňa podobáte. Za chvíľu budete mať afroúčesy a veľkých vtákov.“ Prvý diel predstavoval svižnu kriminálnu akčnú komédiu, ktorá sa stala komerčným trhákom a predstavila svetu urečneného Eddieho Murphyho. Nečudo, že sa skúsení producenti Bruckheimer/Simpson okamžite pustili do dvojky. Kým originál bol relatívne krotkou zábavou, stojacou predovšetkým na dialógoch (či skôr dravých Eddieho one man show monológoch), sequel dostal do rúk Tony Scott. V tom čase mal na konte horor Hlad a stíhačkový trhák s Tomom Cruiseom Top Gun a podľa toho dvojka vyzerá: výrazná audiovizuálna reklamná, hudba, plno strihu a veľa akcie. Logika nepatrí k najsvetlejším bodom filmu (vo finále sa 20 samopalmi ozbrojených grázlov dobrovoľne dá na útek pred dvojicou policajtov) a miestami je neuspokojivá (slabá likvidácia titulného zlosyna a jeho pravej ruky). Ale... EDDIE MURPHY ČLOVEČE! Smršť vynaliezavých monológov a hlášok (ako presvedčíte robotníkov, že vila, ktorú opravujú, patrí vám, aj keď vám nepatrí?), ktoré vypúšťa v každej druhej scéne, je skvelá. Plus potešia milé podporné figúrky (Paul Reiser, Judge Reinhold, John Ashton) a chytľavý hudobný motív. Tržbová žatva pokračovala: pri rozpočte 27 miliónov ich dvojka celosvetovo vyinkasovala temer 3OO. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Druhý Policajt si se svým předchůdcem v ničem nezadá a přesto, že jaksi zmizela ona lehkost prvního dílu, kterou vystřídalo rychlejší tempo, byla by velká škoda si nechat toto pokračování ujít. Možná není ukázkové, ale rozhodně vysoce zábavné. Scéná s "králíčky", míchačka, Rosewood! - minimálně stejně zábavné, jako první díl. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Minule jsem byla asi někdo jiný, nevím co mě tak zklamalo, kromě trapky Nielsen, což si myslím pořád. Jinak včera jsem se bavila navýsost skvěle, kopírování jedničky ve stejném stylu, ale s akčnějším nábojem, mi naprosto nevadilo. Spolupráce všech polišů, jedinečná hudba a hlášky šlapaly jak měly a opět neměly chybu: "Nech to Rambovi." "Není to matčin kabel, ale tvůj kabel, co ti vrátilo ženu zpět."☺Nonstop kecat a třeba kardinální hovadiny je nejlepší a nejrychlejší cesta k úspěchu, funguje to univerzálně. Lidi svázaní konvencemi musejí jen tiše závidět, jak snadno se dá získat bydlení nebo se dostat mezi zazobanou smetánku...je to vlastně úplně snadné, jelikož lidská blbost nezná hranic. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po mimořádném komerčním úspěchu vzniklo volné pokračování opět s ukecaným černošským policajtem Axlem Foleym alias Eddie Murphym. Děj filmu otevírají dva důležité momenty. Prvním je vyloupení Adrianova klenotnictví v Beverly Hills, druhým se - o pár dnů později - stává případ policejního kapitána Bogomila, který byl na cestě z práce přepaden a těžce postřelen. Abych řekl pravdu, tahle série mě nikdy moc nebrala, nikdy jsem se u ní moc nebavil a přišla mně vždy podprůměrná a kdyby vůbec nebyla natočena, nezlobil bych se. 20% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně, kdy Axel Foley (Eddie Murphy), Billy Rosewood (Judge Reinhold) a John Taggart (John Ashton) jedou v autě a prudce zatáčejí doleva, spadne z vozu maják. V následující scéně je však opět na střeše. (Chip89)
  • Po úspěchu prvního dílu Policajta v Beverly Hills chtěl Paramount z filmu udělat televizní seriál. Eddie Murphy (Axel Foley) se však nechtěl vracet zpátky na televizní obrazovky, a tak nakonec vzniklo další filmové pokračování. Pokusy dostat na obrazovky seriál proběhly znovu v roce 2013, kdy byl dokonce natočený pilotní díl, v němž byl hlavní postavou syn Axela Foleyho (Brandon T. Jackson). Seriál ale nakonec nevznikl. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama