Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1991 a veterán CIA, agent Nathan Muir (Robert Redford) je poslední den ve službě. Zbývá jen zabalit, rozloučit se a odejít do penze. Jenže telefonát z Hong Kongu, který ho probudí, zásadně změní chod nejbližších 24 hodin. Nathan se z něj doví, že jeho někdejší chráněnec, žák a spolupracovník Tom Bishop (Brad Pitt) se dostal do vážných problémů. Ocitl se v čínském vězení, je obviněn ze špionáže a hrozí mu smrt. V obavách z mezinárodního incidentu od něj dává CIA ruce pryč. Tomova záchrana představuje pro USA příliš velké riziko. Vše tedy závisí na Muirovi, který od začátku tuší, jak k incidentu došlo a navíc si je vědom, že nové vedení CIA odsunulo "lidi ze staré školy" na vedlejší kolej. Dostat se k potřeným informacím a přelstít organizaci, pro níž tak dlouho a obětavě pracoval je úkol nad jiné těžký... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

ripo 

všechny recenze uživatele

Film, kde som si celý čas vravel : Tak, a teraz to už konečne príde..... A to som si vravel každách 5 minút, čakajúc na nejakú akciu, zápletku, špionážnu hru alebo hocičo iné, kde by som si povedal, že to stojí za tie 2 hodiny sledovania. Bohužiaľ, ten okamih neprišiel. Tak som ešte dúfal, že záver to vytiahne z tej biedy .... A - nevytiahol. A fakt si neviem predstaviť niekoho, kto tomuto filmu mohol dať viac ako 3* a posunúť ho tak medzi vyberanú spoločnosť filmov s červeným štvorčekom. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Opět...nechápu jak tato nudná stupidita může mít tak vysoké hodnocení. Celý film se tam dřepí v kanceláři, vedou se nudné řeči a Brad Pitt? Po jeho herecky spracovaném výsledku v tomto filmu nezbily ani památky. Nudná krávovina podepsaná velkými jmény ale jediný co splnila bylo možná tak VELKÝ kulový.. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je tomu už dávno, kdy jsem Spy Game viděl poprvé. Bylo to v době, kdy jsem na Tonyho Scotta byl děsně zaujatej. Vadil mi ten způsob vyprávění jeho příběhů, kde když vynecháte vteřinu, okamžitě se v příběhu ztrácíte. Nebo alespoň já takovej pocit měl a mám. Stejně tak jsem se vlastně cítil i u Spy Game. U toho jsem se ale rozhodl investovat maximální úsilí a musím říct, že mě ve všech ohledech tenhle film udělal radost. Příběh je hodně věrnej, trošičku mi připomíná francouzské sedmdesátky. Robert Redford a Brad Pitt předvádí skvělé výkony a je radost na ně koukat. Myslím si, že nikdy nezapomenu na scénu v Berlíně, kde Redford Brada vycvičuje a pošle ho na absolutně neznámý balkón. Nádherná scéna a to přátelství…to je radost pozorovat. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Netradičná kombinácia Redford-Pitt vo filme, sa podarila na výbornú. Remeselne veľmi vydarený film s dvomi veľkými hereckými hviezdami, ktorí akoby sa predbiehali kto z nich hrá lepšie. Väčšinu priestoru tu však dostal Redford pretože Pitta si tu užijeme väčšinou len vo flashbackoch v ktorých sledujeme jeho špionážne začiatky. Film s uspokojivým príbehom, rýchlym strihom a dobrým soundtrackom - žiadna pecka na nekonečné pozeranie dookola, ale raz za čas môže byť. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Co v Nepříteli státu Tony Scott začal, tím vlastně dále pokračoval. Tentokráte si akorát místo vnitrostátní NSA vzal na mušku mezinárodní CIA. Takže zde máme agenty, převraty, Brada Pitta a hlavně luxusně lišáckého Roberta Redforda. Jsem upřímně moc rád, že se ti dva setkali před kamerou v nějakém filmu. Spy Game kromě toho dodal zajímavý příběh, upřímné přátelství dvou chlapů a skvělou hudbu. 75% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Natáčalo sa od 5. novembra 2000 do 16. marca 2001 vo Veľkej Británii, USA, Kanade, Maďarsku, Českej republike, Nemecku, Libanone, Izraeli, Hong Kongu a Maroku. (MikaelSVK)
  • Scéna, ve které Nathan (Robert Redford) přikáže Tomovi (Brad Pitt), aby se do pěti minut dostal na balkon domu na náměstí, je převzata z knihy Victora Ostrovskyho, bývalého agenta Mossadu. Zmínil to v ní jako část testu při výcviku. (Othello)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno