Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (617)

H34D 

všechny recenze uživatele

Nepřítel státu si bere to nejlepší z atmosféry akčních filmů raných 90. let (Smrtonosná -doplňte-, Uprchlík) a dodává k ní hi tech elementy v podobě všudypřítomných, sledovacích/sledujících kamer a satelitů. Film perfektně startuje z chytlavého a "klidnějšího" úvodu až po akční film pohybu, kdy postavy doslova utíkají před očima velkého vládního bratra s nemožností se pořádně vydýchat. Gradace je výborná, film je perfektně napínavý a zábavný po celých 130 minut, hlavním postavám nechybí charisma a závěr je také překvapivě promyšlený, nebo chcete-li cool... Nejlepší Tony Scott. 9/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomuto snímku od Tonyho Scotta vyhýbal. Je to opravdu super špionážní film. Will Smith se k všemu nachomýtne jako slepý k houslím a pak do jde ráz na ráz. Jako právník se dostane do složité situace a pověsí se na něj vládní agentura. Pak už jen zbytek filmu utíká, aby zachránil sebe, svou rodinu a dostal pravdu na povrch. Závěrečný zvrat se mi dost líbil a byl celkem chytrý. Obsazení je taky skvělé. Na tu dobu měli fakt skvělé technologie. Will si občas zavtipkuje. "Rád nosím dámské spodní prádlo." :D ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Velmi inteligentní thriller, ve kterém se vystudovaný výtvarník Tony Scott snaží za každou cenu vyhnout fádnosti a náznaku všední šedi! V polovině 90.let našel svůj vlastní styl, kdy už se dá hovořit o jakési psychologii jeho postav a ze Scotta se stává jeden z nejlepších tvůrců akční oddechové zábavy. Divák útržkovitě získává informace, je uchvácen skokovou transfokací a v tomto případě i precizně propracovanou myšlenkou a invencemi nabitou (a jistou) režií. Proto se není čemu divit, že Nepřítele státu lze řadit mezi nejpovedenější díla akčního thrilleru na konci 90.let a před producentem Bruckheimerem jen smeknout! Navíc Smith už není v Americe chápán jako bavič a zpěvák, ale jeho filmy už řadu let drtivě lámou žebříčky návštěvnosti!! Ať už se podílí na thrilleru, sci-fi či romantické komedii (Hitch). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tony Scott v nejlepsi forme, tenhle film se muze zaradit mezi jeho vrcholy, jako jsou Posledni skaut a Pravdiva romance. Tony natocil inteligentni akcni thriller, kterej nesazi jen na honicky a prestrelky, ale ma slusnej, i kdyz ne nejak zvlast originalni, pribeh a hlavne je celej cool natocenej se slusnou hudbou. Prakticky behem prvnich 15 minut zacne honicka, ktera skonci az za hodinu a pul. Poslednich 30 minut je sice pomalejsich, ale je tu pekna pointa. Navic tu neni Will Smith za frajirka, ale vetsinu casu je pekelne nasranej a vubec netusi co se deje, fakt jeden z jeho nej vykonu. A kdyz se k tomu prida perfektni Jon Voight a Gene Hackman, tak si prakticky nemam na co stezovat, ale precejen to nebude na maximalni hodnoceni, i kdyz o chlup. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"HE WAS PROFESSIONALLY WASTED UNDER THE DIRECTION OF SOME ANAL-RETENTIVE WITH WHAT LOOKS LIKE A SERIOUS VITAMIN D DEFICIENCY." ----------- Mág akčných filmov Tony Scott pred takmer dvoma dekádami nakrútil žánrovo mimoriadne nadštandardný film, ktorý by mal byť vzorom pre všetky tie plytké akčňáky, čo jeden po druhom priemysel pravidelne chrlí. Enemy of the State má všetko. Rýchle a neutíchajúce tempo, ktoré vtiahne okamžite do deja a pustí až s príchodom záverečných titulkov, skvelý mix akcie, geniálnu hudobnú stránku nie len v úvode, primerané množstvo zvratov, dej adekvátny, nie veľmi jednoduchý a ani veľmi prekombinovaný. To všetko spolu s kvalitnými hereckými výkonmi robí z Nepriateľa Štátu jedno z najlepšieho, čo žáner akčných filmov aj doteraz dokáže ponúknuť. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Budova, která slouží jako zázemí Brilla (Gene Hackman), je bývalá továrna na sodovku Dr. Pepper. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama